De beste Nederlandse affiliate programma's & netwerken in 2024

Wil jij geld verdienen met het promoten van producten of diensten via affiliate marketing? Goed idee! 💡 Je hebt dan wel een affiliate netwerk of programma nodig waarbij je je website of social media account kunt aanmelden. Er zijn inmiddels best veel Nederlandse affiliate programma’s en netwerken beschikbaar. Misschien soms een beetje teveel, want ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Ik heb een overzicht voor je gemaakt van de beste en meest betrouwbare programma’s zodat jij direct kan starten met het verdienen van commissie!

Nederlandse affiliate programma's

Affiliate netwerk of affiliate programma?

Is dat niet hetzelfde dan? 🤷‍♂️ Nee, er zit een verschil tussen deze twee. Een affiliate programma is een campagne van een bedrijf zelf en een affiliate netwerk is een platform waarbij deze bedrijven met hun programma’s aangesloten zijn. Het affiliate netwerk biedt meerdere programma’s aan omdat zij veel adverteerders hebben die bij hen zijn aangesloten. Het is echter ook mogelijk dat een bedrijf zelf een eigen netwerk heeft opgezet en alleen het eigen affiliate programma aanbiedt.

Zijn Nederlandse affiliate programma's betrouwbaar?

Wanneer je met affiliate marketing aan de slag gaat is het belangrijk om met betrouwbare netwerken en programma’s in zee te gaan. Het is behoorlijk kl*te als je leads of sales levert aan een bedrijf en er vervolgens geen vergoeding wordt overgemaakt. Dit kun je voorkomen door je enkel aan te melden als partner bij affiliate netwerken die langere tijd bestaan en een goede reputatie hebben. Ik heb zelf met bijna alle netwerken hieronder al (jaren) samengewerkt en kan ze oprecht aanbevelen. Het is natuurlijk altijd wel goed om de goede én slechte recensies te lezen om zo je eigen mening te vormen.

Zelf vind ik het een enorme pré als een affiliate netwerk of programma Nederlands sprekende contactpersonen heeft. Dit zorgt voor korte lijntjes en snelle antwoorden op je vragen. Het schakelt toch nét even wat lekkerder dan in het Engels.

Starten met affiliate marketing

Als je nog geen ervaring hebt met affiliate marketing, maar je hebt wel een blog, website of social media kanaal, dan is het nú het moment om te starten. Iedereen kan namelijk online geld verdienen met affiliate marketing. Het maakt niet uit in welke niche je actief bent, er is altijd wel een passende campagne voor je beschikbaar. Je moet er alleen wel even naar zoeken én jezelf aanmelden als publisher. Schrijf je dus vandaag nog gratis in bij een aantal van de onderstaande netwerken en neem eens een kijkje in de lijst van beschikbare campagnes. 👇

Overzicht van de beste Nederlandse affiliate programma's

1. Daisycon

Daisycon is een top-3 speler in de Nederlandse affiliatebranche. Ze bestaan sinds 2000 en inmiddels hebben ze zeven Europese kantoren, waaronder een kantoor in Almere. Daisycon is populair omdat er erg veel adverteerders (1000+) aangesloten zijn die ook nog eens in allerlei verschillende branches actief zijn. Er is dus altijd wel een campagne die aansluit bij jouw promotiekanaal.

Eigenlijk is Daisycon hét affiliate netwerk waar je als startende publisher je moet aanmelden. Er wordt veel ondersteuning aangeboden om je een vliegende start te geven. Lees bijvoorbeeld de uitgebreide ‘Affiliate Marketing Guide’ op de website van Daisycon. Hierna weet jij hoe je je aanmeldt bij campagnes, deeplinks aanmaakt en hoe je je eerste uitbetaling 🍾 aanvraagt.

Daisycon is één van de beste Nederlandse affiliate programma's.

Naast een goede begeleiding en een ruime keuze uit campagnes heeft Daisycon gave widgets die je gratis mag gebruiken voor je website. Er zijn vergelijkingstools voor bijvoorbeeld vakanties, zorgverzekering en energie die je op je website mag plaatsen. Ook hebben ze een handige Chrome extensie zodat je direct de trackingcode kunt krijgen als je op een website van een adverteerder bent.

De statistieken op je dashboard die je naar eigen inzicht mag inrichten zijn heel waardevol. Door de grafieken zie je in één oogopslag welke website of campagne goed of minder goed presteert. 

Voordelen: Goed werkend platform, groot aanbod, veel ondersteuning via handleidingen. Veel slimme widgets. Rapportagemogelijkheden zijn goed.
Nadelen: Adverteerders keuren zelf media en uitingen en dit kan soms lang duren. Daarnaast, als je een wat kleinere publisher bent en geen vaste contactpersoon hebt, kun je in sommige gevallen lang op een antwoord wachten, aangezien tickets wel eens blijven liggen en niet opgepakt worden.

Uitbetaling vanaf: €25
Frequentie uitbetaling: Maandelijks op de 15e of vaker met de premium regeling
Focus branches: alle branches
Aantal adverteerders in NL: >1000
Bekende adverteerders: Ohra, AliExpress, Vattenfall, CheapTickets, NHA, Lexa en Essent (bekijk ze allemaal)

2. Republish

Republish is een wat kleiner Nederlands affiliate netwerk wat gevestigd is in Rotterdam. Ze zijn meer dan 10 jaar actief op het gebied van leadgeneratie voor bekende en minder bekende adverteerders. In totaal zijn er zo’n 125 campagnes actief die je kunt promoten. De adverteerders waarmee Republish samenwerkt zijn meestal actief in de branches financieel, goede doelen, huisrenovatie, verzekeringen en loterijen. Groot voordeel is dat je website in de meeste gevallen niet door de adverteerder goedgekeurd moet worden. Republish doet zelf de keuring, je hebt dus geen rechtstreeks contact met adverteerders.

Affiliate netwerk Republish.

Republish werkt met een fijn affiliate platform wat erg overzichtelijk is en waar je snel kunt vinden wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Een nadeel van het platform is dat de rapportagemogelijkheden wat beperkt zijn t.o.v. Daisycon en Awin. Maar als je technisch aangelegd bent, kom je met de open API vast een eind. 

Wat Republish ook anders maakt dan alle andere netwerken, is dat je zelf je uitbetaling moet aanvragen. Groot voordeel is dan wel weer dat ze vervolgens supersnel de betaling in orde maken. Meestal heb je binnen 24 uur het bedrag al op je bankrekening staan.

Opvallend is dat Republish bijna nooit benoemd wordt in overzichten van affiliate netwerken. Vreemd, want in mijn ervaring is dit netwerk één van de beste 🏆. De keuring van de leads en sales gebeurt open en eerlijk en als je een vraag of opmerking hebt, zijn ze altijd bereikbaar.

Update: Per 1 april 2024 hanteert Republish een 100% goedkeuringspercentage!

Voordelen: Snelle keuring, zonder van adverteerder afhankelijk te zijn. Prettig platform en snelle uitbetaling. Contactpersonen zijn ook toegankelijk en denken met je mee.
Nadelen: Niet heel veel verschillende campagnes en adverteerders. 

Uitbetaling vanaf: Er is geen uitbetalingsdrempel.
Frequentie uitbetaling: Je kunt zelf de uitbetaling aanvragen via het platform. Het bedrag staat meestal de volgende werkdag op je bankrekening.
Focus branches: Financieel, goede doelen, vastgoed, loterijen, verzekeringen en huisrenovatie.
Aantal adverteerders in NL: Er zijn meer dan 120 campagnes actief, verdeeld over zo’n 50 – 75 adverteerders
Bekende adverteerders: Ziggo Meervoordeel, Verisure, Unicef, Staatsloterij, Lotto, Eneco en DPG Media. 

3. Awin

Ook Awin is in 2000 gestart en dus één van de pioniers van de Nederlandse affiliate markt. Awin heeft een kantoor in Amsterdam, maar is wereldwijd actief. Het is zelfs één van de grootste affiliate netwerken ter wereld. Er zijn ruim een miljoen publishers en 30.000 adverteerders aangesloten. In Nederland kun je bedrijven uit de volgende branches promoten: retail & shopping (595), financiën & verzekeringen (38), reizen (46) en telecom (75). 

Awin is een van de beste Nederlandse affiliate programma's

Awin heeft een ‘Publisher Succes Center’ wat erg uitgebreid is en veel nuttige informatie biedt, zowel voor starters als doorgewinterde affiliate marketeers. Op dit deel van de website is ook een grote bibliotheek van webinars en tutorials die je kunt bekijken. Wat Awin goed doet, is dat ze je óók leren hoe affiliate marketing werkt en dus niet alleen over het platform van Awin zelf.

Heb je geen website, maar wel een actief Social Media-profiel, zoals een Instagram of TikTok account? Awin is niet alleen ingesteld op traditionele websites, zoals sommige andere netwerken, maar juist erg op nieuwe vormen van content en biedt hier ook de handleidingen voor.

Laat je overigens niet afschrikken door de €1  borgbetaling die je moet doen bij je aanmelding. Dit is enkel om fraude te voorkomen en je kunt de euro gewoon terugkrijgen bij je eerste uitbetaling.

Voordelen: Erg veel adverteerders en relevante branches met veel bekende bedrijven. Veel nuttige informatie en handleidingen.
Nadelen: De borg van €1 blijft een beetje vreemd, ook al krijg je het terug.

Uitbetaling vanaf: €20
Frequentie uitbetaling: Twee keer per maand, op de 15e en op de laatste dag van de maand
Focus branches: Retail & shopping, financiën & verzekeringen, reizen en telecom
Aantal adverteerders in NL: ca. 750
Bekende adverteerders: Samsung, United Consumers, Kleertjes.com, Plus supermarkten, KPN, ICI Paris XL, Praxis en Zorgkiezer.  (bekijk ze allemaal)

4. PayPro

PayPro is zowel een affiliate netwerk als een betaalsysteem voor adverteerders. Het past niet echt in het rijtje Awin-Daisycon-Republish, want het heeft een heel andere werkwijze. Daarnaast worden er een ander soort producten verkocht. De adverteerders die zijn aangesloten verkopen met name online cursussen, masterclasses en e-books. De commissie op deze online producten is hoog en loopt in sommige gevallen tot wel 55% op. Online producten hebben geen productie-en verzendkosten, dus wordt er veel marge gemaakt die met jou wordt gedeeld. Dit kan dus erg interessant zijn als je een website of ander kanaal hebt waar je online cursussen of e-books kunt verkopen.

Het fijne aan PayPro is dat je, nadat je je hebt geregistreerd, direct toegang hebt tot alle affiliate programma’s. Je hoeft geen toegang aan te vragen, want bij de programma’s staan meteen jouw persoonlijke trackingcodes die je kunt gebruiken op je blog of social media profiel.

Het Nederlands affiliate programma Paypro.

Voordelen: Erg hoge commissie per sale, trackinglinks direct beschikbaar en geen keuring nodig van adverteerders.
Nadelen: Aanmelden kost je eenmalig €7,50, het is een echte niche markt met uitsluitend online producten, geen bekende merken.

Uitbetaling vanaf: Er is geen uitbetalingsdrempel, maar onder de €100  zijn de opnamekosten €5.
Frequentie uitbetaling: Je kunt op ieder moment je opgebouwde commissie opnemen. 
Focus branches: Online producten, zoals cursussen, masterclasses en e-books.
Aantal adverteerders in NL: Op het moment van schrijven zijn het er 292.
Bekende adverteerders: Internet Succes Gids, Affiliate Held en de Afslank Receptenbijbel.

5. Adtraction

Adtraction is een kleiner affiliate netwerk als je deze vergelijkt met de drie hierboven. Er zijn momenteel 114 adverteerders aangesloten bij Adtraction. Toch zijn ze actief in meerdere Europese landen en zijn ze zelfs marktleider in Scandinavië. Ik verwacht dat Adtraction ook in Nederland verder zal groeien en er in de toekomst meer adverteerders aangesloten zullen worden. 

Het portal van Adtraction is overzichtelijk en je vindt snel waarnaar je op zoek bent. Het oogt ook erg modern en ‘clean’. Adtraction heeft een handige Chrome extensie waarmee je direct een tracking link kunt genereren vanuit de website die je bezoekt. Ook laat het je de laatste coupons en aanbiedingen zien zodat je deze meteen kunt gebruiken op je contentkanaal. Als je een rapport wilt uitdraaien waar je de resultaten van jouw resultaten kunt inzien gaat dat gemakkelijk en snel via de rapporten sectie in het menu.

Aanmelden bij Adtraction als publisher.

Je vindt veel verschillende branches waar de adverteerders in actief zijn. Opvallend is dat er vooral veel campagnes beschikbaar zijn in de ‘banken & financiën’ branche. Onder andere ABN Amro, Bunq en Raison zijn grote namen in de financiële wereld waar je een goede commissie mee kunt verdienen. 

Er zijn niet zoveel handleidingen of artikelen over Affiliate marketing als bij de ‘grote drie’ die ik hierboven heb benoemd, maar er zitten zeker wat interessante blogs tussen. Bijvoorbeeld hoe je affiliate marketing met YouTube of Instagram kunt aanpakken en hoe je de links hiervoor in het portal van Adtraction kan ophalen.

Voordelen: Goed werkend en overzichtelijk portal, ze groeien hard, handige Chrome extensie
Nadelen: Weinig adverteerders, niet zoveel handleidingen of artikelen beschikbaar voor de starters onder ons.

Uitbetaling vanaf: €10
Frequentie uitbetaling: Maandelijks op de 10e, daarnaast mag je 1x per maand een extra betaling aanvragen op de 20e
Focus branches: alle branches, maar de meeste adverteerders zitten in de bank & financien en retail/shopping
Aantal adverteerders in NL: Op het moment van schrijven zijn het er 114
Bekende adverteerders: ABN Amro, E-Boekhouden, Viaplay, Storytel, Bruna, Flying Tiger, Brigdefund, Bunq en Raisin.

6. Bol.com

De grootste webwinkel van Nederland heeft ook een eigen Affiliate Programma. Ze zijn dus geen adverteerder bij netwerken als Daisycon en Tradetracker, maar hebben hun eigen programma opgezet. Slim van ze, dan hoeven ze niks aan tussenpartijen te betalen. Jij, als publisher, profiteert er ook van, want de commissie is hierdoor ook aantrekkelijk. 

Eigenlijk kan iedere contentmaker geld verdienen met het Bol.com affiliate programma. Waar je over over schrijft of over spreekt op je social media profiel, er is altijd wel een passend boek of ander product te koop op Bol.com die je erbij kunt verkopen. Heb je een kookblog, dan kun je commissie verdienen door verschillende kookboeken te promoten. Ben je influencer en maak je een video over de manier waarop jij bent afgevallen? Plaats dan een bannertje waarin de nieuwste dieetboeken aanprijst.

Affiliate marketing Bol.com

De commissie staat vast 🔐, daar zul je niet over kunnen onderhandelen. Bol biedt je echter wel gemakkelijke tools om te deeplinken, producten op te halen en er is een sitebar die als een soort Chrome extensie werkt. Je kunt met deze sitebar dus de affiliate link krijgen van het product wat je op dat moment aan het bekijken bent. 

Wat is erg handig vind aan het Bol affiliate programma is dat het verwikkeld is in je persoonlijke account waarmee je ook zelf aankoopt. Je hebt dus maar één loginnaam en je kunt gemakkelijk een link aanmaken als je onder je eigen account een product opzoekt. Je ontvangt tot 7% commissie op alle aankopen die de door jou doorverwezen klanten doen bij Bol. 

Voordelen: Commissie over vrijwel alles op Bol.com, enorme afzetmarkt, handige sitebar, snelle aanmelding en goedkeuring
Nadelen: Hoge betalingsdrempel, commissie is in sommige categorieën maar 2,5%, cookies blijven maar 7 dagen geldig.

Uitbetaling vanaf: €50
Frequentie uitbetaling: Maandelijks
Focus branches: Alles wat Bol.com verkoopt kun je promoten en dus commissie over verdienen. Denk dus aan boeken, speelgoed, gadgets en nog veel meer.

7. Plug & Pay

Plug & Pay is net als Paypro een online betalingssysteem en heeft daarnaast een eigen affiliate netwerk opgezet. Inmiddels zijn er al 584 producten die je kunt promoten, deze worden aangeboden door 271 bedrijven. In tegenstelling tot PayPro is het vaak wel nodig om goedkeuring aan te vragen voor jouw media bij de adverteerder. Uit eigen ervaring weet ik dat de meeste adverteerders dezelfde dag nog je website goedkeuren. Als je het proces wilt versnellen, kun je een begeleidend mailtje versturen met je motivatie.

 

 

Affiliate marketing Plug & Pay

Voordelen: Erg hoge commissie per sale, veel adverteerders en snelle goedkeuring
Nadelen: Het is een echte niche markt met voornamelijk online producten, geen bekende merken.

Uitbetaling vanaf: Er is geen uitbetalingsdrempel, maar onder de €100  zijn de opnamekosten €5.
Frequentie uitbetaling: Maandelijks
Focus branches: Online producten, zoals cursussen, masterclasses en e-books.
Aantal adverteerders in NL: Op het moment van schrijven zijn het er 271.
Bekende adverteerders: Cash Cow Academy, Wealthy Moms Club en AllesOverCrypto.

8. Decathlon

Net als Bol.com heeft Decathlon ook een eigen affiliate programma opgezet. De producten van Decathlon promoten is interessant als je een sportblog of social media kanaal hebt. Decathlon verkoop name sportartikelen, maar ook tenten, backpacks, zwemkleding etc. Dus ook als je een reisblog hebt kun je geld verdienen met het Decathlon affiliate programma. 

Je ontvangt tot 7% commissie op alles wat je via jouw trackinglinks verkoopt. De periode waarin cookies geldig blijven is 30 dagen, in tegenstelling tot de 7 dagen van Bol.com dus zeker interessant.

Het partnerprogramma van Decathlon loopt via Odyssey. Je kunt je aanmelden als nieuwe publisher via dat platform en wanneer je goedgekeurd bent, kun je je aansluiten bij het Decathlon programma. 

Voordelen: Aanmelden bij Odyssey is gemakkelijk en gaat snel. Decathlon heeft een enorm assortiment en over ieder product krijg je 7% commissie. Lange duur cookies.
Nadelen: Alhoewel 7% commissie best aardig is voor een winkelspecifiek affiliate programma, blijft het laag t.o.v. andere programma’s.

Uitbetaling vanaf: Er is geen uitbetalingsdrempel
Frequentie uitbetaling: Maandelijks
Focus branches: Alles wat (online) bij Decathlon te koop is, kun jij ook verkopen. (45.000 artikelen).

9. Albert Heijn

Albert Heijn is natuurlijk een aantrekkelijk affiliate programma, want wie winkelt er nu niet bij de AH? Het online boodschappen doen en thuis laten bezorgen heeft de laatste tijd ook aan populariteit gewonnen. Omdat je per nieuwe (online) klant een commissie ontvangt tot €17,50 kan het affiliate programma van Albert Heijn je een goede omzet opleveren. 

Naast de vaste commissie voor nieuwe klanten, krijg je voor bestaande klanten die een bestelling doen een commissie tot 4%. Wekelijks worden de orders gekeurd, let wel op dat orders pas gekeurd worden als je geleverd en betaald zijn.

Het affiliate programma loopt via het platform Partnerize, waar wel meer bekende merken mee samenwerken. Stap 1 is dus een gratis account aanmaken bij Partnerize. Het is aan te raden om eerst dit profiel zo volledig mogelijk te vullen en je website of andere media goed te ‘verkopen’ aan adverteerders via de beschrijvingen van de aangesloten media. Als je dit niet doet, heb je grote kans om afgewezen te worden.  Stap 2 is om je aan te sluiten bij de Albert Heijn campagne. Als je goedgekeurd wordt, kun je aan de slag met de promotie en commissie verdienen.

Voordelen: Aantrekkelijke acties (Hamsteren 🐹!), hoge commissie voor nieuwe klanten, handige ‘Add-to-list’ widget.
Nadelen: Keuring gaat niet heel snel. AH is ook best kieskeurig, daarnaast krijgen coupon, cashback, folder of startpagina partners maar max. 2% commissie.

Uitbetaling vanaf: Er is geen uitbetalingsdrempel, maar onder de €100  zijn de opnamekosten €5.
Frequentie uitbetaling: Maandelijks
Focus branches: Online producten, zoals cursussen, masterclasses en e-books.
Aantal adverteerders in NL: Op het moment van schrijven zijn het er 271.
Bekende adverteerders: Cash Cow Academy, Wealthy Moms Club en AllesOverCrypto.

10. Online Marketing Group (OMG)

Het Nederlandse affiliate netwerk OMG is opgericht in 1998 en anno 2024 actief op de Nederlandse én Belgische markt. OMG is gespecialiseerd in de promotie van kranten en tijdschriften van o.a. DPG Media. Denk daarbij aan de Telegraaf, het AD, NRC en de bladen van Kiosk. Maar er zijn ook een aantal andere campagnes die je kunt promoten, zoals het Oranje Fonds, Holland Casino en Engie. 

Net als Republish hoef je bij OMG geen goedkeuring aan te vragen bij de adverteerder. Je laat eenmalig je mediakanalen goedkeuren door OMG en je kunt meteen aan de slag met je promotie.  

Het platform waarmee OMG werkt heet Nettrack en mijn persoonlijke mening is dat er nog wel wat verbeteringen nodig zijn. De rapportages zijn niet altijd even handig ingericht en je moet even zoeken naar de juiste promotiematerialen.

Echter, door de exclusieve campagnes is het zeker aan te raden om je aan te melden als publisher. Omdat OMG zelf vaak lead campagnes verzint en ontwerpt, zijn het altijd exclusieve acties die de andere Nederlandse affiliate programma’s niet hebben. Houd er wel rekening mee dat 95% van de campagnes actief zijn in de kranten-en tijdschriftenbranche. 

Omdat OMG een vrij klein affiliate netwerk is, vergeleken met de andere netwerken, zijn de lijntjes kort en kun je altijd rechtstreeks contact opnemen met je accountmanager. Di werkt zeker prettig en hierdoor voelt het niet alsof je één van de duizenden publishers bent.

Voordelen: Snelle keuring, zonder van adverteerder afhankelijk te zijn. Stabiele maandelijkse uitbetaling. Veel exclusieve campagnes.
Nadelen: Weinig verschillende adverteerders, voornamelijk kranten en tijdschriften. Het platform Nettrack werkt niet erg prettig, oogt verouderd en de rapportages werken niet goed. 

Uitbetaling vanaf: Er is geen uitbetalingsdrempel.
Frequentie uitbetaling: Maandelijks. 
Focus branches: Voornamelijk kranten en tijdschriften, daarnaast energie, goede doelen en B2B diensten.
Aantal adverteerders in NL: Dat is onduidelijk, er zijn ca. 1500 campagnes, maar veel zijn dezelfde acties met verschillende codes.
Bekende adverteerders: Bladen.nl, Kiosk, DPG Media, Engie en Oranje Fonds.

11. Tradedoubler

Tradedoubler bestaat al meer dan 25 jaar (ja, zo ‘oud’ is affiliate marketing al 🙂) en is wereldwijd nog altijd één van de grootste en bekendste netwerken. Er zijn meer dan 3.000 adverteerders aangesloten. Echter, in Nederland zijn een toch maar 107 adverteerders te selecteren op het platform. De meeste bedrijven zitten in de retail & shopping en in de reisbranche. Voor programma’s van bedrijven actief in de Finance of B2B sector moet je niet bij Tradedoubler zijn. 

Affiliate marketing via het Tradedoubler Platform.

Het platform van Tradedoubler is de laatste jaren verbeterd en het werkt erg prettig nu. Via het linkermenu kun je door het hele platform navigeren en is weinig laadtijd tussen de pagina’s. Ook zijn er uitgebreide rapportagemogelijkheden. Waar het nog wel aan ontbreekt is een goede en uitgebreide helpsectie. Er is een helpcenter, maar daar staan maar twee handleidingen op en die gaan over hoe je de interface moet gebruiken.

Naast old-skool affiliate marketing heeft Tradedoubler ook een apart netwerk voor Influencer Marketing (Metapic). Bij dit netwerk zijn meer dan 2.000 adverteerders aangesloten. Dus als je (ook) goed lopende social media accounts hebt, kun je je beter ook aanmelden bij Metapic.

Voordelen: Fijn en snel platform, een aantal grote bekende merken
Nadelen: Niet zo veel Nederlandse bedrijven en een beperkte helpsectie.

Uitbetaling vanaf: €50
Frequentie uitbetaling: Maandelijks
Focus branches: Retail & shopping, computers & elektronica en de reisbranche.
Aantal adverteerders in NL: Op het moment van schrijven zijn het er 107
Bekende adverteerders: AliExpress, Center Parcs, Disney, HP, MediaMarkt, Nokia, Roompot, Tamaris en Yves Rocher.

12. TradeTracker

Almere is blijkbaar dé stad voor Affiliate Marketing netwerken, want naast Daisycon is ook TradeTracker gevestigd hier 😉. Tradetracker is wereldwijd actief in 27 landen en hebben ruim 5.000 adverteerders. In Nederland kun je kiezen uit meer dan 2.300 campagnes, dus keuze zat! Tradetracker is actief in iedere branche, maar retail, oftewel (online) winkels, zijn wel erg goed vertegenwoordigd in het aanbod. 

Tradetracker werkt soms met het zogenaamde ‘Real Attribution Model’. Ja, dat klinkt ingewikkeld en ik snapte ‘m ook heel lang niet. Er wordt mee bedoeld dat een adverteerder de commissie verdeelt over meerdere publishers die hebben geholpen bij de transactie. Dus als er een bezoeker op jouw website op je button geklikt heeft en niets koopt, maar de volgende dag via een andere publisher wel iets koopt, krijg je alsnog een deel van de commissie. Is best eerlijk, maar het is soms wel irritant als je telkens maar een paar cent krijgt bijgeschreven van een sale. 

Voordeel van het Tradetracker platform is dat er veel aantrekkelijke grote namen bij aangesloten zijn. Nadeel is dat de uitbetaling van de commissie soms maandenlang kan duren, vanwege het late keuren van de transacties. Daarnaast vind ik persoonlijk het dashboard helemaal niet prettig werken. Rapportages zijn onduidelijk en als je meerdere mediakanalen hebt zoek je je soms suf naar de juiste link of afbeelding. Verlopen acties blijven lange tijd online staan, dus dat werkt ook niet mee natuurlijk.

Helaas komt het ook nog wel eens voor dat leads afgekeurd worden en de reden waarom is mij niet altijd even duidelijk. Het mag allemaal wel wat transparanter.

Voordelen: Enorm aanbod aan adverteerders, waaronder veel grote merken.
Nadelen: Het platform werkt niet prettig, links zijn lastig te vinden en redenen voor afkeur niet altijd duidelijk.

Uitbetaling vanaf: €25
Frequentie uitbetaling: Maandelijks op de 7e of twee keer per maand, op de 7e en 21e
Focus branches: alle branches, maar de meeste adverteerders zitten in de reisbranche en retail & shopping
Aantal adverteerders in NL: ca. 2.300
Bekende adverteerders: Lebara, Unibet, Vodafone, Tui, Jumbo,  Adidas, HEMA, Lidl-shop, Blokker en Zeeman (bekijk ze allemaal)

Maar welk affiliate programma kun je nu het beste gebruiken?

Welk affiliate netwerk of programma het beste bij jou en jouw mediakanalen past, kan ik je niet vertellen. Dat ligt aan wat voor een soort website je hebt en in welke niche je zit. Ik kan je echter wél aanraden om jezelf in te schrijven bij meerdere programma’s. Sommige adverteerders zijn aangesloten bij meerdere netwerken, maar vaker zijn ze exclusief bij één netwerk te vinden. Zonde als je die geschikte campagne misloopt!

Als je echter nog een ‘noob’ bent op het gebied van Affiliate marketing, dan raad ik je zeker aan je in te schrijven bij Daisycon en Awin. Deze netwerken zijn namelijk het grootste en hebben de meeste adverteerders in vrijwel elke branche. Daarnaast bieden deze drie netwerken ook uitgebreide handleidingen waarmee je veel nuttige kennis opdoet. 

Wil je je websites of socials profielen bij méér netwerken of programma’s aanmelden? Dan kan ik je van harte Republish en het Bol.com partnerprogramma aanbevelen. Republish vanwege onze goede ervaringen en bij Bol.com kun je altijd starten met het promoten van boeken of andere producten, want de keuze is natuurlijk reuze bij Bol 😊. 

Succes!

Picture of Amy Boeren

Amy Boeren

Amy is oprichter van Jijverdienthet.nl en schrijft samen met haar team van bloggers artikelen over het verdienen én besparen van geld. Naast website eigenaar is Amy freelancer op gebied van Marketing Automation en Online Marketeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Picture of Amy Boeren

Amy Boeren

Amy is oprichter van Jijverdienthet.nl en schrijft samen met haar team van bloggers artikelen over het verdienen én besparen van geld. Naast website eigenaar is Amy freelancer op gebied van Marketing Automation en Online Marketeer.

Lees ook mijn andere blogs over geld besparen!

.

Nieuwe blogs