Online geld verdienen: 30 Succesvolle methodes voor 2024

Online geld verdienen: 30 Succesvolle methodes voor 2024

Inhoudsopgave

Online geld verdienen, zonder je huis te moeten verlaten, is voor veel mensen dé ultieme manier om je inkomsten te vergroten. Door online geld te verdienen geef je jezelf de vrijheid om te werken wanneer je wilt en waar je wilt. Deze vrijheid is voor velen dé motivatie om te zoeken naar manieren om via internet geld (bij) te verdienen.

In dit blog geef ik je maar liefst 30 manieren waarmee online geld verdienen mogelijk is. Of het nu gaat om het starten van je eigen webwinkel,  bloggen of freelance werk, ik geef jou de ideeën die je kunnen motiveren om aan de slag te gaan. Ook als je alleen wat extra geld wilt bijverdienen, naast je huidige baan, kun je mijn tips prima gebruiken als inspiratie om te starten!

1. Verkoop online cursussen

De afgelopen jaren zijn er veel mensen behoorlijk rijk geworden door het verkopen van online cursussen en trainingen. Zeker Engelstalige cursussen kunnen enorm winstgevend zijn, want in theorie kan de hele wereld de cursussen kopen. Maar ook Nederlandstalige cursussen kunnen zorgen voor een mooi passief inkomen. Je hoeft tenslotte de cursus maar één keer te maken en vervolgens kun je deze jaren blijven verkopen, zodat dat het je iets extra kost aan inkoop en materiaal.

Levert dat dan wat op? Euh.. ja! Kijk maar eens naar het aanbod van Udemy, een wereldwijde aanbieder van online cursussen. Zo is er een cursusaanbieder van ‘Machine Learning’ en deze heeft inmiddels bijna een miljoen klanten gehad tegen een prijs van ‘maar’ 10 euro per cursus. Inderdaad, dat is 10 miljoen euro omzet. 😮

Ben jij ergens goed in en kun je goed uitleg geven? Dan is het zeker de moeite waard om te onderzoeken of het aanbieden van een online cursus wat voor je is. 

2. Producten verkopen via Bol.com

Online geld verdienen door te verkopen via Bol.com

Heb je een goed idee voor een product waarvan jij denkt dat er wel veel vraag naar is? En weet je waar je deze producten kunt inkopen? Dan is het een slim idee om een account aan te maken bij het Partnerplatform van Bol.com. Je hoeft namelijk geen eigen website te maken en te onderhouden. Het grootste voordeel van het platform is natuurlijk het publiek van maar liefst 13 miljoen mensen in Nederland en België. Geen gedoe met SEO en geen advertentiekosten. Lees verder op het Bol.com Partnerplatform over de mogelijkheden.

3. Zet je spaargeld vast tegen 3,9% rente

Een jaar of twee geleden zou ik je voor gek verklaren als je me zou vertellen dat je bijna 4% rente krijgt op je spaargeld. Inmiddels is het weer wel het geval. Je moet hiervoor wel even verder kijken dan de gebruikelijke Nederlandse banken. Waar je op een veilige en betrouwbare manier je spaargeld kan vastzetten tegen zo’n hoge rente is Raisin. Raisin is geen bank, maar werkt samen met de beste Europese banken en hierdoor krijg jij hoge rente bij het vastzetten van je spaargeld met een looptijd van 3 maanden tot 1 jaar. 

Je geld is verzekerd tot €100.000 per bank dankzij het Europese garantiestelsel, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Stel, je zet €25.000 vast voor 9 maanden tegen een 3,75% rente, dan verdien je €937,50 aan rente opbrengsten. In maar 9 maanden tijd!

4. Online geld verdienen met vragen beantwoorden

Met het beantwoorden van vragenlijsten en enquêtes kun je zeker een leuk centje bijverdienen. Als je een beetje fanatiek bent, kunnen je verdiensten zelfs oplopen tot honderden euro’s aan cash geld en/of cadeaubonnen van winkels als H&M, Bol.com, Decathlon, Playstation, HEMA en nog veel meer bekende winkels. 

Er zijn veel onderzoekspanels waar je je gratis kunt aanmelden, maar ze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Voorbeelden van kwalitatief goede en betrouwbare panels zijn: Prime Opinion en iSay. Voor een compleet overzicht van alle panels, lees dan mijn blog: Geld verdienen met enquetes.

Vragen beantwoorden voor cadeaukaarten of geld

5. Begin een webwinkel

Ondanks dat er al erg veel webwinkels te vinden zijn op internet, is er altijd nog wel ruimte voor eentje extra :). Wat erg belangrijk is vandaag de dag, is dat je aanbod uniek is en je een grote toegevoegde waarde hebt voor je klanten. 

Heb jij een goed idee en wil je op gemakkelijk en snelle manier je eigen webwinkel starten? Start dan met een easy-to-start platform als Shopify. Met Shopify kun je in een korte periode een webshop maken met alle voordelen als online afrekenen, voorraadtracking, omzetrapportages en gratis templates om je website te maken. Wi je liever met het populaire WordPress platform werken? Maak dan gebruik van de plugin WooCommerce. Deze plugin is al jaren de koploper op het gebied van online verkopen op WordPress. Start gratis en schaal op als je groter wordt.

6. Spreek luisterboeken of reclames in

Hoor jij wel eens van mensen om je heen dat je een prettige stem hebt? Wellicht heb jij dan een stem waarmee je geld kunt verdienen als stemacteur! Als stemacteur spreek je luisterboeken of radioreclames in. Als je al wat ervaring hebt opgedaan en goede referenties hebt, zal je steeds vaker gevraagd worden door opdrachtgevers. Met drie freelance opdrachten per week kun je ongeveer 1500 – 2000 euro per maand verdienen. Lees meer over hoe je aan de slag kunt gaan op de website van Betaalbarestemmen.nl.

Bijverdienen met luisterboeken inspreken

7. Websites testen en beoordelen

Als grotere bedrijven of merken een nieuwe website laten maken, zoeken ze vaak personen die eerst de website gaan testen. Door een website eerst te laten controleren en beoordelen op o.a. het gebruikersgemak kunnen ze de laatste foutjes eruit halen en de website verbeteren. Een opdracht als websitetester is erg leuk en afwisselend om te doen. Ook is het werk vanuit huis te doen, het enige wat je nodig hebt is een computer of laptop met camera en een internetverbinding. Meld je aan bij Testingtime.nl of Usersense.nl om je kandidaat te stellen voor opdrachten. De verdiensten zijn wisselend, maar variëren tussen de 15 en de 100 euro per test.

8. Start een uniek YouTube kanaal

Een succesvolle influencer zijn is tegenwoordig het beroep waar je bakken geld mee kunt verdienen. Daarom beginnen veel mensen een YouTube kanaal in de hoop dat ze veel volgers krijgen en zo vanzelf rijk kunnen worden. Maar zo gemakkelijk is het natuurlijk niet. Soms moet je een beetje geluk hebben dat je video’s door het grote publiek worden opgepikt, maar in 99% van de gevallen zal je gewoon keihard moeten werken en unieke content moeten leveren. Bedenk dus goed met wat voor soort video’s jij volgers gaat aantrekken. Wees origineel!

Online geld verdienen als YouTuber

9. Beleggen in cryptovaluta's

Investeren in cryptovaluta is een populaire manier om online geld te verdienen. Je moet wel stevig in je schoenen staan, want de cryptomarkt is ontzettend onstabiel. Dit kan voor hoge winsten, maar ook flinke verliezen zorgen. Als je geld wilt investeren voor op de langere termijn is het verstandig om te kiezen voor cryptomunten als Cardano of Ethereum, aangezien zij periodiek staking-opbrengsten uitkeren. Staking moet je zien als een soort rente en wordt vaak wekelijks bijgeschreven op je tegoeden. Wil je starten met crypto? Lees je dan vooral goed in en maak een gratis account aan op Bitvavo, de grootste exchange van Nederland. De eerste 1000 euro betaal je geen handelskosten.

10. Online geld verdienen met je huisdier

Filmpjes en foto’s van huisdieren doen het altijd goed op internet. Op Social Media zijn schattige en grappige foto’s van katten, honden, cavia’s en zelfs eekhoorns niet meer weg te denken. De dieren die een ‘eigen account’ hebben kunnen zichzelf inmiddels een ‘Petfluencer’ noemen en honderdduizenden volgers hebben. En zoals je al weet, hoe meer volgers je hebt, hoe meer online geld je verdient 🙂

Heb jij een schattig of grappig huisdier en wil je graag veel energie steken in het maken van de leukste foto’s en filmpjes?  Maak dan een account voor je dier aan op Instagram en/of TikTok start met het delen van je creaties. Misschien is dit wel dé manier voor jou om veel geld te verdienen!

Geld verdienen als Petfluencer

11. Online vertalen

Met de opkomst van Chat GPT zijn de mogelijkheden om online teksten te vertalen enorm uitgebreid. Bedrijven kunnen nu zelf automatisch brochures en websites laten vertalen. Echter, net als bij Google Translate is de vertaling vaak nog verre van perfect. Daarom is er veel vraag naar vertalers die teksten reviseren (nakijken) op taal-en spelfouten. De verdiensten zijn iets lager dan wanneer je als ‘normale’ vertaler aan de slag gaat, maar je hoeft er ook minder voor te doen. Naast het reviseren van vertaalde teksten blijft er, ondanks AI, nog steeds vraag naar menselijke vertalers voor boeken, juridische en financiële documenten. 

Wil je aan de slag als online vertaler, dan raden we je aan je in te schrijven bij Fairlingo. Als vertaler vanuit je moedertaal verdien je per woord €0,03. Heb je al aantoonbare ervaring, dan wordt dat zelfs verdubbeld.

12. Handelen in domeinnamen

Er is tegenwoordig een levendige handel in domeinnamen. Een domeinnaam is in minder dan een minuut vast te leggen en het hosten van een domeinnaam is erg goedkoop. Bij Yourhosting.nl heb je al je eerste WordPress website incl. domeinnaam voor €0,99 per maand.

Op websites van hosting bedrijven of via SIDN.nl kun je gratis controleren of een URL nog vrij is. Als je het domein gekocht hebt, kun je het óf proactief aanbieden aan bedrijven óf jarenlang vasthouden. Mogelijk komt er een moment in de toekomst dat je benaderd wordt door een bedrijf of merk met de vraag of je het domein wilt verkopen. Kassa! Ook domeinnamen die uit quarantaine komen en dus eerder een andere eigenaar hadden kunnen erg interessant zijn. Mogelijk zijn er dan al veel backlinks die naar de URL verwijzen. Dit maakt de URL nóg aantrekkelijker om te verkopen.

13. Cashback verdienen

Soms kan online geld verdienen ook erg simpel zijn. Met een cashback app als Woolsocks ontvang je namelijk automatisch een percentage van je (online) aankopen in je digitale spaarpotje. Daarnaast heeft Woolsocks iedere week nieuwe gratis producten die je kunt scoren in de supermarkten. Ook Euroclix is een cashback website waarbij je flinke korting krijgt op je online aankopen als je gebruik maakt van de links van Euroclix. Zonder dat je het doorhebt bouw je zo een aardige spaarpot op die je vanaf 10 euro kunt laten uitbetalen op je bankrekening.

14. Eigen creaties verkopen op Etsy

Heb je een creatieve hobby en/of ben je heel goed in het maken van artistieke creaties? Verdien er dan geld mee door jouw pareltjes te verkopen op Etsy. Etsy is – by far – dé marktplaats waar zelfgemaakte producten te koop worden aangeboden. Vooral sieraden, posters, zelfgemaakte kleding en decoratie worden in grote aantallen verkocht. Het grote voordeel van verkopen via Etsy is dat je geen eigen website hoeft te bouwen, geen reclame hoeft te maken en je je producten aan veel bezoekers kan laten zien. 

15. SEO Specialist worden

Veel bedrijven met een professionele website nemen óf zelf een SEO-specialist in dienst óf ze nemen dure uren af bij een Marketingbureau. Allebei een flinke kostenpost dus. Als jij verstand hebt van SEO optimalisatie kun je jezelf als freelancer aanbieden bij bedrijven om bijvoorbeeld een gratis SEO scan uit te voeren. Voor het uitvoeren van je eigen aanbevelingen vraag je dan een schappelijk, maar goed uurtarief. 

16. Online geld verdienen met bijles geven

Heb jij kennis van één of meerdere schoolvakken en ben je goed in het overbrengen van jouw kennis naar scholieren of studenten? Er is, zeker na de coronaperiode, veel vraag naar online bijles eraren. Als freelancer kun je online geld verdienen door bijles te geven over vakken als wiskunde, Engels en Nederlands. Heb je zelf moeite om klanten te vinden? Meld je dan aan als leraar op Super-prof.nl of Bijlesaanhuis.nl. Hier kun je jezelf ‘verkopen’ door een eigen profiel en kunnen geinteresseerden gemakkelijk contact met je opnemen.

17. Furniture Flipping

Met ‘Furniture Flipping’ koop je oude of tweedehands meubels op, om deze vervolgens te renoveren of op te knappen. Na de renovatie verkoop je ze tegen een (flink) hogere prijs. Het is een vorm van ‘upcycling’, waarbij je een product een tweede leven geeft en tegelijkertijd waarde toevoegt. Goed voor de natuur en zeker goed voor je portemonnee :).-

Geld verdienen met Furniture Flipping

18. Maak en verkoop stockfoto's

Ondanks de komst van AI tools als Midjourney en Dall-E 2 is het nog steeds mogelijk om hoge kwaliteit stockfoto’s te verkopen en daarmee geld te verdienen. Veel bedrijven hebben helemaal geen zin om te moeten rommelen met kunstmatige foto’s en willen gewoon een stockfoto kunnen kopen. Heb jij een professionele camera en houd je van fotografie? Meld je dan aan als stockfotograaf bij websites als Shutterstock en 500px. Hier kun je op simpele wijze je foto’s verkopen aan een enorm groot publiek.

19. Start een niche blog

Een succesvol blog opbouwen en onderhouden is een flinke klus. Je moet tenslotte veel en voornamelijk vaak artikelen schrijven. Maar als je het, net zoals mij, enorm leuk vindt om te bloggen over je favoriete onderwerpen, dan is dit dé manier voor je om online geld te verdienen. Met alleen bloggen zul je geen geld verdienen. Maar als je na verloop van tijd een goed bezocht blog hebt, kun je advertentieruimte of gastblogs verkopen aan bedrijven. 

Geld verdienen met je blog op Hulc.

Op Hulc.nl kun je gratis een indicatie opvragen van een prijs voor een blogpost. Dit is het gemakkelijkste wanneer je jezelf als publisher aanbiedt bij LinkPizza of Hulc. Adverteerders kunnen jou dan benaderen om te samenwerken. Een gemiddelde prijs die je kunt vragen voor een geschreven blog op Hulc ligt rond de 150 euro. Maar er zijn zeker ook uitschieters naar 500 euro!

20. Begin een podcast

Een podcastkanaal beginnen lijkt een hele opgave. Je heb tenslotte opname apparatuur nodig. Ook het maken van een podcast kan veel tijd in beslag nemen. Er is een flinke voorbereiding nodig, achteraf moet je nog de opnames reviseren en de podcast moet ook nog gepubliceerd worden. Het is zeker niet mijn bedoeling om je af te schrikken! Want als het je lukt om een podcast je maken waar je veel abonnees weet te maken, ben je erg interessant voor adverteerders. Vanaf dat moment is het lekker online geld verdienen.

Wil je leren hoe je een podcast kunt maken en publiceren? Google dan op de zoekterm ‘Podcast maken’ en je krijgt genoeg relevante websites die jou meer vertellen over het hoe en wat van podcasts.

21. Word Social Media Manager

Social media is vaak het ondergeschoven kindje van de afdeling Marketing bij bedrijven. Als er überhaupt een marketeer in dienst is. Ben jij goed met TikTok, Facebook en Instagram en commercieel aangelegd? Overweeg dan eens om jezelf als freelance Social Media Manager aan te bieden. Dit kun je doen door profielen aan te maken op Fiverr, Freelance.nl of soortgelijke platformen. Je kunt ook zelf op zoek naar slecht onderhouden Social Media accounts van bedrijven en jezelf proactief aanbieden. 

Heb je nog geen ervaring als Social Media Manager, maar lijkt het je wel wat om een echte professional te worden? Volg dan de instapcursus bij de Better Socials Academy voor maar €29 i.p.v. €247! Tijdens deze cursus leer jij wat het verdienmodel is van een Social Media Manager, leer je je business opzetten en hoe je aan jouw eerste klanten komt. 🔥🔥 

22. Online geld verdienen met gamen

Er zijn meerdere manieren om online geld te verdienen met gamen. Het grote geld wordt natuurlijk verdiend door professionele gamers op Twitch en met grote gametoernooien. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar je kunt wel online geld verdienen met spelletjes spelen. Bijvoorbeeld met de app of website Eazegames, Gameduell of Freecash.com.

Wil je meer weten over de manieren waarop jij geld kunt verdienen met online spelletjes? Lees dan mijn blog: Online geld verdienen met spelletjes.

23. Online pokeren

Het is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn echt mensen die met online pokeren een zeer riant inkomen verdienen. Pokeren wordt vaak gezien als een kansspel, maar er zijn juist zeer goede vaardigheden nodig om het spel goed te kunnen spelen. Zo moet je strategisch en analytisch kunnen denken, geduld en discipline hebben. Daarnaast moet je je verdiept hebben in pokerstrategieën en verschillende speelstijlen. Pokersterren als Chris Ferguson en Sam Farha hebben zelfs tientallen miljoenen verdiend met pokeren. 

Even een disclaimer: Online pokeren kan je ook veel geld kosten. Ondanks dat je vaardigheden nodig hebt om te winnen, speelt geluk en pech ook altijd een rol. Speel dus alleen met het geld wat je kunt verliezen.

24. Schrijf een e-book

Houd je van koken en heb je veel unieke recepten op de plank liggen? Of heb je geweldige kinderverhalen in je hoofd waarvan je denkt dat deze wel in de smaak zullen vallen? Misschien is het schrijven en verkopen van een e-book wel dé manier voor jou om online geld te verdienen. E-books zijn, nadat je ze geschreven hebt, een fantastische manier om een passief inkomen te genereren. 

Online geld verdienen door een e-book te maken en te verkopen

Je boek wordt verkocht en verspreid via internet, dus je hebt geen gedoe met druk-en verzendkosten. Het verkopen van je e-book kun je doen via je eigen website, maar als je meteen een groot publiek wilt bereiken, is het aan te raden om je boek te verkopen op Kindle, Kobo of Bol.com.

25. Online geld verdienen met TikTok

Inmiddels zijn er ‘TikTok-miljonairs’. En best veel ook. Het lijkt heel simpel en eerlijk gezegd: in sommige gevallen is het ook erg simpel. Maar vandaag de dag zijn er zoveel TikTokkers die rijk willen worden met filmpjes, dat je wel iets unieks zal moeten aanbieden om ‘fans’ te krijgen.

Online geld verdienen met TikTok kan dus alleen met een groot aantal volgers. Wanneer je dat voor elkaar gebokst hebt, kun je op verschillende manieren inkomsten genereren. Bijvoorbeeld door merken te promoten in je video’s en daar betaald voor krijgen. Of met ‘live gaan’ en je door je fans te laten betalen met ‘live gifts’ (virtuele cadeaus). Deze kun je voor echt geld inwisselen.

26. Neem een bestaande website over

Als je ziet dat een website met een goede domeinnaam en positie in Google niet goed meer onderhouden wordt, kun je overwegen de eigenaar te benaderen om de website over te nemen. Wellicht staat de eigenaar open voor een overname. In dat geval zal je een goed overwogen bod moeten doen. Vraag altijd om bezoekersaantallen en als je deze cijfers niet krijgt, kun je zelf altijd onderzoek naar de website doen met de Chrome extensie van Similar Web. Deze toont je de gemiddelde ranking in de zoekmachines en het geschatte zoekvolume van de website.

27. Ontwerp en verkoop websites

Help andere ondernemers die geld online willen verdienen aan een prachtige, maar functionele website. Als jij een kei bent in het bouwen van websites en je weet ze ook nog goed te verkopen, heb je een goede online bron van inkomsten te pakken. Zorg ervoor dat je jouw logo of contactgegevens altijd onder in de footer toevoegt, zodat je meteen van iedere gemaakte website een advertentie voor jezelf creëert.

28. Virtual Personal Trainer worden

Personal trainer zijn is vaak een goed betalende baan. Je hebt tenslotte klanten die het financieel goed voor elkaar hebben en daardoor iemand kunnen betalen die exclusief voor hen werkt. Tegenwoordig is het ook mogelijk om fitness-en voedingsadvies via internet te geven. Het grote voordeel van online trainer zijn is dat je meer klanten tegelijkertijd kunt helpen. Je kunt je  klantenkring enorm uitbreiden, omdat je niet gebonden bent aan reistijden. Overal ter wereld kun je jouw klanten op persoonlijke wijze adviseren over spieropbouw, afvallen en gezonde voeding.

29. Print-on-demand

Met Print-on-demand worden producten zoals T-shirts, mokken en posters pas geprint na ontvangst van een bestelling. Hierdoor hoef je als ondernemer geen voorraad aan te houden, wat het starten van een bedrijf met fysieke producten aanzienlijk goedkoper en minder riskant maakt. Wat dat laatste betreft, lijkt het een beetje op dropshipping. Het grote verschil met dropshipping is dat je met Print-on-demand je eigen unieke ontwerpen gebruikt voor de producten. 

Eigen ontwerpen kunnen van alles zijn, van een bepaald logo, grappige tekst tot een prachtige gedetailleerde afbeelding. Natuurlijk kun je hiervoor Photoshop gebruiken, maar als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, ga dan voor AI image generatoren zoals Dall-E en Midjourney.

30. Investeer in aandelen en/of obligaties

Vind je het te risicovol om te investeren en te handelen in cryptomunten zoals Bitcoin? Dan is het nog altijd een aanrader om een deel van je spaargeld te investeren in in aandelen of obligaties van grote bedrijven. Wil je zo goed als zeker zijn van een rendement op de lange termijn? Kies dan voor obligaties of koop een mix van aandelen en obligaties. Obligaties hebben een laag risico, omdat het een soort lening is aan een bedrijf met een vaste rente over de looptijd. Als je aandelen koopt, ben je voor een klein stukje eigenaar van het bedrijf en loop je dus meer risico als het slechter gaat met het bedrijf. Daarentegen kun je ook flinke winst maken als je aandelen bezit van bedrijven waarmee het voor de wind gaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook mijn andere blogs over geld verdienen

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.