Toluna review: Geld verdienen en producten testen

Lees ons Toluna review en verdien geld met enquetes en producten testen.

In dit review:

Een populair enquêtepanel in Nederland waar deelnemers met elkaar kunnen discussiëren en hun mening geven over nieuwe producten en merken. Zo kun je Toluna Influencers het beste omschrijven.

Naast het invullen van enquêtes krijg je de mogelijkheid om producten te testen vanuit huis en je mening te geven over deze producten en merken. Voor deze activiteiten verdien je punten die in te wisselen zijn voor cadeaubonnen. Is Toluna betrouwbaar en hoe snel krijg je cadeaubonnen bij elkaar gespaard? Ik vertel het je in dit Toluna review! 👇

Over Toluna Influencers

Toluna is een wereldwijd enquêtepanel en in Nederland al jaren populair onder haar deelnemers. Het panel is actief in meer dan 50 landen en werkt samen met veel bekende A-merken, zoals L’Oréal, Coca-Cola en Heinz. Toluna doet erg veel online marktonderzoek onder consumenten en hiermee worden nieuwe producten en merken rechtstreeks beïnvloed door de mening van de Toluna leden.

Aanmelden als deelnemer

Je kunt jezelf binnen enkele minuten aanmelden bij Toluna als nieuw lid. Via het aanmeldscherm kies je tussen ‘aanmelden’ en ‘inloggen’. Als je nog geen lid bent, kies dan voor ‘aanmelden’. 

Er volgen nu een aantal stappen. Bij stap 1 vul je je naam, geboortedatum en geslacht in. Bij stap 2 kun je aangeven welk wachtwoord je wilt gebruiken, je postcode en e-mailadres. Er wordt al een gebruikersnaam voorgesteld, welke is aan te raden om te gebruiken zodat je privacy in de community bewaard blijft. 

Aanmelden bij Toluna

Het vullen van je mobiele telefoonnummer is optioneel, dus niet verplicht. Nu is het tijd om je e-mailadres te bevestigen door de bevestigingsmail te openen in je e-mailbox. Gelukt? Dan ben je nu gratis lid van de Toluna community!

Hoe werkt Toluna Influencers?

Deelnemers van de Toluna community kunnen op meerdere manieren punten verzamelen en dus geld verdienen. Het meest aantal punten kun je sparen door vragen te beantwoorden in enquêtes. Je vindt de beschikbare vragenlijsten in je persoonlijke dashboard als je bent ingelogd op Toluna.com. Het mooie van dit overzicht is dat je in één oogopslag ziet hoeveel punten je kunt krijgen als je de enquête afrondt. Daarnaast staat er ook bij vermeld hoe lang je er (waarschijnlijk) over doet om de enquête te voltooien. 

Kies je enquêtes bij Toluna

Met het beantwoorden van vragen kun je dus de meeste punten verdienen. Toluna biedt echter nóg meer mogelijkheden om punten te sparen. Dit kun je doen door dagelijk te ‘stemmen’ voor polls. Dit zijn korte vraagjes waarbij je alleen maar hoeft te kiezen voor één antwoord. Met het geven van één antwoord verdien je 15 punten. 

Spelletjes spelen

Draai het Toluna rad en win prijzen

Uniek binnen de ‘enquêtewereld’ is dat je punten kunt verdienen met het spelen van spelletjes. Toluna heeft twee spelletjes: 
👉 Het dagelijkse Toluna Rad waaraan je mag draaien en je kans maakt op gratis punten. De ‘jackpot’ is 1000 punten. Als je geen prijs hebt, dan kun je de volgende dag opnieuw een nieuwe draai geven aan het rad.
👉 Memory test: Dit memoryspelletje mag je drie keer per dag spelen. Het is wel echt heel lastig om een topscore neer te zetten. Als je het weet te schoppen tot één van de topscores kun je een hoog aantal punten winnen.

Producten testen

Toluna Influencers is erg populair omdat grote merken als L’Oréal hun nieuwste producten laten testen onder de deelnemers. Toluna leden krijgen met regelmaat e-mails met uitnodigingen toegestuurd waarbij ze gevraagd worden om hun mening te geven over shopervaringen en over de nieuwste (geteste) producten.  Als je gratis producten van bekende merken wilt testen, kun je je aanmelden voor lopende producttesten via de uitnodigingen die je per e-mail krijgt. 

Is er een app voor je smartphone?

Ja, er is een eigen app die je kunt installeren op je smartphone. De app heet ‘Toluna’ (verrassend 😁) en je kunt ‘m downloaden via de store van Android en Apple. Wat kun je allemaal met deze app doen?

  1. In ‘My Survey Center’ vind je erg veel beschikbare enquêtes die voor jou beschikbaar zijn. Bij ieder onderzoek staat vermeld hoeveel punten je maximaal verdient en hoe lang het onderzoek duurt. 
  2. Bij de sectie ‘polls’ vind je iedere dag nieuwe polls. Dit zijn losse korte vragen waarbij je aangeeft of je bijvoorbeeld het afgelopen jaar met de trein gereid hebt. Per beantwoorde vraag ontvang je 15 punten.
  3. Het ‘Reward Center’ toont je verdiende punten en de mogelijkheden tot het uitbetalen van de punten. 
Toluna app review

Wat verdien je?

Enquêtes en vragenlijsten

Met het beantwoorden van vragen uit enquêtes verdien je punten. Hoeveel punten je kunt verdienen met een vragenlijst is zichtbaar in het overzicht op je dashboard. Onze ervaring is dat je met een enquête van zo’n 10 minuten 1400 tot 1800 punten verdient. Een cadeaubon van Zalando of Decathlon van 10 euro kost je 40.000 punten. Omgerekend verdien je dus 160 punten per minuut. Dat is 9600 punten per uur. Je hebt dus in de praktijk na 4 uurtjes een cadeaubon van 10 euro verdiend. 

Als je in kortere tijd méér punten wilt verdienen kun je ‘premium enquêtes’ invullen die te vinden zijn in je dashboard. Hier kun je in korte tijd tot wel 30.000 punten (€7,50) verdienen!

Panellid van de maand

Meld je aan voor de Toluna Influencer van de maand-campagne (die vind je in het dashboard onder ‘Beloningen’). Je doet dan automatisch mee met de maandelijkse trekking. Willekeurig worden er 50 leden gekozen waarvan de verdiende punten van die maand worden verdubbeld. 

Spelletjes spelen

Er zijn meerdere spelletjes die je kunt spelen als je bent ingelogd, waaronder:
1. Het dagelijkse Toluna Rad waaraan je mag draaien en je kans maakt op gratis punten. De ‘jackpot’ is 1000 punten. Als je geen prijs hebt, dan kun je de volgende dag opnieuw een nieuwe draai geven aan het rad.
2. Memory test: Dit memoryspelletje mag je drie keer per dag spelen. Het is wel echt heel lastig om een topscore neer te zetten. Als je het weet te schoppen tot één van de topscores kun je een hoog aantal punten winnen.

Leden aanbrengen

Als jij een vriend(in) of familielid ook panellid van Toluna Influencers maakt, krijg je 500 punten bijgeschreven op je account. Zij hoeven niet per sé meerdere enquêtes gedaan te hebben, dus je ontvangt de punten meteen nadat zij zich geregistreerd hebben. Het aantal leden dat je mag aanbrengen is wel gelimiteerd tot 10 per maand. Maar een maand is zo om, dus als je meer vrienden/collega’s/familieleden hebt, let dan goed op in welke maand je ze aanbrengt!

Producten testen

Toluna laat soms de allernieuwste producten van bekende grote merken make-up of verzorgingsproducten testen door de leden. Na aanmelding bij de gratis producttest ontvang je een onbekend product (bijvoorbeeld mascara of dagcrème) van een bekend merk en een vragenlijst op papier of per e-mail. Na een paar dagen het product getest te hebben, geef je je eerlijke ongezouten mening over jouw bevindingen. Naast dat je het product gratis mag houden, ontvang je ook een vast aantal punten voor in je digitale spaarpot! 

Punten inwisselen

Via je persoonlijke dashboard kun je jouw punten inwisselen via ‘Beloningen’ aan de linkerkant van de website of onderkant van de app. Er zijn 7 verschillende cadeaubonnen waaruit je kunt kiezen. Een cadeaubon van €10 kun je vanaf 40.000 punten aanvragen. Je kunt sparen voor cadeaubonnen van deze winkels of websites: 
👉 Decathlon (€10)
👉 Zalando (€10)
👉 Primark (€10)
👉 Bol.com (€15)
👉 Amazon (€20)
👉 PayPal (€30)
👉 Steam (€10)

Het is ook mogelijk om je saldo over te maken naar Goede Doelen als Keep a Breast Foundation, Love Story, Sport Dans la Ville en All Colibri.

Aangevraagde cadeaubonnen worden volgens de website binnen 5 werkdagen (meestal sneller) digitaal verstuurd. 

Beloningen Toluna cadeaukaarten

Voor-en nadelen van Toluna

Voordelen van het Toluna Panel

✅ Toluna biedt meerdere manieren om punten te verdienen. Niet alleen met enquêtes, maar ook met andere activiteiten zoals producten testen en spelletjes spelen verdien je punten.
✅ Ze bestaan al lange tijd en zijn echt een begrip in de ‘enquêtewereld’. 
✅ Cadeautegoed is al aan te vragen vanaf €10. 
✅ Enquêtes kunnen ook via de Toluna app gedaan worden. Dan hoef je niet meer in te loggen op de website en je kunt enquêtes ook buitenshuis maken.
✅ Zeer veel verschillende enquêtes mogelijk. Je kunt iedere dag meerdere enquêtes doen en dus veel punten verdienen.
✅ Maandelijkse verloting van het ‘Panellid van de maand’, waarmee je je verdiende punten van die maand in één keer kunt verdubbelen.
✅ Je mag ook je punten schenken aan één van de Goede Doelen als je dat wenst. Hoeft niet natuurlijk.
✅ Door jouw antwoorden beïnvloed je de ontwikkeling van bekende merken en producten.
✅ Gratis producten testen is ook mogelijk. Zo krijg je soms make-up van grote A-merken thuisgestuurd om online je mening te geven over de producten.

Nadelen van het Toluna Panel

👎 Er is geen mogelijkheid om het saldo cash uit te laten betalen op je bankrekening. Naast cadeaubonnen van bekende webwinkels kun je echter wel kiezen voor uitbetaling via PayPal.
👎 Als je te snel doorklikt in een enquête loop je het risico op een error. Als je dit meld bij Toluna krijg je de punten waarschijnlijk alsnog toegekend, dus altijd melden!

Toluna op de iPad

Mijn ervaringen

Het Toluna panel was eén van de eerste panels waarvan ik lid bent geworden. Jaren geleden al zag ik de advertentie waarbij er deelnemers gezocht worden die gratis L’Oréal make-up willen testen. Iedere maand was er weer een nieuw product van L’Oréal waarvoor je je beschikbaar kon stellen als tester. Ik heb inmiddels meerdere make-up producten thuisgestuurd gekregen en altijd mijn eerlijke mening gegeven.

Toluna review

Hierdoor ben ik ook met regelmaat enquêtes gaan doen die ik kreeg aanboden. Vaak gaan de vragen over consumentenproducten, zoals beautyproducten, maar ook gaan de vragen vaak over levensstijl, mediagebruik en koopgedrag. Uitbetaling gaat gemakkelijk door je punten in te wisselen op de beloningspagina. Cadeaubonnen ontvang je digitaal, wat voor mij altijd een voordeel is, want dan raak ik die cadeaukaarten niet meer kwijt 😆. Naast gratis producten die ik al die tijd toegestuurd heb gekregen om te testen, heb ik al meerdere cadeaubonnen per e-mail ontvangen. Samen met mijn verdiende cadeaubonnen van i-Say en GfK Panel heb ik al heerlijk kunnen shoppen.
 
 
Wat ik jammer vind aan de enquêtes van Toluna is dat je soms te zien krijgt dat je niet voldoet aan het gewenste profiel. Je krijgt dan geen kleine vergoeding in punten, die je bijvoorbeeld wel bij GfK Panel en Prime Opinion ontvangt. Al met al ben ik een tevreden ‘Toluna Influencer’ en speel ik dagelijks mijn online spelletjes in de hoop nog een een grote klapper te kunnen maken!

Tips voor succes

Om zoveel mogelijk uit je Toluna lidmaatschap te halen heb ik enkele tips voor je:
 
  1. Vul na aanmelding meteen je profiel in. Met een volledig ingevuld profiel zul je méér uitnodigingen ontvangen voor enquêtes die bij jou passen. 
  2. Installeer de app en kijk dagelijks even. Als er een nieuw onderzoek is waar jij aan deel kunt nemen  Hierdoor krijg je vaker de mogelijkheid om punten te verdienen en dus meer cadeau tegoed te sparen.
  3. Wees actief en log wekelijks in. Hoe meer vragenlijsten je beantwoord, hoe hoger je spaarsaldo wordt.  Zorg er dus voor dat je wekelijks of zelfs dagelijks even inlogt op de website om te checken of er een vragenlijst klaar staat voor je. Stel bijvoorbeeld een wekelijkse herinnering in via je Google of iPhone agenda.
  4. Klagen helpt! Als het je eens overkomt dat je een error krijgt tijden het maken van een enquête, vergeet dan niet om direct een klacht in te dienen. Het liefste met een screenshot als bewijs. Dikke kans dat je alsnog je verdiende punten bijgeschreven krijgt!
  5. Doe mee met Polls en spelletjes. Echt, de spelletjes zijn erg leuk om te doen. Ik ben half verslaafd aan de Toluna Memory en ook iedere dag een draai aan het Toluna Rad is telkens weer spannend. Het kost je niks, maar kan je naast lol ook veel punten opleveren!

Veelgestelde vragen

Is Toluna Influencers betrouwbaar?
Ja, Toluna is een begrip in de wereld van enquêtepanels en heeft al jaren tevreden en blije leden. Op Trustpilot zijn er meer dan 10.000 reviews over Toluna en het gemiddelde cijfer is 3,8. Opvallend is dat als je een klacht hebt en deze bij TrustPilot indient, je een persoonlijk berichtje van Toluna krijg en ze er alles aan doen om je alsnog te helpen en tevreden te houden.

Kan ik mijn lidmaatschap op ieder moment stoppen?
Ja, je kunt zonder opgave van een reden je lidmaatschap stopzetten. Dit doe je door in je persoonlijke omgevin naar ‘Account’ te gaan dan te kiezen voor ‘Afmelden’. Als je definitief wilt stoppen is het erg belangrijk dat je, vóórdat je opzegt, je opgebouwde saldo aan punten uit laat betalen in de cadeaushop. Als dit niet doet, vervallen je punten!

Hoe worden mijn gegevens beschermd?
Toluna gaat zorgvuldig om met persoonlijke gegevens en gebruikt deze data enkel voor de doeleinden die zijn zijn beschreven in de Privacyverklaring. Deze vind je op de website: toluna.com/group/guest/privacy

Hoe oud moet je zijn om deel te kunnen nemen?

Volgens de deelnamevoorwaarden moet je minimaal 16 jaar oud zijn als je in Nederland woont. Als je 16 of 17 jaar oud bent kun je ook af en toe gevraagd worden voor het Toluna ’tienerpanel’, waarmee je extra punten kunt verdienen.

Wat gebeurt er met mijn punten als ik ze niet gebruik?
Je opgebouwde punten zijn 16 maanden geldig. Die termijn gaat in op het moment dat je de punten verdient. Ook vervallen je punten na langdurige  inactiviteit (dat je geen onderzoeken doet of je profiel updatet). Om niet als inactief aangemerkt te worden, moet je minimaal 1 x per 12 maanden iets van een activiteit in je eigen dashboard hebben ondernomen. .

Picture of Amy Boeren

Amy Boeren

Amy is oprichter van Jijverdienthet.nl en schrijft samen met haar team van bloggers artikelen over het verdienen én besparen van geld. Naast website eigenaar is Amy freelancer op gebied van Marketing Automation en Online Marketeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We willen de beste en meest volledige recensies op het internet maken. We onderzoeken elk panel heel grondig en controleren alle informatie die we vinden. Dit doen we door altijd zelf de stappen te doorlopen, van registratie tot uitbetaling. We kijken niet alleen naar wat het panel zelf zegt, maar ook naar wat anderen erover zeggen. Op die manier kunnen we je alles vertellen over de goede en slechte punten. Mis je iets in onze recensie? Wil je dat we een specifiek deel van een panel extra goed controleren? Of heb je ideeën voor recensies over websites waar je geld kunt verdienen vanuit huis? Stuur een mail naar info(@)jijverdienthet.nl.

Lees ook onze andere reviews!

.

Nieuwe blogs