Prime Opinion – Verdiensten en betrouwbaarheid

In dit review:

Prime Opinion is een nieuw panel in Nederland en België en is in rap tempo nieuwe leden aan het werven. Wereldwijd is dit panel al veel langer actief, dus ze zijn zeker geen nieuw marktonderzoekbureau. Je verdient punten met het geven van je mening via enquêtes en bij een tegoed van €5 kun je al om uitbetaling via PayPal of cadeaubonnen vragen. 

Over Prime Opinion

Het panel Prime Opinion is onderdeel van Prime Insights, een internationaal marktonderzoekbureau. Ze zijn actief in 20 landen en hebben inmiddels meer dan 2 miljoen panelleden. In Nederland en België is Prime Opinion nog niet zo lang actief, maar wel erg snel populair aan het worden. Update [2024]: Er is nu ook een app beschikbaar! Zowel voor Android (Samsung e.d.) als voor IOS (iPhone/iPad).

Aanmelden als deelnemer

Natuurlijk is aanmelden bij Prime Opinion als nieuw lid altijd gratis. Op de homepagina is aanmelden zo gedaan, je hoeft alleen je e-mailadres in te vullen. Vervolgens ontvang je een welkomstmail waarmee je je e-mailadres bevestigt. 

Als je dit gedaan hebt kom je in de ledenpagina van Prime Opinion terecht. Hier worden er nog wat vragen gesteld zoals naam, adres en geslacht. Het zijn er maar weinig, gelukkig kan je direct daarna aan de slag.

Uniek aan dit enquêtepanel is dat je een welkomstbonus mag uitkiezen bij aanmelding. Bij andere panels krijg je vaak een welkomstbonus, maar die staat altijd vast en is vaak niet meer dan €2,50. Prime Opinion werkt anders. Je mag namelijk zélf kiezen hoe hoog je bonus is. Maar let goed op! Als je kiest voor €4,60 bonus dien je wel eerst 2500 punten gespaard te hebben voordat je een uitbetaling kunt aanvragen. 2500 punten zijn omgerekend zo’n 20 euro, dus als je van plan bent om serieus aan de slag te gaan met enquêtes en veel geld wilt verdienen, raden wij je aan de hoogste bonus te kiezen.

Gedaan? Dan kun je nu aan de slag met enquêtes te starten en geld te verdienen.

Hoe werkt Prime Opinion?

Je verdient punten voor het voltooien van vragenlijsten en enquêtes. Dit is gemakkelijk, want er staan nogal wat enquêtes tot je beschikking! Op het moment van schrijven kun je kiezen uit maar liefst 287 stuks. Er staat bij iedere uitnodiging hoe lang de vragenlijst duurt, hoeveel punten je krijgt en welke beoordeling er gegeven is door andere leden.

Het valt op dat er soms enquêtes zijn die maar een paar minuten duren, maar wel erg goed beloond worden. Deze kun je gemakkelijk vinden door het tabje ‘De meeste punten’ te openen. Vaak zijn het dan specifieke type mensen die gezocht worden. Wil je gewoon snel aan de slag? Kijk dan eens onder het tabje ‘Korte enquêtes’, hier vind je mini vragenlijsten van 4 tot 15 minuten waarmee je 100 tot 200 punten verdient.

Het fijne aan dit overzicht is dat er echt heel veel mogelijkheden zijn om punten te verdienen. Heb je een middagje even niks te doen? Kies dan 5 tot 10 korte enquêtes uit en je verdient zo 10 tot 20 euro met je inspanningen.

Grappig feitje: ik startte een korte vragenlijst en zag dat dit een enquête was in opdracht van YouGov, een ander panel in ons overzicht van de beste online enquêtes. De reden dat Prime Opinion dus zoveel vragenlijsten aanbiedt, is omdat ze deze in opdracht van vele aanbieders doen. Iedere enquête is dus telkens anders, wat ook fijn is voor de afwisseling.

Is er een app voor je smartphone?

Ja, er is (sinds 2024) een app beschikbaar voor zowel Android als IOS telefoons. Dus iedereen kan deze app downloaden in de app store en zich aanmelden met dezelfde gegevens als via de computer. Heb je je nog niet aangemeld? Installeer dan eerst de app via de onderstaande buttons. 

Wat kun je allemaal met de Prime Opinion app? Eigenlijk alles wat je ook met de gewone website kunt, dus je saldo checken, enquêtes doen, het maandelijkse klassement bekijken,  beloningen inwisselen en nog meer.

Wat verdien je bij Prime Opinion?

Enquêtes en vragenlijsten

Je kunt erg veel punten verdienen met zoveel beschikbare enquêtes! Uit onze persoonlijke ervaringen weten we dat je met 5 minuten ongeveer 60 punten verdient. Omgerekend per uur is dat 720 punten, wat gelijk staat €6,65 per uur. Dat is zeker meer dan je bij de andere panels kunt verdienen. Bij aanmelding als nieuw lid ontvang je ook een gratis startbonus tot wel €4,60. Na het eerste uurtje activiteiten doen voor Prime Opinion heb je dus al méér dan €10 in je spaarpotje zitten!

Leden aanbrengen

Er is ook een aanbrengbonus van 100 punten die je per aangebrachte vriend krijgt. Deze bonus wordt echter pas bijgeschreven wanneer hij of zij hun eerste beloning hebben ontvangen.  Daarentegen staat wel dat er geen maximum is aan het aantal nieuwe leden wat je mag verwijzen. 

Maandelijks klassement 

Uniek bij Prime Opinion is het klassement waarbij topverdieners met elkaar concurreren voor de top 10. Een top 10 positie is niet alleen leuk voor de ‘fame’, het levert het je ook nog eens keiharde euro’s op! In 2023 is de prijzenpot per maand €1317! Hoe de verdeling gaat worden over de topverdieners weet ik niet, aangezien ik (nog) niet tot de top behoor :). 

Punten inwisselen

Heb je meer dan 100 punten verzameld? Dan kun je al je beloning uitkiezen in de cadeaushop. Er is enorm veel keuze, meer dan bij welk enquêtepanel dan ook. 

Als je je punten wilt inruilen voor cadeautegoed kun je kiezen uit 66 winkels, de meest populaire zijn:
👉 Amazon.nl €1 tegoed voor 109 punten, €10 voor 1087 punten
👉 Bol.com €5 tegoed voor 544 punten
👉 Coolblue €10 voor 1087 punten 
👉 De Bijenkorf €10 tegoed voor 1087  punten
👉 Decathlon €5 tegoed voor 544 punten 
👉 Etos €5 tegoed voor 544 punten 
👉 Gamma of Karwei €5 tegoed voor 544 punten 
👉 HEMA €5 tegoed voor 544 punten 
👉 Intertoys €5 tegoed voor 544 punten 
👉 Mango/Primark/Wehkamp/Zalando €20 tegoed voor 2174 punten 
👉 Mediamarkt €5 tegoed voor 544 punten 
👉 Douglas €5 tegoed voor 544 punten 
👉 Prénatal €5 tegoed voor 544 punten 
👉 Primera €5 tegoed voor 544 punten 
👉 Weekendjeweg.nl €25 tegoed voor 2718 punten 

Je kunt ook kiezen om je punten in te wisselen voor geldtegoed:
💶 Paypal tegoed: €5 voor 544 punten en €10 voor 1087 punten
💶 Virtual Visa International: $1 voor 100 punten

Het is ook mogelijk om je punten te doneren aan een goed doel: Doctors without Borders en International Rescue Committee.

Voor-en nadelen van Prime Opinion

Voordelen van het Prime Opinion panel

✅ Prime Opinion heeft de hoogste startbonus van alle panels, namelijk €4,60
✅ Een review van 4,5 op een schaal van 5 sterren bij TrustPilot op basis van 283 beoordelingen.
✅ Keuze uit 66 soorten cadeaubonnen
✅ Uitbetaling in Paypal tegoed wordt door veel mensen als een enorm voordeel gezien.
✅ Vanaf €5 is uitbetaling al mogelijk
✅ De vergoeding per vragenlijst is goed te noemen en meestal 50% hoger dan bij andere panels
✅ Je kunt bijna onbeperkt vrienden aanbrengen voor de 100 punten aanbrengbonus
✅ Het unieke maandelijkse klassement is een uitdaging en kan goed geld opleveren
✅ Er zijn bijna 300 Nederlandstalige enquêtes en je zou ze (bij wijze van) allemaal achter elkaar kunnen doen voor een mega opbrengst 🤑

Nadelen van Prime Opinion

👎 Eerder was er geen app beschikbaar, maar inmiddels (2024) wel, dus er is geen één nadeel meer wat mij betreft!

Mijn ervaringen

Zoals eerder aangegeven is Prime Opinion nog niet zo lang actief in Nederland en België, ik ben dus ook nog maar kort lid. Maar ik ben wel enorm enthousiast over dit nieuwe panel. Waarom? Kijk maar eens naar de hoeveelheid voordelen die ik heb opgenoemd ten opzichte van dat ene nadeel. 

Inmiddels heb ik al meerdere enquêtes gedaan en ik ben blij verrast door de leuke en interessante vragenlijsten. Zo heb ik een vragenlijst over een nieuw soort shampoo mogen beantwoorden en ben ik na afloop van deze enquête uitgenodigd om deel te nemen aan een online interview van 20 minuten. De vergoeding hiervoor is €20. Daar doe ik natuurlijk graag aan mee.

De startbonus mag je kiezen, ik heb gekozen voor de hoogste bonus van €4,60. Je krijgt deze bonus namelijk direct in je spaarpotje, maar je kunt de bonus pas opnemen wanneer je 2500 punten hebt gespaard. Dat aantal punten heb je best snel gespaard, zeker met het enorme aantal Nederlandstalige enquêtes die je kunt selecteren in je persoonlijke dashboard.

Contact opnemen met Prime Opinion

Heb je een vraag over opgebouwde punten of uitbetaling van je beloning? Dan kun je via de website hulp vragen via het contactformulier. Je kunt ook een afbeelding of screenshot meesturen met je aanvraag.

Tips voor succes bij Prime Opinion

Om zoveel mogelijk uit je Prime Opinion lidmaatschap te halen hebben we enkele tips voor je:
 
  1. Kijk goed naar de verhouding duur van de enquête en het aantal punten. Bij Prime Opinion is deze verhouding vaak enorm wisselend. Zo krijg je soms voor een 10 minuten durende enquête bij de ene 39 punten en bij de andere 221 punten.
  2. Zet een dagelijkse reminder in je agenda of telefoon. Je verdient méér punten als je iedere dag één enquete doet, dan 1x per week 7 achter elkaar. Dit omdat je dan meedoet met de wekelijkse ‘streak’ actie. Je wint gegarandeerd punten, dit varieert van 50 tot 1000. 
  3. Wissel je digitale cadeaubonnen meteen in. Dit is eigenlijk bij elk panel een aanrader. Vraag je bijvoorbeeld een Bol.com cadeaubon aan, voeg dan dezelfde dag nog de code toe aan je account. Anders loop je grote kans om dit in de toekomst te vergeten.
  4. Wees eerlijk en lees de vragen goed. Prime Opinion vindt eerlijkheid heel erg belangrijk. Elke vorm van fraude zal afgestraft worden met het sluiten van het account en inname van de opgebouwde punten. Vertel dus gewoon de waarheid over wie je bent, wat voor werk of studie je doet en in welke winkels je komt. Je ziet ook vaak dat Prime Opinion kwalificatievragen stelt waarmee ze testen of je niet zomaar op een button drukt, maar daadwerkelijk de vraag gelezen hebt. Oja, belangrijk! Gebruik géén VPN!

Veelgestelde vragen

Is Prime Opinion betrouwbaar?
Er zijn nog maar weinig reviews in het Nederlands geschreven, maar de Engelstalige reviews zijn zeker goed. Op Trustpilot scoren ze een 4,5 uit 5 sterren op basis van 290 reviews. Wij hebben dan ook geen reden om aan te nemen dat die beoordeling over een tijdje in Nederland en België lager zal zijn.

Ik woon in België, kan ik mij ook inschrijven?
Ja! Je kunt de Vlaamse app installeren op je smartphone. Er is zowel een app voor Android (Samsung e.d.) en voor IOS (Apple iPhone en iPad).

Kan ik mijn lidmaatschap op ieder moment stoppen?
Ja, je kunt zonder opgave van een reden je lidmaatschap stopzetten. Als je dit wilt, kun je jouw lidmaatschap gemakkelijk en snel stoppen door via  je accountinstelling te klikken op ‘Account verwijderen’. Je verliest hiermee ook meteen al je punten, dus wees zeker van je besluit!

Hoe worden mijn gegevens beschermd?
Prime Opinion volgt alle richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming 2016/679 (AVG). Wil je weten waar Prime Opinion jouw persoonsgegevens voor gebruikt en met wie deze data kan worden gedeeld? Lees dan de Privacyverklaring die te vinden is in de footer van de website.

Hoe oud moet je zijn om deel te kunnen nemen?
In de Algemene voorwaarden staat dat je minimaal 18 jaar moet zijn om je aan te melden als lid.

Wat gebeurt er met mijn punten als ik ze niet gebruik?
In de Algemene voorwaarden word benoemd dat je opgebouwde ‘coins’, punten dus, een geldigheid hebben van 12 maanden. Deze periode gaat in op het moment dat de punten verdiend zijn. Als de punten na deze periode niet zijn gebruikt, vervallen ze automatisch en worden ze van je account verwijderd. Gelukkig kun je punten al vanaf €5 inwisselen, dus wees vooral niet voorzichtig bij het inwisselen en doe het direct!

Tip! Wil je weten welke andere enquête panels de moeite waard zijn om je bij aan te melden om geld te verdienen? Lees dan nu ons blog: Geld verdienen met enquêtes. 👈

We willen de beste en meest volledige recensies op het internet maken. We onderzoeken elk panel heel grondig en controleren alle informatie die we vinden. Dit doen we door altijd zelf de stappen te doorlopen, van registratie tot uitbetaling. We kijken niet alleen naar wat het panel zelf zegt, maar ook naar wat anderen erover zeggen. Op die manier kunnen we je alles vertellen over de goede en slechte punten. Mis je iets in onze recensie? Wil je dat we een specifiek deel van een panel extra goed controleren? Of heb je ideeën voor recensies over websites waar je geld kunt verdienen vanuit huis? Stuur een mail naar info(@)jijverdienthet.nl.

Lees ook onze andere reviews

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.