SurveyLama review – Kun je echt 10 euro per enquête verdienen?

Review SurveyLama

In dit review:

Over SurveyLama

Met jouw deelname aan SurveyLama kun je tot wel €10 per enquête verdienen wordt er aangegeven. Ik was enorm benieuwd of dat inderdaad zo is, want als je vanuit je luie stoel thuis zo’n hoog bedrag kunt verdienen in een korte tijd, sta ik natuurlijk vooraan! SurveyLama is een vrij nieuw panel in Nederland, maar binnen kort tijd behoorlijk populair geworden. Met een TrustPilot score van 4,3 op 5 sterren op basis van meer dan 5.000 reviews, kun je dit panel gerust populair noemen.

Betrouwbaarheid en ervaringen SurveyLama

Reviews op internet geven aan dat  SurveyLama als een leuk, betrouwbaar panel wordt gezien. Maar welke ervaringen hebben Nederlanders en Vlamingen met SurveyLama? Zijn er ook minpunten aan dit panel? En welke ervaring heb ik opgedaan? Lees snel verder en vorm zelf jouw mening!

Aanmelden als deelnemer

Aanmelden als nieuw lid van SurveyLama gaat gemakkelijk en snel. Er wordt gevraagd naar je e-mailadres, naam, geslacht en geboortedatum. Ook wordt er gevraagd welke naam je wilt gebruiken in de community (‘pseudo-naam’). Dit vind ik persoonlijk erg prettig, want dan ziet niet iedereen direct je volledige naam. Met het bevestigen van je lidmaatschap via de e-mail ontvang je meteen 20 Lamapoints (LP’s). 

Aanmeldscherm.

Nadat je aangemeld bent kun je direct aan de slag met je eerste enquête. Er wordt meteen duidelijk gemaakt dat je 20 LP’s gratis krijgt als je dagelijks 3 enquêtes voltooit. Het leuke is dat je altijd een cirkeldiagram op je persoonlijke pagina ziet waarbij je ziet hoe ver je bent met het behalen van de dagelijkse bonus. 

Hoe werkt SurveyLama?

SurveyLama werkt met ‘peilingen’, dit is gewoon een ander woord voor enquêtes of vragenlijsten 😊. Met peilingen verdien je Lamapoints, afgekort LP’s, door antwoorden te geven op de gestelde vragen. Opdrachtgevers van SurveyLama zijn benieuwd naar jouw mening over nieuwe producten, nieuws en actualiteiten, merken en politieke besluiten.

In de meeste gevallen zijn het standaard vragenlijsten, maar soms kan er ook onderzoek gedaan worden naar je gezichtuitdrukkingen via de webcam bij het bekijken van een nieuwe reclame bijvoorbeeld. Dit wordt altijd meteen bij het openen van de peiling aangegeven en gevraagd of je daarmee akkoord bent. Als je dit niet wil, dan geef je dit gewoon aan. Je ontvangt er in ieder geval wél veel punten mee, mocht je aan dit soort onderzoeken meedoen.

Opvallend aan het SurveyLama panel is dat er iedere dag meerdere (10+) onderzoeken voor je klaar staan op je persoonlijke dashboard. Er is dus altijd wel iets te doen. Je opgebouwde Lamapoints kun je inwisselen voor PayPal tegoed, welke je vervolgens laat storten op je bankrekening. Deze uitbetaling kun je aanvragen vanaf 2.000 punten (€20).

Peilingen.

Is er een app voor je smartphone?

Nee, helaas.  Maar gelukkig is de mobiele website van SurveyLama helemaal prima en kun je alles doen wat je ook op de website op de computer kunt doen. Zo kun je met je smartphone altijd en overal vragen uit peilingen beantwoorden, je saldo controleren, uitbetalingen in PayPal tegoeden aanvragen, help artikelen lezen en je profielinstellingen aanpassen. Het werkt allemaal prima, maar er is wel één nadeel: op de website worden advertenties van andere bedrijven getoond. Dit is op zich niet erg, we zijn tenslotte wel wat gewend, maar op de smartphone (in mijn geval een iPhone) vallen de advertenties soms wel groot uit. Je kunt ze echter wegklikken met het kruisje, dus dat is aan te raden als je niet zo van advertenties houdt.
Mobiele site van SurveyLama.

Wat verdien je bij SurveyLama?

Aanmeldbonus

Bij aanmelding ontvang je direct 20 Lamapoints als je je e-mailadres verifieert. Daarna krijg je de mogelijkheid om een aantal vragen over je profiel te beantwoorden die allemaal 1 puntje per vraag opleveren. Heb je alle vragen beantwoord over je persoonlijke profiel? Dan krijg je ook nog eens 25 LP’s bijgeschreven in je spaarpot. Met het aanmelden en compleet maken van je profiel kun je dus in totaal zo’n 30 LP’s verdienen.

Verjaardagsbonus

Het leuke aan SurveyLama is dat je op de dag dat je jarig bent ook nog eens 20 punten gratis krijgt. Hoef je niks voor te doen, inloggen is niet eens nodig die dag, je hebt tenslotte wel wat beters te doen🎂.

Enquêtes en vragenlijsten

Natuurlijk ontvang je LP’s voor iedere peiling die je invult. Zoals bij veel andere enquête aanbieders zie je van tevoren in je persoonlijke dashboard hoe lang je over een peiling zal doen en hoeveel punten je ermee verdient. Hierdoor kun je altijd kiezen welke peiling jou het meeste oplevert in zo weinig mogelijk tijd. Mijn ervaring is dat een peiling van ca. 10 minuten je gemiddeld 40 punten oplevert. Soms meer en soms minder. Omgerekend per uur kom je uit op 240 punten.

Retourbonus

Eerlijk gezegd: ik weet niet wat een retourbonus precies is 😳. Maar ik weet wel dat SurveyLama mij de afgelopen maanden twee keer deze zogenaamde retourbonus heeft toegekend en 40 punten gratis heeft toegevoegd aan mijn saldo. De vraagbaak op de website zegt er niks over en ook Google weet mij niks te vertellen over deze geheimzinnige retourbonus. Waarschijnlijk zijn ze blij als je na een tijdje weer eens inlogt en krijg je daarvoor 20 punten per keer. Pluspuntje voor SurveyLama!

Punten inwisselen

Met 2.000 verzamelde Lamapoints kun je een uitbetaling aanvragen. Je krijgt dan €20 gestort op je bankrekening via je gratis PayPal account.  Voorheen was het ook mogelijk om je gespaarde punten uit te laten betalen in de vorm van cadeaubonnen van Amazon.nl. Maar nu (2024) is deze optie verdwenen en zijn PayPal betalingen de enige mogelijkheid om je beloningen te krijgen. Wat mij betreft geen enkel probleem, want met geld op je bankrekening kun je overal terecht en ben je dus niet beperkt tot één winkel. 

Voor-en nadelen van SurveyLama

Voordelen van het panel

✅ Dagelijkse bonus van 20 LamaPoints als je 3 peilingen voltooid hebt
✅ Uitbetaling rechtstreeks op je bankrekening wordt door veel mensen als een enorm voordeel gezien
✅ Er worden dagelijks veel enquêtes aangeboden en ze worden ook gedurende de dag aangevuld
✅ Een review van 4,3 op een schaal van 5 sterren bij TrustPilot op basis van meer dan 5.000 beoordelingen
✅ Gratis welkomstbonussen, verjaardagsbonussen én retourbonussen
✅ De mobiele website van SurveyLama werkt net zo goed als de website op de computer
✅ De meeste enquêtes zijn leuk om te doen en verdienen ook nog eens goed.

Nadelen van het panel

👎 Er zijn regelmatig reclames te zien als je bent ingelogd op je dashboard. Deze kun je echter wel wegklikken.
👎 De helppagina is in het Duits. Zet Google translate aan als je deze pagina wilt bekijken of neem contact op met de helpdesk als je een vraag hebt. 

Mijn ervaringen

Ik ben nu langer dan een jaar lid van SurveyLama en nadat ik een tijdje niet meer heb ingelogd op de website, ben ik nu weer actief bezig met de peilingen. Het leuke aan dit panel is dat je vaak een gratis bonus krijgt bijgeschreven, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Ik ben ook erg te spreken over de inhoud van de enquêtes, ze zijn vaak leuk om te doen en zeker niet te lang. Het motiveert ook enorm om meteen drie peilingen te doen als je bent ingelogd op je dashboard, zodat je de 20 LP bonus krijgt.

Zoals al bij de voor-en nadelen aangegeven is, kan ik mij soms storen aan de advertenties die de website laat zien. Ik begrijp niet waarom SurveyLama dit doet. Ja, vast vanwege de inkomsten van de adverteerders, maar het lijkt me niet zo nodig. Ze zijn naar mijn weten de enige in surveyland die advertenties toont aan hun leden. Maar advertenties kun je gelukkig altijd wegklikken, dus ik maak me niet al te druk hierover.

Deelname aan het SurveyLama panel is een leuke toevoeging aan mijn rijtje panels waar ik lid van ben. Een tijdje terug heb ik mijn eerste uitbetaling via mijn PayPal account ontvangen, en dit verliep prima. Erg prettig is toch wel dat je je verdiende geld gewoon kunt uitgeven aan dat wat je zelf wil. 

Om ook terug te komen op de vraag of je €10 per enquête kunt verdienen: het is mij nog niet gelukt om een peiling te vinden waarbij dit het geval was. De hoogste beloning die ik voor een vragenlijst heb gekregen was zo’n €6,50. Dat vond ik al behoorlijk goed, maar het afronden van zo’n goed betaalde enquête kost ook wel wat tijd. Echter, aangezien je deze peilingen overal ter wereld en op ieder moment van de dag kunt doen, is dit panel voor mij zeker een aanwinst. Daarnaast neemt het niet weg dat SurveyLama een goed, leuk en betrouwbaar panel is. 👍

Contact opnemen met SurveyLama

Heb je een vraag over je lidmaatschap, over peilingen of over uitbetalingen? Dan kun je de helpsectie van SurveyLama raadplegen. Zoals al aangegeven bij de voor-en nadelen zijn de Frequently Asked Questions in het Duits. Niet altijd even handig… Maar met de Google Translate functie in je Chrome browser kom je meestal een heel eind.

Tips voor succes bij SurveyLama

Ik heb enkele tips voor je waarmee je het meeste uit je SurveyLama lidmaatschap haalt:
 
  1. Voltooi dagelijks drie peilingen. Of log af en toe in de week in, maar doe dan meteen drie peilingen achter elkaar. Dat levert namelijk meer op (+20 punten) dan een aantal keren per week één losse peiling.
  2. Check je e-mail voor uitnodigingen. Ik merk dat wanneer ik een uitnodiging of herinnering per e-mail krijg, ik vaker de vragenlijsten maak. Zet de email notificaties dus niet uit. Als je ze irritant vindt, kun je ook bij de e-mailinstellingen aangeven dat je maar maximaal 1x per week een uitnodiging wilt ontvangen.
  3. Vergeet niet iedere drie maanden in te loggen. 
    Het is belangrijk dat je eens in de 90 dagen inlogt bij SurveyLama. Dit omdat er in de Algemene Voorwaarden staat dat je lidmaatschap inactief wordt gezet als je langer dan 3 maanden niet meer hebt ingelogd. Nu moet ik zelf bekennen dit jaar wel eens langer dan 90 dagen niet te hebben ingelogd en ik ben absoluut niet uitgeschreven. Ik kreeg zelfs een ‘retourbonus’ van 20 punten toen ik opnieuw inlogde!
  4. Wees eerlijk en lees de vragen goed. Je hebt er niks aan om te liegen zodat je je kunt kwalificeren voor de peilingen. Als je de ene keer aangeeft dat je kinderen hebt en de andere keer niet, dan prikt het algoritme van SurveyLama daar echt wel doorheen. Gevolg van oneerlijkheid kan zijn dat je lidmaatschap afgebroken wordt en in dat geval ben je zelfs al je opgebouwde punten kwijt. Niet doen dus!

Veelgestelde vragen

SurveyLama TrustPilot reviews.

Is SurveyLama betrouwbaar?
Met een TrustPilot waardering van 4,3 uit 5 sterren én op basis van meer dan 5.000 beoordelingen, kun je er gerust vanuit gaan dat jouw deelname aan dit panel betrouwbaar is en dat je je gespaarde beloningen uitbetaald krijgt. 

Ik woon in België, kan ik mij ook inschrijven?
Ja, zeker! Meld je aan via deze link en je kunt aan de slag bij SurveyLama  België. De werkwijze van het panel in België is nagenoeg hetzelfde als in Nederland.

Kan ik mijn lidmaatschap op ieder moment stoppen?
Ja, je kunt zonder opgave van een reden je lidmaatschap stopzetten. Als je dit wilt, kun je jouw lidmaatschap gemakkelijk en snel stoppen door via  je accountinstelling te klikken op ‘Uitschrijven’.

Hoe oud moet je zijn om deel te kunnen nemen?
In de Algemene Voorwaarden staat dat je minimaal 18 jaar moet zijn om je aan te melden als lid.

Tip! Wil je weten welke andere enquête panels de moeite waard zijn om je bij aan te melden om geld te verdienen? Lees dan nu het blog: Geld verdienen met enquêtes. 👈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We willen de beste en meest volledige recensies op het internet maken. We onderzoeken elk panel heel grondig en controleren alle informatie die we vinden. Dit doen we door altijd zelf de stappen te doorlopen, van registratie tot uitbetaling. We kijken niet alleen naar wat het panel zelf zegt, maar ook naar wat anderen erover zeggen. Op die manier kunnen we je alles vertellen over de goede en slechte punten. Mis je iets in onze recensie? Wil je dat we een specifiek deel van een panel extra goed controleren? Of heb je ideeën voor recensies over websites waar je geld kunt verdienen vanuit huis? Stuur een mail naar info(@)jijverdienthet.nl.

Lees ook mijn andere reviews

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.