Met deze 4 manieren kun je geld verdienen met Chat GPT

Met deze 4 manieren kun je geld verdienen met Chat GPT

Geld verdienen met Chat GPT? Ja, dat is echt mogelijk! Je kunt de bot niet inzetten om voor jou geld te genereren, maar je kunt ‘m wél als goed hulpmiddel gebruiken om zelf geld te verdienen. In dit blog vertellen we je eerst wat Chat GPT is en vervolgens geven we je vier manieren waarop je deze chatbot kunt inzetten om online geld te verdienen. Lees snel verder en ga zelf ook aan de slag met Chat GPT!

Het chatscherm van Chat GPT

Chat GPT is een super intelligente chatbot, gebaseerd op AI (artificial intelligence) en ontwikkeld door OpenAI. De chatbot is gratis toegankelijk voor iedereen via de website chat.openai.com

Je kunt Chat GPT allerlei vragen stellen. Het is in staat om menselijke tekst te genereren, gebaseerd op enorme hoeveelheid tekst van het internet. Hij is getraind om zo realistisch mogelijk antwoorden op vragen te geven. Daarnaast word de chatbot steeds slimmer door de ervaringen die hij opdoet. 

Chatbots zijn niet nieuw. Deze versie is echter een nóg slimmere chatbot dan zijn broers en zussen omdat het een beter ontwikkeld taalmodel gebruikt. Vraag het zelf maar eens aan hem, hij zal je hetzelfde antwoord geven :). 

De populariteit van Chat GPT is de afgelopen tijd geëxplodeerd. Het wordt gezien als een soortgelijke revolutionaire ontwikkeling als de iPhone of zelfs de opkomst van het internet! Met uitvindingen op het gebied van AI kunnen ontwikkelaars en bedrijven nieuwe baanbrekende toepassingen bouwen die de interactie tussen mensen en machines automatiseren. Klinkt een beetje vaag, maar een webapplicatie als Chat GPT laat jou precies zien wat kunstmatige intelligentie allemaal kan op het gebied van taal. Dat je hiermee ook gratis geld mee kunt verdienen weten nog niet veel mensen, dus lees snel onze vier tips!

Ben je een influencer of wil je er een worden? Dan is Chat GPT een verademing voor je! De chatbot verzint namelijk binnen een paar seconden een leuke en aantrekkelijke post voor je. Zelfs met de nodige populaire hastags! Hij kent alle social media, zoals Twitter, Facebook, Instagram en Discord. Ben je ontevreden over de hashtags die de bot je voorschoteld? Vraag dan om nieuwe hashtags, hij zal ze je voorstellen totdat jij blij bent met je post! 

Probeer het maar. Vraag hem bijvoorbeeld een Instagram post te schrijven over onze nieuwe Labradoodle pup! Hij spuugt er zo een enthousiast bericht uit over je lieve pup. Chat GPT maakt helaas nog geen Instagram afbeeldingen, maar deze kun je wel super snel, gemakkelijk én gratis maken met Canva.com, dé (gratis) tool om als social blogger of influencer professionele posts binnen een paar minuten te creëren.

Zeker als je een actieve influencer bent, zul je vele uren per week besparen met het laten schrijven van content door Chat GPT.

Laat je Instagram bericht maken door Chat GPT

Via Freelancer platformen als Fiverr en Upwork kun je ook geld verdienen met Chat GPT. Bedrijven zijn vaak op zoek naar freelancers die hun advertentieteksten, blogs en whitepapers willen laten controleren en verbeteren. Via Fiverr en Upwork kun je jezelf aanbieden als tekstschrijver of editor. Je voert de teksten of onderwerp in bij Chat GPT, geeft hem een goed commando en vervolgens hoef je alleen nog maar te ‘fine-tunen’.

Fine-tunen doe je door kritisch te zijn op het taalgebruik. Chat GPT is in de Engelse taal echt fantastisch, echter in het Nederlands zijn er soms wel wat taal-en vormfoutjes op te merken. Dit zal in de loop van de komende maanden en jaren vast verbeteren, maar voor nu geven we je zeker de tip om er altijd goed door te lezen. Vergeet niet dat je de chatbot ook de opdracht kan geven om de tekst te herschrijven. Hij probeert het dan nog een keer, maar dan met andere woorden en zinnen.  Bespaart jou weer tijd!

Geld verdienen met Chat GPT en Fiverr

Als je een website of blog hebt kun je Chat GPT inzetten als gratis content creator. Het schrijft namelijk zelf artikelen en zelfs uitgebreide blogs over onderwerpen die jij bepaalt. Je  kunt ook Chat GPT jouw bestaande blogs vragen te herschrijven met een andere schrijfstijl. Wil je met jouw blog meer ouderen aanspreken? Geef dan Chat GPT de opdracht om je bestaande teksten op een ‘serieuze manier’ te schrijven. Of met minder lange zinnen bijvoorbeeld. Hij kan het echt allemaal!

Het is ook erg makkelijk om content van andere websites in te voeren in de chatbot en hem vragen de tekst te herschrijven met andere woorden of in minder woorden. Zo creëer je unieke content binnen no-time. Het is wel belangrijk om altijd de aangemaakte teksten nog even na te lezen en eventueel te verbeteren. De bot is helaas nog niet zo goed in de Nederlandse taal!

Je kunt Chat GPT ook gebruiken als inspiratiebron. Vraag ‘m gewoon naar ideeën om geld te verdienen. Je krijgt sowieso een uitgebreid antwoord. De meeste inspiratie krijg je door zo specifiek mogelijk vragen te stellen. Dus stel de chatbot niet de vraag: ‘Hoe verkoop ik  sneakers?’, maar juist: ‘Op welke manieren kan ik tweedehands sneakers van het merk Nike verkopen via Marktplaats?’. 

Verkoop ideeën met Chat GPT

Je zult versteld staan van de antwoorden die de bot je geeft. Ben je niet tevreden over het antwoord? Je kunt gewoon vragen naar een beter antwoord, hij zal niet op zijn tenen getrapt zijn!  

Met deze tips is het zeker mogelijk om (meer) geld te verdienen met Chat GPT. Omdat het gebruik van Artificial Intelligence (AI) over het algemeen nog niet zo ingeburgerd is, is Chat GPT een fantastische manier om ermee bekend te raken. Onze tip is dan ook: probeer zoveel mogelijk te oefenen met Chat GPT. Denk je dat een bepaalde vraag echt te gek is om te vragen? Gewoon doen! Je zult versteld staan van de originele antwoorden die je krijgt en welke je kunt gebruiken om daadwerkelijk geld mee te verdienen. 

Niet alleen met Chat GPT kun je gemakkelijk geld verdienen, er zijn nog veel meer andere manieren om snel online geld te verdienen. Meld je aan bij enquetepanels, test producten en geef je mening over producten en diensten. Met jouw mening kun je tot wel €350 per maand extra verdienen! Wij hebben de beste panels voor je op een rijtje gezet.

Meest gelezen blogs

.