Geld bijverdienen doe je met deze 25 originele manieren

25 originele manieren geld bijverdienen

Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om geld bij te verdienen, naast je standaard inkomen, kom je al snel uit op de bekende ‘side hustles’. Zo zal ieder blog je vertellen dat je moet investeren in aandelen of bitcoins en je een bijbaantje in de avond-of weekenduren kunt nemen. Maar misschien wil je dat helemaal niet en wil je liever je geld bijverdienen op een unieke manier. Ik geef jou 25 originele manieren om geld bij te verdienen!

25 Originele manieren om geld bij te verdienen

1. Professioneel feestganger

Sommige mensen verdienen geld door feestjes bij te wonen. Ze hebben de taak om de sfeer te verhogen, te kletsen met gasten en te dansen. Het is bijvoorbeeld als professioneel feestganger jouw taak om bij een bruiloft de mensen de vloer op te krijgen en te zorgen voor een uitgelaten sfeer. Om deze side hustle te kunnen doen moet je een enthousiast en extravert persoon zijn, anders heb je het erg lastig. 😀 Wil je aan de slag als ‘partybooster’? Ga dan op zoek naar lokale evenementenbureaus of partyplanners en meld je aan als professioneel feestgast.

Geld bijverdienen als professioneel feestganger

2. Lichaamsdeelmodel

Hoor jij wel eens dat je mooie zachte handen of voeten hebt? Misschien ben jij wel het ideale lichaamsdeelmodel! Sommige merken skincare of sieraden zoeken modellen waarbij alleen bepaalde delen van het lichaam getoond worden, zoals de hals of de vingers. Dit beroep is ideaal als je niet herkenbaar in beeld wilt komen, maar modelwerk wel heel leuk vindt om te doen. Aanmelden als lichaamsdeelmodel doe je online via modellenbureaus als Handsomhands.

3. Huisdierfluisteraar

Een huisdierfluisteraar klinkt heel wazig en bovennatuurlijk, maar dat hoeft het niet te zijn. Sommige mensen hebben een natuurlijke affiniteit met dieren en begrijpen wat het gedrag van honden en katten betekent.

Als huisdierfluisteraar help je baasjes om beter te communiceren met hun huisdieren, gedragsproblemen op te lossen en training te geven. Doe je dit goed, dan kun je hiermee veel geld verdienen.

Wordt dierenfluisteraar om geld bij te verdienen

4. Word een Opruimcoach

Een opruimcoach of ‘personal organizer’ helpt mensen die zelf het overzicht in huis zijn verloren. Hij of zij begeleidt mensen bij het organiseren, opruimen en vereenvoudigen van hun leefruimte. Door spullen op te ruimen, weg te gooien en kamers opnieuw in te richten vermindert stress en voelen mensen zich gelukkiger. Naast het opruimen zelf leert een opruimcoach de bewoner ook hoe hij of zij efficiënt spullen kan opbergen en het huis netjes houdt in de toekomst.

5. Make-up tester

Grote merken als L’Oréal en Rimmel hebben soms mensen nodig die hun mening geven over nieuwe make-up en skincare producten vóórdat ze in de winkel liggen. Dan maken ze gebruik van marktonderzoeksbureau zoals i-Say. Hierbij zijn respondenten ingeschreven die gratis make-up en andere nieuwe producten toegestuurd krijgen thuis om uitgebreid te testen en de kwaliteit te beoordelen. Naast dat je de producten gratis mag houden ontvang je vaak ook nog een onkostenvergoeding.

Geld bijverdienen met make-up testen

6. Geld bijverdienen als Lachcoach

Een lachcoach geeft lachworkshops en en helpt mensen om meer te lachen en positieve energie te verspreiden. Ze worden ingehuurd voor evenementen, teambuildingactiviteiten en wellnessretreats. Als je erg positief ingesteld bent, dit ook uitstraalt en goed bent in het aanstekelijk lachen, is het zijn van een lachcoach een goede en leuke bijverdienste voor je zijn.

7. Medisch proefpersoon

Als medicijnentester of medisch proefpersoon kun je snel geld verdienen. Het is wel wat omstreden. Veel mensen in jouw omgeving zullen een bepaalde mening hebben over medicijnen testen. 

Het is belangrijk om je goed in te lezen op betrouwbare websites als Geneesmiddelenonderzoek.nl en Medians.com. Deze websites beantwoorden vele vragen en kunnen wellicht je twijfels wegnemen. Het meedoen aan medicijnonderzoek is vooral populair onder studenten en mensen die extra tijd beschikbaar hebben.

Verdien geld bij als medisch proefpersoon

8. Professioneel puzzelmaker

Vraag jij je soms ook af wie toch al die moeite telkens neemt om puzzels in puzzelboekjes en puzzelwebsites te maken? In principe worden de meeste puzzels gemaakt door computers. Er zijn alleen wel echte mensen nodig om ze te testen en ze te verbeteren. Ook is er soms behoefte aan nieuwe originele puzzels of raadsels. Wil jij aan de slag als puzzelmaker? Start dan met het insturen van goed doordachte puzzels op websites als Puzzelbrein en Denksport. Hiermee bouw je een portfolio op waarmee je later wél geld kunt vragen voor jouw exclusieve puzzels.

9. Maak en verkoop AI-creaties

Met AI-tools als Midjourney en Dall-E kun je werkelijk prachtige afbeeldingen maken op internet. Wat je dan ook maar wilt. De kunst (😀) is de juiste ‘prompt’ te gebruiken voor je creatie. Met een prompt schrijf je de taak voor Midjourney waarmee je beschrijft wat je wilt zien. Bijvoorbeeld: A black and white street photography of New York City with the Empire State Building in the background. Wat je dan krijgt is onderstaande unieke afbeelding die gegenereerd is door Artificial Intelligence.

Met een betaald abonnement (€8 per maand), mag je deze afbeeldingen commercieel gebruiken. Je kunt ze dus vergroten en als poster of canvas laten afdrukken en verkopen. Op deze manier is het gemakkelijk geld verdienen met AI!

Maak AI-creaties en verkoop ze

10. Organiseer verrassingsreizen

Veel mensen hebben vinden ieder jaar naar dezelfde camping in Spanje gaan maar saai. Ze willen iets nieuws, misschien iets waar ze zelf nooit aan gedacht hebben. Een verrassingsreis komt dan als geroepen! Een organisator van een verrassingsreis is verantwoordelijk voor het plannen en regelen van op maat gemaakte reizen voor individuen of groepen. Hun belangrijkste rol is het creëren van unieke en onvergetelijke reiservaringen door alle details te regelen en de bestemming geheim te houden tot het moment van vertrek. 

11. Word een 'Dating consultant'

Heb jij altijd jouw vrienden of familie kunnen helpen aan de ideale date? Heb je inzicht in wie er bij wie past? Dan kun je goed bijverdienen als Dating consultant of adviseur. Natuurlijk kun je bij datingsites als Lexa of Parship gaan werken, maar je kunt ook als ZZP’er aan de slag. 

Het is belangrijk om een goed en uitgebreid netwerk van klanten op te bouwen zodat je nieuwe klanten via mond-tot-mond reclame binnenkomen. Naast dat het werk superleuk en dankbaar is, verdien je ook nog een mooie bemiddelingsfee!

12. Maak surprises en gedichten

Als jij goed bent in het verzinnen van Sinterklaasgedichten of het maken van surprises, ben je voor veel ouders begin december een reddende engel! De drukke vader of moeder die op het laatste moment beseft dat er nog een surprise gemaakt moet worden, stress! 

Presenteer jezelf als dé surprisemaker van de regio en maak alvast gedurende het jaar wat surprises zodat je snel kunt leveren. Bijvoorbeeld een voetbal, een laptop en een hockeystick. Voor een kant-en-klare surprise kun je gemakkelijk 30 tot 50 euro vragen!

13. Verhuur extravagante feestkleding

Bij themafeesten of carnaval gaan veel mensen vaak op zoek naar feestkleding in een bepaald thema. Opvallend is hoe verschrikkelijk duur deze outfits en accessoires wel niet zijn! Jij kunt daarop inspringen door extravagante feestkleding te verhuren. Verhuur bijvoorbeeld een aantal outfits in de stijl van de jaren ’80. Of bied luxe avondjurken aan met mooie sieraden aan. 

14. Ontwerp unieke en originele kinderkamers

Niet iedereen is tevreden met een Ikea bed en behang van Leenbakker. Er zijn altijd ouders die een uniek ontwerp willen voor de slaap-en speelkamers van hun kinderen. Als interieurontwerper van kinderkamers kun je helemaal los met je ideeën. Glijbanen, boomhutten, prinsessenbedden, het is allemaal mogelijk

15. Word een puppy opvoedcoach

Puppy’s zijn populair. Wie kan nu niet zo’n schattig snoetje weerstaan? Helaas bijten die snoetjes aan de tafelpoten en poepen ze in de gang. Het opvoeden van een puppy valt veel baasjes erg zwaar. Zij kunnen wel wat meer hulp en coaching gebruiken dan alleen die puppycursus op zaterdagochtend.

Ben jij geduldig en consequent? Als je de vaardigheden bezit om een puppy op te laten groeien tot een stabiele, lieve en gehoorzame hond, dan zou je zomaar eens een heel populaire puppycoach kunnen worden. 

16. Geld bijverdienen als een levend standbeeld

Tegenwoordig zie je nog maar weinig levende standbeelden in de winkelstraten. Dat wil niet zeggen dat er geen geld meer mee te verdienen is! Er wordt juist keiveel geld betaald aan artiesten die zichzelf verhuren als levend standbeeld voor bedrijfsfeesten en evenementen. Tarieven van 600 tot 1400 euro per dag zijn helemaal niet zo gek. Het beste kun je je aanmelden als artiest bij een evenementenbureau. Google op ‘levend standbeeld’ en je vindt zo meerdere evenementenbureaus waar je jezelf kunt aanbieden.

17. Verhuur feestdecoraties

Het verhuren van grote lichtletters, ballonbogen, rode lopers of opblaasbare palmbomen kan een interessante manier zijn om geld te verdienen. De decoraties gaan jaren mee, dus je verdient je investering al snel terug. Begin klein, bijvoorbeeld door een rode loper en staantafels aan te schaffen. Met je omzet kun je later meer feestdecoraties aanschaffen en verhuren.

18. Maak verjaardagstraktaties

Net als het verkopen van kant-en-klare surprises zijn kindertraktaties ook zo’n ‘ojee’- moment voor sommige ouders die een beetje druk zijn. Ze voelen de sociale druk om originele handgemaakte surprises te maken voor hun kinderen, maar hebben er eigen geen tijd (en geen zin) in om ze zelf te maken. Als verkoper van kindertraktaties kun je je bijvoorbeeld specialiseren in originele en gezonde lekkernijen. Jij hebt tenslotte wél tijd en zin om met traktaties aan de slag te gaan.

19. Word een ASMR-therapeut

Ben jij bekend met ASMR? Waarschijnlijk niet als je niet vaak naar YouTube of TikTok kijkt. ASMR staat voor ‘autonomous sensory meridian response’, wat betekent dat bepaalde geluiden kunnen zorgen voor een prettig en ontspannend gevoel bij mensen. Waar geluiden als krijtjes op een schoolbord zorgt voor afschuw en rillingen, kunnen geluiden van zacht ritselen, fluisteren of getik tintelingen op het hoofd geven wat ontspannend en slaapverwekkend kan werken. 

ASMR-video’s op social media zijn gratis te beluisteren, maar er wordt ook geld betaald om ASMR live te laten beleven. Als ASMR-therapeut help je mensen die gevoelig zijn voor deze geluiden te helpen ontspannen. Je kunt dit bij mensen aan huis doen of bij jou thuis een kamertje inrichten met een ligstoel of bank waarop je cliënten kunnen plaatsnemen. 

20. Ontwerp gepersonaliseerde tatoeages

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel één of meerdere tatoeages. Echt uniek is het hebben van een tattoo dus niet meer. Hierdoor is er steeds meer vraag naar gepersonaliseerde unieke tatoeages.

Als je goed bent in het ontwerpen van tattoos, dan is het een goed idee om jezelf aan te  bieden op freelance platformen als 99designs.nl en Designhill. Er zijn er nog veel meer, maar bij deze twee websites zijn veel opdrachtgevers te vinden die goed willen betalen voor professionele creaties. Fiverr en Upwork zijn ook freelance platformen, maar ga ervan uit dat er daar enorm op prijs wordt geconcurreerd.

Geld bijverdienen door gepersonaliseerde tattoeages te ontwerpen

21. Geld bijverdienen met Mysteryshoppen

Als mysteryshopper krijg je de mogelijkheid om je bezoeken aan winkels en supermarkten te beoordelen én daarvoor betaald te krijgen. Veel mensen weten niet dat dit echt mogelijk is, maar er zijn genoeg marktonderzoeksbureaus die mysteryshoppers zoeken. Als je je inschrijft bij bureaus als GfK Panel, Multi-value, Ipsos en Mysteryguest kun je iedere week wel aan de slag als mysteryshopper.

Ik zelf ben lid van GfK, Ipsos en Multi-Value en heb al meerdere drogisterijen, bouwmarkten en een autodealer mogen bezoeken. De betalingen zijn verschillend, maar gemiddeld tussen de 20 en 70 euro per bezoek.

22. Organiseer originele workshops

Workshops geven is een erg leuke manier om geld te verdienen. Deelnemers zijn enthousiast en vaak erg tevreden met het resultaat. Het is daarnaast ook nog eens erg winstgevend werk. Hoe meer deelnemers er meedoen met jouw workshop, hoe meer winst.

Om goede workshop te kunnen geven is het handig als je creatief bent, goed kunt lesgeven en enthousiast bent. Mensen moeten zich prettig bij je voelen en tips van je aan willen nemen.

Verdien geld door een originele workshop te geven.

Heb je ideeën nodig voor een originele workshop? Wat denk je van deze workshops:
DIY natural skincare: leer deelnemers hoe ze hun eigen natuurlijke huidverzorgingsproducten kunnen maken met behulp van biologische ingrediënten en essentiële oliën.
– Vintage hairstyling: leer ze vintage kapsels maken met behulp van verschillende stylingtechnieken en accessoires.
– Mindful Mandala Painting: leer deelnemers hoe ze mandala’s kunnen schilderen als een vorm van meditatie en zelfexpressie.
– Eetbare Kunst: Leer hoe ze prachtige kunstwerken kunnen maken met eetbare materialen, zoals chocolade, suiker of cake.

23. Word een sollicitatiecoach

Een sollicitatiebrief schrijven is met de komst van Chat GPT en Bard niet zo moeilijk meer. Maar het voeren van een sollicitatiegesprek kan geen AI-robot van je overnemen. Veel mensen zijn nog steeds onzeker over hun sollicitatiegesprekken en kunnen wel wat hulp gebruiken. Als jij een HR achtergrond hebt, of gewoon een kei bent in zelfverzekerd solliciteren, dan is dit de side hustle voor jou! Help kandidaten online via Zoom of Teams om overtuigende sollicitatiegesprekken te voeren.

24. Verhuur je papegaai of ander dier

Als het je lukt om een papegaai tam te krijgen en leuke woordjes te zeggen, kun je geld bijverdienen door hem te verhuren bij evenementen of bedrijfsfeesten. Misschien lukt het je zelfs om een eigen show te maken waarin je zelf ook een rol speelt. 

Andere dieren die soms gewild zijn op evenementen zijn: fretten, slangen en alpaca’s. Natuurlijk moet het welzijn van het dier voorop staan, blijf er dus altijd bij!

25. Organiseer thematische filmavonden

Je kunt bij mensen thuis in de tuin of woonkamer een filmavond organiseren, volledig in het thema van de film. Als organisator zorg je voor alle decoratie, snacks, drankjes, uitnodigingen (tickets) en filmrekwisieten. Zorg voor een groot scherm en projector om de bioscoopbeleving nog groter te maken.

Picture of Amy Boeren

Amy Boeren

Amy is oprichter van Jijverdienthet.nl en schrijft samen met haar team van bloggers artikelen over het verdienen én besparen van geld. Naast website eigenaar is Amy freelancer op gebied van Marketing Automation en Online Marketeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook mijn andere blogs over geld verdienen

.

Nieuwe blogs