Online geld verdienen met spelletjes? Kan dat echt?

Online geld verdienen met spelletjes? Kan dat echt?

Jaren geleden was ik lichtelijk verslaafd aan Royal Games, een  website met online spelletjes. Bijna iedere avond deed ik mee aan online ’tournaments’ en was ik vooral bedreven in skill games als Jungle Bubble, Papa Pear en Farm King. Ik moet zeggen dat ik veel geld heb gewonnen, vooral met de online toernooien waar soms honderden deelnemers aan meededen. Als ik dan in de top 3 eindigde dan kon ik zo een bedrag van meer dan 100 euro overboeken naar mijn bankrekening! Door de komst van onze kinderen en het hebben van een drukke baan ben ik minder gaan gamen. En Royal Games is (helaas) eind 2022 gestopt met de website. Maar er zijn nog wél andere skill games websites waar ik af spelletjes speel én wat geld mee verdien. 

Vind jij het ook leuk om tegen andere online gamers over de hele wereld je skills te tonen en steeds beter te worden? En daarmee geld te verdienen i.p.v. te vergokken op één of andere louche goksite? Lees dan verder, want ik geef jou de beste tips én websites en apps om online geld te verdienen met skill games!

Lees mijn tips om geld te verdienen met skill games

Wat zijn skill games?

Skill games zijn spelletjes waarbij je ‘skills’ oftewel vaardigheden nodig hebt om te kunnen winnen. Dit in tegenstelling tot gokspelletjes waarbij je geluk of pech hebt en je geen invloed hebt op het resultaat. 

Zowel online als offline kun je skillgames spelen. De bekendste offline skillgames zijn darts, poker en schaken. Bij deze spellen komt geen geluk om de hoek kijken. Je bent er nu eenmaal goed of minder goed in. Je kunt jezelf wel trainen natuurlijk en zo zorgen dat je vaardigheden verbeteren.

Bordspellen als Monopoly en Rummikub zijn voor een gedeelte skillgames. Je hebt naast tactiek en inzicht ook een dosis geluk nodig. Je hebt namelijk geen invloed op de uitkomst van de dobbelsteen of welke steen je omdraait.

Online kun je je vaardigheden laten zien bij skillgames als Solitaire, Mahjong, bowling, Candy Crush, Sudoku en 9 bal Pool. De online spelletjes zijn te vinden op games platformen en je kunt wel of niet voor echt geld spelen. 

Waar kun je geld verdienen met spelletjes?

Bij het Nederlandse EazeGames kun je losgaan op 12 skill spelletjes. Je kunt zowel gratis als voor echt geld spelen. Als je je aanmeldt krijg je sowieso 200 gratis oefenpunten waarmee je je skills kunt verbeteren. 

Welke spelletjes zijn populair?
De meeste leden spelen Solitaire en Bubble Shooter. Ook Airport Bingo en Match 3 zijn populaire games. Match 3 is een beetje vergelijkbaar met CandyCrush.

Kun je spellen gratis spelen?
Ja, je krijgt bij je aanmelding altijd 200 gratis EazeCoins die je kunt inzetten om te oefenen. Daarnaast ontvang je Bonus Cash die kan oplopen tot €30 als je je eerste storting doet. Bij een storting van alleen al €5 krijg je direct €5 Bonus Cash. Stort je €20, dan krijg je €20 Bonus Cash enz. Daarnaast ontvang je dagelijks Bonus Cash alleen al als je inlogt.

Op welke devices kun je spelen?
Via je smartphone (IOS/Android), tablet en pc. Mijn ervaring is dat het gamen via de smartphone het prettigste is. Je kunt vanaf de bank, in de bus of waar je dan ook wil je spellen spelen. 

Gameduell bestaat al meer dan 20 jaar en is, naast marktleider in Duitsland, heel groot in Europa. Inmiddels zijn er zo’n 30 online games te spelen. Je kunt gratis spelletjes spelen, maar je kunt ook met inzet van geld spelen, wat natuurlijk extra spannend is. Ze bieden kaart- en bordspellen, denkspellen en actiespellen aan. 

Welke spelletjes zijn populair?
Rummi, Klaverjassen en Pesten zijn populaire online kaartspellen. Ook actiespelletjes als Jungle Jewels en Bubble Speed hebben meestal veel deelnemers.

Kun je spellen gratis spelen?
Ja. Op het moment dat je je gratis registreert, ben je een proefspeler en ontvang je € 10 gratis speelgeld. Met dit bedrag mag je oefenen tegen andere proefspelers voor zolang je wilt. Als je jezelf als winstspeler registreert door een eerste storting te doen, ontvang je een gratis welkomstgeschenk. Deze varieert van €2,50 tot en met €12,50, afhankelijk van de hoogte van je storting.

Op welke devices kun je spelen?
Op dit moment kun je alleen online tegen andere deelnemers spelen via een laptop of pc. Er zijn wel apps van GameDuell voor je smartphone, maar dit zijn losse games en je lidmaatschap is hieraan niet verbonden. Online gamen via de laptop of pc werkt echter prima, het is wel te hopen dat er binnenkort een handige app komt voor de smartphone of tablet.

Tips om online geld te verdienen met spelletjes

 1. Lees de spelregels écht goed door voordat je geld in zet
  Ook ik heb de fout gemaakt om te denken dat ik het spelletje wel snapte en zo meteen gespeeld heb om behoorlijke geldbedragen. Om vervolgens niet te begrijpen waarom de tegenstander mij glansrijk verslagen had. Meestal zijn er speciale ‘power-ups’ of andere voordeeltjes die je tijdens een spelletje een behoorlijke voorsprong kan geven. Als je hiervan niet op de hoogte bent, leg je het hoe dan ook af tegen je tegenstander. Lees dus de spelregels!
 2. Kies betrouwbare game websites
  Niets is zo vervelend dan opgelicht te worden. Vooral Engelstalige websites die onbekend zijn en geen goede recensies hebben kun je beter vermijden. Ga alléén in zee met betrouwbare websites die de moeite nemen om teksten naar de Nederlandse taal te vertalen of sowieso in Nederland gevestigd zijn. Ik heb je al twee goede en betrouwbare websites aanbevolen in dit artikel.
 3. Houd het bij één account
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij de website Royal Games op een bepaald moment een nieuw profiel ben gestart. Met een nieuw profiel dacht ik snel geld te kunnen verdienen doordat ik met mijn ervaren skills opnieuw tegen onervaren spelers zou mogen spelen. De intelligente robots van Royal Games wisten mij 10 jaar geleden al te ontmaskeren, mij te blocken en mijn winst af te pakken. Kun je nagaan hoe slim de systemen anno 2023 zijn… Nee, ga gewoon uit van je eigen kwaliteiten en speel eerlijk het spel.
 4. Wees scherp en fit
  Het spelen van skill games is soms net topsport. Wil je écht uitblinken en goed geld verdienen? Dan zul je beter moeten presteren dan de rest. Dat betekent: speel alleen als je uitgerust bent, niet afgeleid kan worden en niet onder invloed bent van alcohol of andere middelen.
 5. Oefenen, oefenen en oefenen
  Om echt een goede skillgamer te zijn zul je flink moeten oefenen. Tenzij je een natuurtalent bent natuurlijk, maar die kans is klein. Gelukkig bieden EazeGames en Gameduell jou gratis speelgeld zodat je lekker lang kunt oefenen. Zo kun je goed testen welk spelletje je goed ligt. Onthoud: het zijn vaardigheidsspellen. Vaardigheden kún je ontwikkelen, dus ook jij kan door genoeg te trainen een sterspeler worden waarmee je veel geld kunt winnen! 💶

Meest gelezen blogs

.