YouGov review – Betrouwbaarheid & ervaringen

YouGov review enquête panel.

In dit review:

Over YouGov

Misschien heb je de naam YouGov wel eens gehoord op de radio of op het nieuws. YouGov doet namelijk veel onderzoek naar politiek en actueel nieuws en deelt deze resultaten vaak via de landelijke media. Het panel is in 2000 opgericht door twee leden van het Britse parlement om de mening van het volk te meten. Sindsdien is YouGov uitgegroeid tot een wereldwijd bekend panel en heeft een zeer goede reputatie. Inmiddels zijn er naar schatting zo’n 6 miljoen leden die dagelijks of wekelijks hun mening geven via de website of app van YouGov.

Betrouwbaarheid en ervaringen

Met jouw deelname aan het panel van YouGov heb je invloed op het dagelijkse nieuws en wordt je als dank daarvoor beloond met geld op je bankrekening. Maar hoe betrouwbaar is YouGov en welke ervaringen zijn er met dit panel? Lees snel verder!

Aanmelden als deelnemer

Lid worden van YouGov is gratis en binnen enkele seconden gedaan. Je begint met het invullen van je naam, emailadres en postcode. Het leuke van het aanmeldproces is dat je per beantwoorde vraag al meteen 5 punten krijgt. Nadat je je emailadres hebt ingevuld, ontvang je per mail een bevestigingsmail waarmee je je aanmelding kunt bevestigen. Doe dit meteen, want als je dit vergeet, kun je niet aan de slag. Als dank voor het doorlopen van het gehele registratieproces ontvang je maar liefst 150 punten!

Yougov website

YouGov is een redelijk ‘recht-to-recht-aan’ panel. Geen poespas, gewoon meteen aan de slag met de enquêtes die voor je klaar staan en hiermee geld verdienen. Als je ingelogd bent, zie je meteen welke vragenlijsten je kunt beantwoorden en hoeveel punten je ermee verdient. Ook zie je hieronder welk cadeautegoed je kunt krijgen in ruil voor je opgebouwde puntenaantal. 

Hoe werkt YouGov?

Je verdient punten met het beantwoorden van vragen over het nieuws, politiek en de maatschappij. Soms ook over entertainment en media. De vragen worden je gesteld via online enquêtes en je kunt ze zowel via de pc/laptop doen als via de mobiele app. 

Met het geven van je mening en beantwoorden van de vragen bouw je virtuele punten op. Deze punten zijn terug te vinden in je persoonlijk profiel. Als je bent ingelogd, zul je ze niet snel over het hoofd zien! Met de gespaarde punten vraag je cadeaubonnen of een bankbetaling aan. Het aanvragen van de beloningen gaat snel en kun je ook via de computer of app doen.

Onze ervaring met YouGov is dat de enquêtes leuk en interessant zijn om te doen. Het aanbod aan beschikbare enquêtes is alleen vaak klein. Zeker in vergelijking met andere panels als Prime Opinion en i-Say is het aantal vragenlijsten echt beperkt.

YouGov startscherm

Is er een app voor je smartphone?

Ja, er is een app beschikbaar op Android en iPhone. De app heeft een uitstekende beoordeling op de appstore van 4,5 van de 5 sterren. Wat kun je met de app? 
✔️  Zien welke enquêtes er beschikbaar zijn
✔️ Vragenlijsten en polls beantwoorden
✔️ ‘Mijn geschiedenis’ bekijken
✔️ Je persoonlijke gegevens aanpassen
✔️ Beloningen verkennen
✔️ Hoeveel punten je hebt opgebouwd
✔️ Punten inwisselen voor cadeaubonnen of cash geld
✔️ Zoeken naar antwoorden op je vraag in het Helpcentrum 

De app werkt snel, simpel en stimuleert je om punten te verdienen.

Wat verdien je bij YouGov?

Aanmeldbonus

Bij aanmelding ontvang je meteen al per vraag (naam, emailadres, geslacht enzovoort) 5 punten. Als je na deze vragen ook nog je e-mailadres bevestigd door de verificatiemail te openen, kom je in totaal op 150 punten. Omgerekend in geld is dat al €1,50 wat direct in je spaarpotje gestort wordt! 

Enquêtes en vragenlijsten

Je verdient geld met het beantwoorden van vragen en het voltooien van enquêtes. Dit kan via de app van YouGov of de website op de computer. Per vragenlijst die je afrondt verdien je gemiddeld 25 tot 100 punten. Het precieze aantal punten is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid vragen die je moet beantwoorden. Mijn ervaring is dat je circa 100 punten per 3 minuten verdient. Omgerekend per uur is dat zo’n €20.

Punten inwisselen

Heb je 1500 of zelfs 2500 punten verzameld? De meeste leden laten dan het spaartegoed uitbetalen op de bankrekening. Dan betaal je zelf wat je ermee doet, wel zo makkelijk! Maar je kunt jezelf ook verwennen met een cadeaubon of voor iemand anders een cadeaubon aanschaffen. Je kiest jouw beloning in de uitgebreide cadeaushop. De shop is zowel via de mobiele app als via de website op pc of laptop te vinden. 

Als je je punten wilt inruilen voor cadeautegoed kun je kiezen uit 9 soorten cadeaubonnen, namelijk:
👉 Amazon.nl €10/€25 voor 1500/2500 punten
👉 Bloem & Plant cadeaubon €10/€25 tegoed voor 1500/2500 punten
👉 Boek & Bladcadeau €10/€25 tegoed voor 1500/2500 punten
👉 Bijenkorf €10/€25 tegoed voor 1500/2500 punten
👉 Coolblue €10/€25 voor 1500/2500 punten 
👉 Nelly €10/€25 tegoed voor 1500/2500 punten 
👉 Nike €10/€25 tegoed voor 1500/2500 punten 
👉 Primark €10/€25 tegoed voor 1500/2500 punten 
👉 Ticketmaster €10/€25 tegoed voor 1500/2500 punten 

Je gespaarde saldo aan punten kun je ook uit laten betalen in harde euro’s:
💶 Bankbetaling: €25 voor 2500 punten (€10 niet mogelijk helaas)
💶 Virtual Visa: €10 voor 1500 punten of €25 voor 2500 punten

Het is op dit moment niet mogelijk om je punten uit te laten betalen aan een goed doel. Natuurlijk staat het je altijd vrij om je gespaarde banktegoed over te maken naar een goed doel naar keuze. 😇

Voor-en nadelen van YouGov

Voordelen van het panel

✅ Uitbetaling rechtstreeks op je bank wordt door veel mensen als een enorm voordeel gezien.
✅ De kwaliteit van de enquêtes is erg hoog
✅ Een review van 4,6 op een schaal van 5 sterren bij TrustPilot op basis van meer dan 30.000 beoordelingen.
✅ Keuze uit 9 soorten cadeaubonnen
✅ Vanaf €10 is uitbetaling al mogelijk.
✅ Het loont om door te sparen, als je 2500 punten hebt, verdien je relatief meer per punt dan bij 1500 punten.
✅ Geen poespas, gewoon vragen beantwoorden voor geld, niets meer.
✅ Jouw stem doet er echt toe, resultaten worden gebruikt door o.a. de overheid.
✅ Met de YouGov app vul je gemakkelijk enquêtes in vanaf iedere locatie.
✅ Met aanmelden alleen krijg je al €1,50 in je spaarpot gestort.

Nadelen van het panel

👎 Er zijn niet zoveel beschikbare enquêtes als bij sommige andere panels. Tip: Vul je profiel zo compleet mogelijk in, zodat je voor opdrachtgever makkelijk in de gewenste doelgroep kunnen plaatsen
👎 Naast het beantwoorden van vragen zijn er geen andere manieren om je puntensaldo te laten groeien

Mijn ervaringen

YouGov is niet voor niets enorm goed beoordeeld door o.a. TrustPilot. Met meer dan 30.000 reviews een gemiddelde score van 4,6 op 5 sterren is oprecht erg goed te noemen. Die ervaring heb ik zelf ook. Ik ben enthousiast over de simpele app waarmee je gemakkelijk vragen kunt beantwoorden. De enquêtes zelf zijn interessant en duren niet al te lang. Daarnaast zijn de beloningen prima te noemen en is er genoeg keuze in cadeaubonnen of cash geld uitbetaling. De uitbetalingen in geld die ik heb gedaan in het verleden zijn altijd binnen twee dagen gestort op mijn bankrekening. Dat je bij YouGov gewoon keiharde euro’s kunt laten storten op je Nederlandse bankrekening vind ik persoonlijk een groot voordeel van dit panel. 

Meewerken aan het nieuws

Ik zie vaak de onderzoeken en resultaten in de media voorbijkomen en het voelt dan toch fijn dat ik daar zelf aan meegewerkt heb. Mijn stem over de overheid, politiek, media, bedrijven en onderwijs doet er dus echt toe. Dubbel zo prettig is dat ik er ook nog eens geld en cadeaubonnen voor krijg 😊.

Zoals al aangegeven bij de nadelen, vind ik het aantal enquêtes wat wordt aangeboden echt wel laag. Dat is dan ook de reden dat ik mij bij meerdere panels heb aangemeld (eigenlijk bij alle panels dus :)) om toch maandelijks aan een leuke stapel cadeaubonnen te komen.

Contact opnemen met YouGov

Heb je een vraag over opgebouwde punten of uitbetaling van je beloning? Dan kun je via de website of app hulp vragen via het contactformulier. Ga hiervoor in het menu naar de Helpdesk en met de blauwe button rechts bovenin kun je jouw vraag insturen. Controleer altijd eerst de helpartikelen die je vindt op deze pagina, want misschien staat het antwoord op je vraag er al tussen!

Tips voor succes bij YouGov

Ik heb enkele tips voor je waarmee je het meeste uit je YouGov lidmaatschap haalt:
 
  1. Installeer de app op je telefoon. Omdat er helaas niet zo heel vaak enquêtes klaar staan voor je, kun je beter de app installeren om overal en meteen aan de enquêtes mee te doen. De vragenlijsten zijn erg makkelijk te vullen via de app, en kun je dus overal doen, waar je maar wilt.
  2. Check je email. Controleer dagelijks je e-mail zodat je direct op de hoogte bent wanneer er een nieuwe vragenlijst klaar staat voor je.
  3. Wissel je digitale cadeaubonnen meteen in. Dit is eigenlijk bij elk panel een aanrader. Vraag je bijvoorbeeld een Coolblue cadeaubon aan, voeg dan dezelfde dag nog de code toe aan je account. Anders loop je grote kans om dit in de toekomst te vergeten.
  4. Wees eerlijk en lees de vragen goed. Om ervoor te zorgen dat YouGov zo succesvol blijft, moeten de deelnemers altijd eerlijk zijn bij het beantwoorden van de vragen. Als iedereen alles zomaar lukraak invult en instuurt, zal het panel YouGov niet vaak meer ingezet worden door bedrijven en overheden. Uiteindelijk heeft helemaal niemand daar iets aan.

Veelgestelde vragen

Is YouGov betrouwbaar?
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat YouGov uitermate betrouwbaar is. Maar mocht je mij niet op mijn woord geloven, geloof dan de 30.000 reviews op TrustPilot die YouGov beoordelen met een 4,6 van de 5 sterren! YouGov wordt niet voor niets het meeste ingehuurd door overheden en onderwijsinstellingen. 

Ik woon in België, kan ik mij ook inschrijven?
Ja, zeker! Meld je aan via deze link en je kunt aan de slag bij YouGov België. De werkwijze van het panel in België is nagenoeg hetzelfde als in Nederland. 

Kan ik mijn lidmaatschap op ieder moment stoppen?
Ja, je kunt zonder opgave van een reden je lidmaatschap stopzetten. Als je dit wilt, kun je jouw lidmaatschap gemakkelijk en snel stoppen door via  je accountinstelling te klikken op ‘Uitschrijven’. Je kunt ook een e-mail sturen naar help@yougov.com met de vraag of ze je willen uitschrijven. Pluspuntje: je opgebouwde punten blijven staan, dus als je op een later moment toch weer wel lid wilt worden, kun je weer verder sparen.

Hoe oud moet je zijn om deel te kunnen nemen?
In de Algemene voorwaarden staat dat je minimaal 18 jaar moet zijn om je aan te melden als lid.

Tip! Wil je weten welke andere enquête panels de moeite waard zijn om je bij aan te melden om geld te verdienen? Lees dan nu ons blog: Geld verdienen met enquêtes. 👈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We willen de beste en meest volledige recensies op het internet maken. We onderzoeken elk panel heel grondig en controleren alle informatie die we vinden. Dit doen we door altijd zelf de stappen te doorlopen, van registratie tot uitbetaling. We kijken niet alleen naar wat het panel zelf zegt, maar ook naar wat anderen erover zeggen. Op die manier kunnen we je alles vertellen over de goede en slechte punten. Mis je iets in onze recensie? Wil je dat we een specifiek deel van een panel extra goed controleren? Of heb je ideeën voor recensies over websites waar je geld kunt verdienen vanuit huis? Stuur een mail naar info(@)jijverdienthet.nl.

Lees ook mijn andere reviews

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.