Met deze tools kun je een gratis cv maken

Met deze tools kun je jouw gratis cv maken

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan is het goed om je cv eens een upgrade te geven! Zeker als het al jaren geleden is dat je jouw cv geschreven hebt, is het ontwerp waarschijnlijk niet meer van deze tijd. Als je denkt dat alleen grafisch vormgevers prachtige cv’s kunnen ontwerpen, heb je het mis. Iedereen, dus ook jij, kunt met deze online tools een gratis cv maken.

Maak je gratis cv met Canva.com

Dit gratis ontwerpprogramma staat bovenaan onze lijst vanwege de uitgebreide mogelijkheden om prachtige cv’s te creëren. En in een handomdraai, want er zijn wel duizenden verschillende sjablonen die je kunt gebruiken om je eigen professioneel cv te maken.

De templates zijn gemakkelijk aan te passen. Niet alleen de teksten en foto’s kun je aanpassen, maar ook de kleuren, lettertypen en afbeeldingen kun je aanpassen naar eigen wens. Naast gratis cv’s zijn er ook premium cv’s die je kunt bewerken. Met een gratis proefmaand van Canva is het mogelijk om de premium voorbeelden te gebruiken. 

Een groot pluspunt is de gemakkelijke navigatie. Met zo ontzettend veel keus in sjablonen ervaar je al snel keuzestress. Gelukkig bieden de filters aan de linkerzijde de uitkomst. Je kunt filteren op kleur, thema en stijl. Als je jouw mooiste cv ontworpen hebt die precies goed is, kun je deze in pdf formaat exporteren en opslaan op je computer. 

Bij Cvster.nl heb je de keuze uit bijna 30 verschillende templates waarmee je jouw cv kunt maken. Het zijn allemaal professionele en aantrekkelijke cv’s die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Als je met Cvster aan de slag gaat zijn de stappen die moet nemen erg intuïtief. Met een aantal vragen over je gevolgde opleiding en werkervaring vorm je gaandeweg je nieuwe cv. Binnen no-time ben je klaar!

Gratis cv maken met CVster

Als je jouw cv hebt gemaakt, is het tijd om deze op te slaan en te versturen. Het verdienmodel van Cvster.nl zit ‘m hierin. Maken van een cv is altijd gratis, maar voor het downloaden betaal je een klein bedrag. Voor €2,95 kun je upgraden naar een proefversie van het premium account om meerdere versies van jouw cv maken, of om een PDF-bestand van het cv te downloaden. Let wel op dat je na deze proefperiode een betaald maandelijks lidmaatschap aangaat. Echter, €2,95 voor een professioneel ontworpen cv vinden wij een zeer schappelijke prijs.

Andere voordelen van Cvster.nl zijn de automatische spellingscontrole, het gratis delen van een link naar je cv en de mogelijkheid om ook voorbeeld sollicitatiebrieven te downloaden.

Het uitzendbureau Young Capital heeft een gratis online cv maker op de website beschikbaar. Hiermee maak je binnen enkele minuten een professioneel cv die je ook gratis als PDF bestand kunt downloaden. Er zijn geen addertjes onder het gras, het is gewoon compleet gratis.

Er zijn maar vier verschillende ontwerpen mogelijk, maar je kunt wel kiezen uit 7 kleuren om er je eigen draai aan te geven. Het invoeren van je eigen gegevens gaat erg soepel en snel door de invulblokken aan de linkerzijde. Je kunt, naast de standaard tekstblokken, ook eigen tekstblokken toevoegen zodat je zoveel informatie als je wilt kwijt kunt. Klaar? Download dan je cv in PDF formaat. Jouw cv wordt ook opgeslagen in je profiel op de website van Young Capital en je deze altijd later nog bewerken en opslaan.

CV maker van Young Capital

Ook Jobbird.com, een bekende online vacaturebank, heeft een gratis cv maker. Het invullen van de velden gaat gemakkelijk en snel. Een nadeel is dat je weinig invloed hebt op de tekstblokken en op de opmaak van het cv. Er is maar één ontwerp en deze is erg standaard (zeg gerust: saai). 

Als je interessante vacatures hebt gezien op Jobbird.com waarop je wilt solliciteren is het best handig om dit cv te vullen. Werkgevers die kandidaten zoeken kunnen dan jouw cv inzien via je profiel. Je kunt overigens ook een eigen geüploade cv tonen in je profiel.

Lees ook onze andere blogs over geld verdienen!

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.