Side hustles, dé manier om je inkomen te vergroten!

Side hustles, dé manier om je inkomsten te vergroten!

Heb je momenteel een vaste fulltime baan en voel je je vastgeroest? Misschien vind je dat je te weinig verdient met je werk of heb je momenteel even geen baan meer. Dan is dit hét moment om het over een andere boeg te gooien en je inkomsten te vergroten door verschillende side hustles te vinden. 

Als je meerdere side hustles hebt ben je niet meer afhankelijk van één vast inkomen, maar hark je met meer dan één manier je geld bij elkaar. Hierdoor ervaar je afwisseling, uitdaging en fun in je leven. Je leert ontzettend veel doordat je meerdere klussen hebt en meer mensen ontmoet. Klinkt interessant? Lees dan snel verder zodat wij jou kunnen inspireren om ook op deze heerlijke onafhankelijke manier je geld te kunnen verdienen!

Side hustles, de manier om je inkomen te vergroten

Wat zijn side hustles?

Wanneer je meerdere Side hustles hebt, verdien je je inkomen door verschillende banen of klussen te hebben. In het Nederlands spreken we vaak over ‘hosselen’, wat afstamt van het Surinaamse taalgebruik. Hosselen heeft inmiddels zijn negatieve betekenis als ‘illegaal bijverdienen’ verloren. Gelukkig maar!

In de afgelopen jaren is het hebben van side hustles steeds populairder geworden, zeker onder jongere mensen die meer van het leven willen genieten. Het hebben van een levenslange vaste baan wordt niet vaak meer gezien als een mooi vooruitzicht, maar juist als een saaie kleurloze toekomst.

Hosselen is het tegenovergestelde van het hebben van een vaste fulltime baan. Een vaste baan klinkt voor de één als muziek in de oren, de ander wordt er juist kriebelig en nerveus van. Wanneer je heel erg gericht bent op zekerheid en een vast inkomen zonder uitschieters naar boven en naar beneden, zal hosselen niet bij je passen. Maar ben jij wél fan van wat afwisseling in je leven en heb je geen zin om jarenlang op dezelfde werkplek te moeten zitten? Dan moet je echt op zoek gaan naar side hustles!

Zijn side hustles dan niet erg risicovol?

Sparen door te hosselen

Als je side hustles hebt, dan klinkt het alsof je veel risico loopt met je inkomen. Je hebt tenslotte geen werkgever die jou maandelijks je vaste salaris stort op je bankrekening. Je inkomsten kunnen behoorlijk omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van het werk wat je doet en hoeveel tijd je erin steekt. Echter, als je 3 of meer inkomstenbronnen hebt en er valt er eentje weg, dan houd je er dus nog een paar over. Hierdoor vang je het weggevallen inkomen op met andere klussen. Dit is dus helemaal niet zo onzeker als dat het klinkt! 

In de weken of maanden dat je veel geld verdient met je klussen zet je het gedeelte wat je niet nodig hebt opzij. In de periode dat je wat minder werk hebt of je neemt bewust even wat meer vrije tijd voor jezelf, kun je dat reservepotje aanspreken. Je hanteert dus dezelfde werkwijze als een groot bedrijf, want je legt reserves aan als het goed gaat en je neemt reserves op als het minder goed gaat. 

Natuurlijk zijn er risico’s waarmee je altijd rekening moet houden. Bij het wegvallen van één of meerdere klussen, moet je op zoek gaan naar nieuwe inkomstenbronnen. Maar als goed voorbereide hosselaar heb je daar al eerder over nagedacht en heb je zo weer alternatieve werkzaamheden. Ik help jou hierbij 😊.

Tips om op een succesvolle manier te hosselen

Wat zorgt ervoor dat je als side hustler financieel onafhankelijk bent en daardoor niet de eindjes aan elkaar hoeft te knopen? En wanneer ben je gelukkig met wat je dagelijks doet? Beide punten zijn belangrijk. Er moet namelijk genoeg geld binnenkomen zodat je je rekeningen kunt betalen (en het liefste reserves opbouwen) én je moet blij zijn met het werk dat je dagelijks verricht. Enkele tips die je hierbij kunnen helpen:

1. Maak van je hobby je werk

Is een open deur, maar wanneer je start met je side hustles, begin dan dicht bij jezelf en ga aan de slag met datgene wat je al graag in je vrije tijd doet. Start dus niet als vakkenvuller naast je huidige baan, maar kijk wat je nu al leuk vind om te doen en probeer te bedenken hoe je met die hobby geld kunt verdienen. Kook je graag of ga je graag met kinderen om? Denk dan eens na hoe je deze hobby’s om kunt zetten in betaalde bezigheden.

2. Doe inspiratie op via websites, fora en boeken

Er is inmiddels op het internet en in de bibliotheek genoeg informatie te vinden de mogelijkheden om te hosselen. Net als in dit blog zijn er nog veel meer mogelijkheden waar je zelf misschien nog niet opgekomen bent. Koop het boek ‘Ga hosselen’ van Janine Schreurs om geïnspireerd te raken of lees ‘Ondernemen als een baas’ van Wesley Dos Santos. In het laatst genoemde boek lees je interviews over succesvolle ondernemers die zijn gestart vanuit het hosselen.

3. Maak gebruik van gratis cursussen en opleidingen

Sinds 2022 is het STAP-budget de meest aangevraagde subsidie die alle werkenden, werklozen en zzp’er mogen aanvragen bij de overheid. Je mag één keer per jaar gebruik maken van €1000 opleidingstegoed. Als je nog geen idee hebt wat je wilt leren, scroll dan eens door alle (digitale) opleidingsgidsen heen. Wie weet kom je zomaar op het idee om hondentrimmer of pedicure te worden! Ook het UWV kan jou helpen met online cursussen als je werkloos bent en je compleet wat anders wilt gaan doen.

4. Wees proactief en wacht niet af

Te vaak nog zien we dat er een prachtige website wordt gemaakt, terwijl er geen promotie wordt gemaakt. Met als resultaat géén bezoekers en dus géén omzet. Als echte hosselaar moet je gewoon ‘de boer op’. Vergeet dus je voorzichtigheid en wees vooral niet te bescheiden. Bel je mogelijke klanten op, bel aan bij de buren en leg flyertjes weg bij de plaatselijke supermarkt. Pas dán zullen klanten jou pas opmerken en zien dat ze jou nodig hebben. Oja, vergeet vooral niet de Social Media kanalen in te zetten, want dit doet soms echt wonderen!

5. Bespaar op alles en leg reserves aan

Zeker in het begin, als je nog niet zoveel spaargeld hebt opgebouwd, is het aan te raden om zuinig te leven. Probeer altijd te besparen op je vaste lasten, wees kritisch op je lopende (streaming)abonnementen en bedenk goed waar je verder nog geld op kunt besparen. Hierdoor is het in de beginperiode van je hossel carrière niet zo erg als er wat minder verdiend wordt. Gaat het steeds beter en houd je geld over aan het einde van de maand? Zet het dan op een spaarrekening of investeer in aandelen of crypto’s om het verder te laten groeien.

Waar vind je side hustles?

Er zijn echt enorm veel mogelijkheden om side hustles te krijgen. Misschien heb je zelf inmiddels al wat ideeën gekregen. Om je nog wat verder te inspireren hebben hebben we de leukste en best betaalde klussen voor je op een rij gezet.

1. Boodschappen scannen

Wist je dat je cadeaubonnen kunt krijgen als je wekelijks de streepjescodes van je boodschappen scant? Dat is mogelijk als je lid wordt van het Consumer Scanpanel van het GfK. Als je mee mag doen, installeer je een app van het panel en scan je iedere keer dat je een boodschapje hebt gedaan de streepjescodes met je smartphone.

Je krijgt wekelijks punten bijgeschreven die je kunt inwisselen voor cadeaubonnen van honderden winkels, zoals Rituals, Decathlon, Bol.com, McDonald’s en nog veel meer. Natuurlijk is lid worden 100% gratis en je kunt altijd stoppen wanneer je het niet meer wilt.

2. Ga werken op festivals

Vind jij de toegangstickets van festivals als Loveland of Masters of Hardcore ook zo verschrikkelijk duur? Ga er dan voor werken en krijg betaald om aanwezig te zijn! Je kunt binnen no-time aan de slag als barmedewerker, foodtruckmedewerker of ticketscanner en kunt gratis genieten van alle artiesten. Check bureaus als Staffyou of Festileaks, want zij kunnen jou aan werk helpen.

Side hustle als festival medewerker

3. Vragenlijsten beantwoorden

De meest gemakkelijke manier om je inkomen te vergroten is om enquêtes en vragen over merken en producten te beantwoorden. Als je je aanmeld bij marktonderzoekbureaus als i-Say en Prime Opinion, krijg je met regelmaat vragenlijsten toegestuurd per e-mail waarmee je spaart voor cash geld of cadeaubonnen van webwinkels als Bol.com. Je beantwoordt vragen wanneer jij dat wilt. Hierdoor kun je dus zelfs in de nacht geld verdienen met het invullen van enquêtes.

Lees meer over de beste online enquêtewebsites via ons blog: Verdien tot wel € 450 per maand met de door ons geselecteerde panels! 

4. Fietsen repareren en verkopen

Side hustle door fietsen te repareren

Ben jij een beetje handig met fietsen? Dan heb je de ideale hustle te pakken! Communiceer in je eigen buurt en omgeving dat jij dé fietsenexpert bent die iedere fiets kan repareren. Wees goedkoper en flexibeler dan de fietsenhandel en je hebt klanten genoeg. 

Koop ook tweedehands fietsen in, repareer ze zelf en verkoop ze met een goede winstmarge! 

5. Mystery shopping of calling

Dit is één van onze favoriete side hustles, aangezien het ontzettend leuk is én goed betaalt.  Als mystery shopper bezoek je winkels of supermarkten en beoordeel je o.a. de klantvriendelijkheid en de netheid van de winkel. Je krijgt meestal van tevoren geld gestort zodat je iets kunt kopen in de winkel. Natuurlijk mag je de producten gratis houden.

Tip: Meld je aan bij GFK Panel en krijg betaald om je mening over producten en winkels te geven!

Je kunt ook mystery caller of mystery mailer worden, dat werk kun je vanuit huis doen. Er zijn opdrachten waarbij je offertes moet opvragen en verkoopgesprekken moet houden en beoordelen. Vaak krijg je achteraf, nadat je de vragen hebt beantwoord, een aardig bedrag gestort. 

Wil je weten hoe je mystery shopper kunt worden? Lees dan ons blog over mystery shopping.

6. Medicijnen testen

Als je meedoet aan geneesmiddelenonderzoek, kun je veel geld verdienen in korte tijd. Dit komt doordat je voor een onderzoek vaak een aantal volle dagen in het onderzoekscentrum moet verblijven en je na je verblijf vaak meerdere keren moet terugkomen voor metingen. 

Als proefpersoon word je ingezet om nieuwe medicijnen te testen op eventuele bijwerkingen. Dat klinkt eng, maar in Nederland is er streng toezicht op alle medische onderzoeken. Elk medisch -wetenschappelijk onderzoek wordt van tevoren beoordeeld door een speciale commissie.

Tijdens je verblijf kun je heerlijk ontspannen, want je hebt namelijk alle tijd om te lezen, gamen of tv te kijken. Tip: je kunt natuurlijk ook gewoon online side hustles doen tijdens je verblijf. Dubbele verdiensten!

7. Verhuur je woning als jij op vakantie bent

Als jij op vakantie bent, kun je net zo goed je eigen woning verhuren aan toeristen. Als je een huis of appartement hebt in het centrum van een grote stad of aan de kust zul je versteld staan van de bedragen die je kunt vragen. Je kunt hierdoor een groot gedeelte van de kosten van jouw vakantie compenseren. 

Let op: er zijn regels vanuit de overheid en gemeenten waar je je als tijdelijke verhuurder aan moet houden. Dus lees ze eerst voordat je je huis verhuurt.

Side hustle door je woning te verhuren tijdens vakantie

8. Eigengemaakte taarten verkopen

Hosselen door taarten te maken

Als jouw hobby taarten of cupcakes bakken en decoreren is, kun je daar veel geld mee verdienen. Veel drukke ouders hebben namelijk zelf geen tijd (of zin) om een taart voor hun jarige kinderen te maken, maar ze willen geen standaard taart van de Jumbo. 

Dan is het toch een uitkomst als zij een mooie ‘dripcake’ in drie lagen bij jou kunnen bestellen? Als bakken jouw passie is, is dit jouw ideale side hustle!

9. Speel in op hypes en rages

Ken jij de ‘fidget spinner’ en de ‘pop-its’ nog? Van dat speelgoed zijn er een paar jaar geleden in Nederland echt miljoenen van verkocht. Alle kinderen hadden wel één of meerdere fidget toys thuis liggen.

Er waren een aantal slimmerikken die deze hype op tijd zagen aankomen vanuit het buitenland en hebben meteen actie ondernomen. Zij hebben als echte hosselaar direct een goede domeinnaam weten vast te leggen en binnen korte tijd een webshop in fidget toys uit de grond gestampt. Als het je lukt om op tijd in te springen op nieuwe hypes en rages kun je echt veel geld verdienen binnen korte tijd.

10. Organiseer 'ervaringen' via Airbnb

Ben je een sociaal persoon en vind je het leuk om jouw kennis over jouw stad of jouw hobby te delen met toeristen? Dan kun je je jouw advertenties aanmaken via Airbnb.

Toeristen kunnen jouw rondleiding of instructielessen boeken terwijl ze een weekendje weg zijn in jouw woonplaats. Geef bijvoorbeeld een kroegentocht door jouw stad of geef kook-of danslessen. In ieder geval iets waar je goed in bent en waar je enthousiast over bent!

Side hustle door rondleidingen te geven

11. Word daghandelaar in Bitcoin of andere cryptovaluta

Hosselen met bitcoin en andere cryptovaluta

Handelen in cryptovaluta kan een welkome toevoeging zijn aan je inkomen. Op lange termijn weet je vaak niet wat een cryptomunt doet. De waarde van bijvoorbeeld bitcoin kan behoorlijk stijgen, maar zeker ook dalen. Dagelijks handelen op de cryptobeurs kan je echter wél structureel winst opleveren. Koop wanneer de koers lager staat en verkoop wanneer de koers gestegen is die dag. Dat klinkt simpel en is eigenlijk ook zo. Ga nu gratis aan de slag bij de bekendste en betrouwbare broker van Nederland: Bitvavo. Via onze link betaal de eerste week géén handelskosten. 

12. Word ZZP'er in de horeca

Met het arbeidstekort in bepaalde sectoren, waaronder de horeca, is het financieel aantrekkelijk om als ZZP’er aan de slag te gaan. Je kunt een veel hogere uurvergoeding vragen dan wanneer je in loondienst bent bij dezelfde opdrachtgever.

Als hosselaar ben je waarschijnlijk al ingeschreven als ZZP’er bij de Kamer van Koophandel. Je kunt via verschillende bemiddelingsbureaus (Google op ‘horeca zzp’) jezelf aanmelden voor horecaklussen bij jou in de omgeving. Voordeel: jij bent ‘in charge’ en bepaalt dus zelf welke klussen je wilt doen en wanneer je dit wilt doen. Nadeel: je bent niet verzekerd tegen werkloosheid en ziekte.

13. Verhuur jezelf als schoonmaker

Weet je nog toen jij zo’n drukke baan had dat je altijd te weinig tijd had om je huis schoon te maken? Nu je geen vaste fulltime baan meer hebt, kun jij geld verdienen door af en toe schoon te maken bij mensen die nog wel die ‘ratrace’ leiden.

Een paar uurtjes werk per week bij een huis bij jou in de buurt levert je weer een paar honderd euro per maand op. 

Side hustle als schoonmaker

14. Schrijf en verkoop je e-book

Online geld verdienen door een e-book te maken en te verkopen

Op het internet kun je gemakkelijk een e-book publiceren en verkopen. Je bent natuurlijk niet de enige, dus je zal een goed uniek concept moeten hebben om succesvol te zijn. Echter, als het je lukt om een groot publiek te bereiken met jouw e-book, kun je een fantastisch passief inkomen genereren. Je hoeft tenslotte maar één keer te investeren. Verkoop je e-book via bekende kanalen als Kobo.com of via je eigen website of webshop. 

Wil jij ook zo’n mooie ‘mock-up’ van een zelf ontworpen omslag van je digitale boek? Wij hebben de bovenstaande afbeelding van ons e-book binnen 10 minuten gemaakt met Canva Pro. 

15. Affiliate marketing

Heb jij een passie of hobby waarover je wilt bloggen? Dan kun je, als je genoeg bezoekers hebt, geld verdienen met affiliate marketing. Affiliate marketing is het plaatsen van linkjes naar producten of diensten waarvoor jij commissie ontvangt als er een aankoop wordt gedaan. Met jouw blog stuur je dus bezoekers naar websites als Bol.com, Bruna en Wehkamp. Je ontvangt een bepaald percentage van de aankoop die via jouw website is verlopen. Vooral lucratief als je een goedlopend blog of website hebt!

Meld je gratis aan als partner bij Tradetracker, Daisycon en Awin. Binnen deze platforms vind je alle adverteerders waarvoor je leads kunt genereren.

16. Babysitten en oppassen

Met de hoge kosten voor kinderopvang zijn veel mensen op zoek naar alternatieve mogelijkheden om hun kinderen goede opvang te bieden. Ben jij overdag vaak thuis en houd je enorm van kinderen? Je kunt een vaste gastouder worden als je het professioneel wilt aanpakken. Als je af en toe wilt oppassen, schrijf je dan eens in bij websites/apps als Sitly en Babysits.nl. 

17. Verhuur jezelf als Sinterklaas of Piet

In november en begin december is er zat werk voor jou als Sinterklaas of Piet. Koop een Sinterklaaskostuum en biedt jezelf aan om ingehuurd te worden tijdens feestjes. Je kunt jezelf aanbieden als ZZP’er via Marktplaats of solliciteer bij verschillende uitzendbureaus als Piet. 

Verhuur jezelf als Sinterklaas of piet

18. Verhuur je apparatuur en gereedschap

Heb jij een hoge drukreiniger of een boormachine? Maak dan een account aan via de app Peerby. Met deze app kun jij jouw apparatuur en gereedschap te leen aanbieden tegen een vergoeding. Die hoge drukreiniger ligt toch het grootste gedeelte van het jaar in de schuur. Waarom het niet uitlenen en daar geld mee verdienen? Iedereen blij! 

Naast apparatuur kun je nog veel meer lenen: bakfietsen, partytafels, muziekinstrumenten en verkleedkleding. Alles wat je maar af en toe nodig hebt en eigenlijk te duur is om te kopen.

19. Pakketpunt of afhaalpunt worden

Side hustle pakketjes aannemen

Ben jij zo goed als altijd thuis? Maak dan je tijd thuis nuttig door je buurtgenoten te helpen met het aannemen van pakketjes! Er zijn de laatste jaren veel mogelijkheden bijgekomen om pakketpunt te worden. Bedrijven als ViaTim en Homerr zoeken doorlopend nieuwe afhaalpunten. Je verdient gemiddeld zo’n 50 tot 80 cent per pakketje wat wordt afgehaald. Dat klinkt weinig, maar op maandbasis kun je toch best een aardige aanvulling op je inkomen krijgen. Daarnaast is het sociale contact wat je met je buurtgenoten onderhoud voor veel mensen onbetaalbaar.

20. Begin je eigen hondenuitlaatservice

Je hoeft geen grote bus te hebben om een hondenuitlaatservice te beginnen. Je kunt ook klein beginnen en in jouw wijk flyers rondbrengen om jouw diensten te promoten. Wie weet zijn er al een paar honden in jouw buurt die overdag alleen thuis moeten blijven en nét op jouw uitlaatservice zitten te wachten. Met deze side hustle kom je zelf ook nog in beweging en leer je je buurtgenoten beter kennen.

Side hustle hondenuitlaatservice

21. Word bezorger bij Flink

Flink is een online bezorgdienst voor boodschappen en is actief in grotere steden in Nederland. Het bezorgen doe je heel comfortabel met een elektrische fiets. Als je aan de slag gaat als ‘rider’ krijg je een 0-uren contract en geef je zelf in de app aan wanneer jij wilt en kunt werken. Super flexibel dus! Fooien mag je zelf houden én je ontvangt ook nog €100 bonus als je in Amsterdam of Rotterdam gaat werken. 

Als kers op de taart krijg je zelf ook nog tot 20% korting op je boodschappen bij Flink!

22. Begin een naaiatelier

Als je creatief bent en je bent goed in het maken of repareren van kleding, kun je een eigen naaiatelier beginnen vanuit huis. Je kunt ook eigen producten maken, zoals kussens, knuffels en gordijnen als je daar handig mee bent. Je kunt ook veel geld verdienen met het geven van naailessen. 

Side hustle met een naaiatelier

23. Word consultant en verhuur jezelf per uur

Ben je nu in loondienst bij een werkgever en ben je specialist binnen een bepaald vakgebied? Stop dan met het verdienen van geld voor de grote baas en begin voor jezelf als zelfstandig consultant. Dit kan tegenwoordig binnen allerlei branches. Bijvoorbeeld in de IT, zorg, bouw, management en schoonmaak.  

Op vacaturebanken kun je vaak ook kiezen voor ‘ZZP’ en dan zie je de banen waar jij je als zelfstandige ook voor kunt aanmelden. Als ZZP’er kun je een hoog uurtarief vragen, maar houd wel rekening dat je niet verzekerd bent voor de ww en ook geen pensioen opbouwt.

24. Kook voor ouderen of alleenstaanden

Het is een vaak gehoorde klacht bij zelfstandig wonende ouderen: het eten wat bezorgservices brengen is niet heel lekker of zelfs vies. Als jij fulltime thuis bent en je vind het leuk om te koken, is het een goed idee om voor je buurtgenoten te koken en hiervoor een vergoeding te vragen.

Hosselen met maaltijden koken

Maak een mooie flyer en deel deze uit in de buurt bij ouderen en alleenstaanden. Bied aan om verse maaltijden te verkopen tegen een schappelijke prijs. Mond-tot-mond reclame is hierbij dé manier om je klantenkring te vergroten. Begin klein, maak fans en dan komen er vanzelf wel nieuwe aanvragen binnen!

25. Social media manager

Side hustle als Social media manager

Bied jezelf aan bij MKB’ers als Social media manager. Veel MKB’ers of ZZP’ers hebben geen kaas gegeten van TikTok, Facebook en Instagram. Of ze hebben er gewoon geen tijd voor.

Stuur ze uit eigen beweging een e-mail waarin je je voorstelt als Social media expert en je graag voor het bedrijf aan het werk wilt gaan. Bedenk alvast een post die origineel is en veel likes kan opleveren, zodat je meteen kunt laten zien wat je waard bent! 

26. Geef sport-of fitnesslessen

Heb jij al jarenlange ervaring als sporter, bijvoorbeeld op fitnessgebied of met kickboksen? Misschien ben je in de wieg gelegd om sportlessen te geven! Er worden vaak parttime sportinstructeurs gevraagd en een diploma heb je niet nodig, enkel ervaring. Het verdient meestal erg goed en het mooiste is dat je betaald krijgt om te sporten!

Ook deze side hustles kun je in loondienst óf als ZZP’er doen. 

27. Ga aan de slag als Uber chauffeur

Oké, je kunt niet zomaar aan de slag als Uber chauffeur. Je hebt namelijk een eigen auto én een chauffeurskaart nodig. Die laatste, die kost je een investering van €2800 en het proces om deze kaart te krijgen duurt zo’n 3 maanden. Maar als je de kaart hebt kun je los en kun je wekelijks geld verdienen als zelfstandige met het rijden van ritten. De ideale side hustle als je van autorijden en sociaal contact houdt.

Side hustle Uber chauffeur worden

28. Verkoop online cursussen of webinars

Side hustle webinars en cursussen geven

Heb jij veel kennis over een bepaald onderwerp? En kun je goed uitleg geven of online schrijven? Deel dan je kennis via online cursussen of geef live webinars aan cursisten. 

Het verkopen van online cursussen is ‘booming business’ op dit moment en er wordt erg veel geld verdiend.

Ben je ambitieus en denk je dat je wel meerdere cursussen kunt maken? Overweeg dan eens om een Online Academy te starten. Je hebt dan een eigen portal waar cursisten zich kunnen aanmelden en online lessen kunnen volgen (en afrekenen!). Partners als Skillba en Plug & Pay kunnen jou hierbij helpen het op te zetten.

29. Begin een was-en strijkdienst

Met steeds meer alleenstaanden en ouderen die nog zelfstandig worden is er steeds meer vraag naar was-en strijkdiensten. Er zijn in Nederland genoeg professionele wasservice bedrijven die dit doen. Maar ze zijn wel extreem duur, terwijl de doelgroep juist vaak minder te besteden heeft. Jij kan als ZZP’er dit gat goed opvullen door de was op te halen bij jouw klanten in de buurt en deze voor een concurrerende prijs weer gewassen en gevouwen terug te brengen.

Tip: combineer deze hosselklus met tip nummer 13 (schoonmaken) en nummer 24 (Kook voor ouderen en alleenstaanden) en je bent dé held van de buurt! 

30. Bezorger worden bij Picnic

Je kunt voor minimaal 16 uur per week aan de slag als Picnic bezorger bij jou in de buurt. De vereisten zijn er niet veel: je moet een rijbewijs B hebben, enthousiast en verantwoordelijk zijn en minimaal 16 uur beschikbaar zijn. Je mag zelf wekelijks je eigen shifts indelen én je krijgt per week uitbetaald. Je verdient tot wel €17,28 uur incl. piekbonus. Solliciteren doe je via de website van Picnic zelf.

Side hustle Picnic bezorger

31. Huiswerkbegeleiding

Ook als je geen leerkracht bent, kun je jezelf aanbieden om bijlessen of huiswerkbegeleiding te geven. Als je student bent, zijn er namelijk genoeg mogelijkheden om jongere studenten (betaald) te helpen met huiswerk. Maar ook als je wat ouder bent en je hebt goede skills om kennis over te dragen, is dit een mooie manier om geld bij te verdienen. 

FAQ - Veelgestelde vragen

De beste side hustles bepaal je helemaal zelf, maar meestal zijn dat wel de klussen die je zelf erg leuk vind om te doen. Voor de een is dat werken als barmedewerker bij populaire festivals en voor de ander is dat het uitlaten van honden. Als je wilt starten met een side hustle, bedenk dan wat je nu leuk vind om te doen en bekijk of je hiervan een side hustle van maken. 

Je kunt extra geld verdienen, naast je normale inkomen, door side hustles. Als je meerdere side hustles hebt ben je niet meer afhankelijk van één vast inkomen. Je hebt meerdere klussen of opdrachten waardoor je via verschillende manieren je inkomen bij elkaar ‘harkt’. 

Zwart  geld verdienen betekent dat je geen inkomstenbelasting betaalt over het geld wat je verdiend hebt. Wanneer je maar een inkomen hebt van maximaal €8520 per jaar, betaal je door de heffingskortingen uiteindelijk geen inkomstenbelasting. Dan is je verdiende geld niet ‘zwart’, maar mag je op een legale manier belastingvrij geld verdienen. Dit is vooral interessant voor studenten, want als je al een inkomen hebt in de vorm van een uitkering of salaris, moet je altijd belasting betalen over je bijverdiensten helaas.

Je verdient het meeste als je iets kunt wat niet iedereen kan en/of er is erg veel vraag naar. Ben je bijvoorbeeld een IT’er die veel kennis heeft van een bepaald programma? Dan kun je een hoog uurtarief vragen.  Of maak je de mooiste kindertaarten die iedereen wel wilt? Dan kun je jouw taarten voor een topprijs verkopen. 
Ook hustles als het testen van medicijnen en het ‘bijklussen’ als schilder of stukadoor zijn goedbetaalde klussen. 

Samenvatting

In dit artikel hebben we je uitleg gegeven over wat side hustles zijn en wat je kunt doen om met side hustles jouw inkomsten te vergroten. Er zijn veel voordelen, zoals de afwisseling van werkzaamheden en de onafhankelijkheid die je hebt. Nadelen zijn er natuurlijk ook. Zo loop je risico dat je tijdelijk te weinig klussen hebt en je spaarrekening moet aanspreken om je inkomen aan te vullen. 

Side hustles met Jijverdienthet.nl

Om ervoor te zorgen dat jij genoeg side hustles hebt om meer dan een goed inkomen te genereren, hebben wij 31 manieren gevonden om succesvol te kunnen hosselen. Ook hebben we je 5 gouden tips gegeven hoe je via side hustles meer inkomen kunt krijgen en beter kunt presteren.

Lees ook onze andere blogs over geld verdienen!

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.