Maximiles review 2024

Lees ons review over Maximiles

In dit review:

Deelnemen aan het Maximiles panel levert je vooral leuke cadeaus of cadeaubonnen op. Met jouw antwoorden op de vragen die Maximiles stelt spaar je punten die je in de Maximiles cadeaushop kunt inwisselen. In dit Maximiles review lees je wat deelname verder inhoudt, wat je als lid verdient én wat mijn ervaringen met het panel zijn.

Over Maximiles

Maximiles is nog niet zo heel lang in Nederland actief, namelijk pas sinds eind 2021. Maar in andere landen in Europa, zoals Frankrijk en Duitsland is het panel al langer een grote speler op het gebied van marktonderzoek. Sinds 2021 is Maximiles in Nederland steeds populairder geworden. Ze staan bekend als een betrouwbaar en leuk panel die een goed gevulde cadeaushop heeft. Ze zijn zelfs de enige die echt grote cadeaus biedt in ruil voor punten, zoals een Nintendo Switch of AirPods Pro.

Aanmelden als deelnemer

Op de website van Maximiles kun je jezelf als panellid aanmelden. Natuurlijk is lid worden van het panel gratis. Het aanmeldscherm is overzichtelijk en de taal is Nederlands. Het doorlopen van de stappen doe je binnen een paar minuten. Om je aanmelding bij Maximiles compleet te maken hoef je alleen maar je deelname te bevestigen via de e-mail die je is toegestuurd. Dit doet Maximiles zodat zij zeker weten dat jij de eigenaar bent van het e-mailadres. Nu heb je toegang tot het dashboard en kun je starten met het verdienen van punten. 

Maximiles aanmeldscherm laptop.

De vragen die gesteld worden bij je aanmelding zijn standaard zoals naam, adres, geboortedatum en geslacht. Met het beantwoorden van deze basisvragen verdien je direct 50 punten. Dat is echter niet zoveel als dat je misschien denkt. Maar met het voltooien van je profiel (nadat je bent ingeschreven) verdien je meer dan het vijfvoudige! 

De vragenlijsten waarmee je namelijk je profiel compleet maakt leveren je 25 punten per onderdeel op. Er zijn er 12, dus in totaal kun je 300 punten verdienen als je je profiel voltooit. De vragen gaan onder andere over reizen, huisdieren, werk, media en gezin.

Hoe werkt Maximiles?

Via de app of via de e-mail wordt je uitgenodigd voor vragenlijsten en enquêtes. De onderwerpen gaan vaak over werk, hobby’s, voorkeuren, sporten, eten en drinken en politiek.
Een vragenlijst van circa 10 minuten levert je gemiddeld zo’n 75 punten op. Je start meestal met 2 tot 3 vragen waarmee je jezelf kunt selecteren wanneer je tot de doelgroep behoort. Helaas komt het soms voor dat je dan te horen krijgt dat ze op zoek zijn naar een ander type persoon. Als troost krijg je 3 punten. Dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk, maar het is meer dan andere panels bieden. De meeste panels geven je namelijk helemaal niets, terwijl je wel (een beetje) tijd erin gestoken hebt. 

Is er een app voor je smartphone?

Ja, Maximiles heeft zijn eigen app! Superhandig, want je kunt overal ter wereld vragen beantwoorden in ruil voor punten. Ideaal als je in de bus of trein zit of moet wachten bij de tandarts. Trouwens, ’s avonds op de bank is het ook lekker om even een paar vragen te beantwoorden :).

Krijg gratis cadeaus en cadeaubonnen met de Maximiles app

Wat kun je allemaal met de Maximiles app?
* Reageren op onderzoeken en vragen beantwoorden
* Je puntensaldo checken
* Punten inwisselen voor cadeaubonnen of cadeaus
* Geschiedenis en bestellingen bekijken
* Eigen gegevens aanpassen
* Heb je een vraag, dan kun je deze stellen via de app
* Als je een vraag hebt gesteld aan de helpdesk zie je je ticket terug in de app
* Een vriend uitnodigen om lid te worden (krijg je extra punten voor!)

Wat verdien je bij Maximiles?

Enquêtes en vragenlijsten

De meeste punten verdien je met het vullen van enquêtes. Zoals al hierboven aangegeven wordt je beloond met zo’n 75 punten per 10 minuten die besteed aan enquêtes. Omgerekend per uur is dat 450 punten. 

Vraag van de dag

Iedere dag is er een nieuwe vraag in het dashboard van Maximiles te vinden. Het is meestal een heel simpele vraag, bijvoorbeeld: ‘Wat is jullie vaste frietjesdag?’. Met het geven van een antwoord verdien je 10 punten. Als je iedere dag trouw één vraag beantwoordt, worden er dus maandelijks 300 punten bijgeschreven.

Leden aanbrengen

Wanneer jij een vriend(in) of familielid hebt die ook graag lid wil worden van Maximiles, ontvang je een aanbrengbonus van 250 punten. Je ontvangt deze bonus op het moment dat jouw aangebrachte lid 150 punten heeft verdiend. Dat is dus als na aanmelden (50 punten) en het doen van 4 korte profielonderzoeken (4 x 25 punten).

Punten inwisselen

Maximiles heeft een uitgebreide Panelshop waar je je punten kunt uitgeven. De shop bestaat uit cadeauvouchers en cadeaus. Alle cadeaus die aangeboden worden zijn uniek te noemen. De meeste panels bieden namelijk enkel cash geld of cadeaubonnen aan. 

Als je je punten wilt inruilen voor cadeautegoed kun je kiezen uit de volgende winkels:
👉 Bol.com, Amazon, Bongo, Netflix, Keuzekaart Sport, Keuzekaart Shopping en Keuzekaart Activiteiten.

Op dit moment (2023) kun je kiezen uit de volgende cadeaus:
🎁 Playstation/Xbox en Nintendo Switch games als Animal Crossing, Minecraft Dungeons, Call of Duty Vanguard, FIFA 2022, Mariokart Deluxe, LEGO Starwars & Pokemon Legends.
🎁Apple Airpods 2 of Pro, Fuji Instax mini 11, Sony draadloze koptelefoon, Nintendo Switch console, BOSE Dradloze koptelefoon, PS4 of PS5 controller of een Google Chromecast.

Het is ook mogelijk om je saldo over te maken naar Goede Doelen als Stichting AAP, Artsen zonder Grenzen en Steun Oekraïne.

Een Bol.com of Amazon cadeaubon van €15 ‘koop’ je voor 2450 punten. Een Bongo cadeaubon van €50 wissel je in tegen 8050 punten. Die laatste is dus een stuk voordeliger dan een standaard Bol.com. De verwachte levertijd van online cadeaubonnen is 24 uur. 

Voor-en nadelen van Maximiles

Voordelen van het Maximiles Panel

✅ Uitgebreide cadeaushop met ruime keuze voor mooie cadeaus zoals een Nintendo Switch of AirPods
✅ Handige app waarin je alles kunt doen wat je ook op de website kunt doen
✅ Goede keuze in cadeaubonnen en ook al mogelijk vanaf 15 euro aan gespaarde punten. 
✅ Cadeaubonnen worden via e-mail verstuurd binnen 24 uur nadat je het hebt aangevraagd. Lekker snel dus.
✅ Als je start en meteen alle profielvragen invult ontvang je direct 350 punten
✅ Aanbrengbonus van 250 punten
✅ Maandelijkse verloting van punten en extra prijzen onder alle deelnemers.
✅ Je mag ook je punten schenken aan één van de Goede Doelen als je dat wenst. Hoeft niet natuurlijk.

Nadelen van het Maximiles panel

👎 Er is geen mogelijkheid om het saldo uit te laten betalen op je bankrekening. Alleen cadeaubonnen zijn aan te vragen.
👎 De verdiensten per enquête zijn misschien wat lager t.o.v. mijn top 5 panels

Mijn ervaringen

Spaar voor een gratis Nintendo Switch

Toen Maximiles in Nederland gelanceerd werd ben ik direct lid geworden en enthousiast aan de slag gegaan. Persoonlijk vind ik de interface en het dashboard de beste van alle enquêtepanels waar ik me geregistreerd heb. Alles is gemakkelijk te vinden en te begrijpen. Na het volledig invullen van mijn profiel zijn er eigenlijk maar twee plekken waar je iets hoeft te zoeken: “Mijn mening”, waar je enquête-uitnodigingen kan vinden, en de Panelshop, waar ik mijn verdiende cadeaus kan bestellen.

Gemiddeld ontvang ik sinds september 2021 één tot drie enquête-uitnodigingen per dag, waarvan ik ongeveer de helft daadwerkelijk invul. Mijn eerste doel was om te sparen voor de mini DJI Mini Drone en in november 2022 had ik genoeg punten verzameld om deze te kunnen krijgen. Binnen 4 werkdagen werd de drone keurig bij mij thuis afgeleverd. Nu heb ik een nieuw doel voor ogen, en niet de minste: de Nintendo Switch is een van de topbeloningen die je kunt verdienen. Het zal een langdurig project worden, want deze gameconsole ter waarde van €489 is een van de opvallendste items in de Panelshop. Sinds december 2022 ben ik dus opnieuw begonnen, en tot nu toe, medio juni 2023, heb ik bijna 10.000 van de benodigde 49.500 punten verzameld (Zie bovenste afbeelding).

Klacht indienen bij Maximiles

Wat ik erg fijn vind aan Maximiles is dat wanneer ik het achteraf niet eens ben met de beloning, omdat de enquête in werkelijkheid iets langer duurde dan vooraf werd aangegeven, ik met een e-mail een onderzoek kan laten instellen. Binnen maximaal 2 werkdagen krijg ik een antwoord, en tot nu toe hebben ze mijn klachten altijd serieus behandeld en in alle gevallen heb ik bonuspunten ontvangen. Kortom, Maximiles houdt altijd woord en mocht je toch een gegrond bezwaar hebben dan kan je er op rekenen dat je alsnog krijgt wat je verdient.

Note: In de voorbereiding op het schrijven van deze review is opgevallen dat Maximiles er op andere sites niet zo best van afkomt ten opzichte van de meeste andere panels. Dat heeft me oprecht verbaasd. Als ervaringsdeskundige van vrijwel ieder panel zeg ik oprecht dat ik niet één aspect kan benoemen waarin Maximiles tekort schiet. Het bevestigt mij juist dat de meeste sites die reviews plaatsen vooral de inhoud overnemen van andere blogs zonder zelf onderzoek te doen.

Tips voor succes bij Maximiles

Om zoveel mogelijk uit je Maximiles lidmaatschap te halen heb ik enkele tips voor je:
 
  1. Vul na aanmelding zo snel mogelijk de profielvragenlijsten in. Alleen met een volledig ingevuld profiel zal je uitnodigingen ontvangen voor enquêtes die bij jou passen. Je ontvangt ook 25 punten per vragenlijst, dus je doet het zeker niet voor niks.
  2. Installeer de app en zet pushmeldingen aan. Als er een nieuw onderzoek is waar jij aan deel kunt nemen krijg je een notificatie op je telefoon. Hierdoor krijg je vaker de mogelijkheid om punten te verdienen.
  3. Wees actief en log wekelijks in. Hoe meer vragenlijsten je beantwoord, hoe hoger je spaarsaldo wordt.  Zorg er dus voor dat je wekelijks even inlogt op de website om te checken of er een vragenlijst klaar staat voor je. Stel bijvoorbeeld een wekelijkse herinnering in via je Google of iPhone agenda.
  4. Vergeet niet je cadeau tegoed direct uit te betalen. Ik heb het zelf helaas al eens meegemaakt: je vraagt een digitale cadeaubon aan en je ontvangt ‘m een paar dagen later in je e-mailbox. Na een tijdje is de mail weggezakt en heb ik de Bol.com code nooit toegevoegd aan mijn account. Zonde! Mijn advies is dus om direct je cadeaubon code in te voeren op de website waar je je cadeau tegoed kunt toevoegen.
  5. Controleer de duur van de vragenlijsten. Vóóraf wordt altijd aangegeven hoeveel tijd Maximiles denkt dat je met de enquête bezig bent. Houd zelf ook eens de tijd bij, want wanneer je merkt dat je een hele tijd langer bezig bent, dan kun je een bezwaar indienen bij de helpdesk van Maximiles. Grote kans dat je extra punten krijgt bijgeschreven!

Veelgestelde vragen

Is Maximiles betrouwbaar?
Maximiles is een zeer betrouwbaar panel en bestaat al 24 jaar. Het panel is in Nederland ook nog niet zo bekend. Op Trustpilot is er zelfs nog geen één review beschikbaar. Dat betekent echter ook dat er tot op heden geen enkele negatieve ervaring is, zo kun je het ook zien :). Onze ervaring met Maximiles is dat punten altijd worden toegekend na het voltooien van een enquete en dat aangevraagde cadeaubonnen binnen 2 werkdagen per e-mail worden verzonden.

Ik woon in België, kan ik mij ook inschrijven?
Helaas is Maximiles op dit moment alleen beschikbaar voor deelnemers die wonen in Nederland. Aangezien het panel sterk groeit in Europa, heb ik wel de verwachting dat ze binnenkort in België actief zullen worden.

Kan ik mijn lidmaatschap op ieder moment stoppen?
Ja, je kunt zonder opgave van een reden je lidmaatschap stopzetten. Als je dit wilt, kun je jouw lidmaatschap gemakkelijk en snel stoppen door via  je persoonlijke pagina te klikken op ‘Verwijder je profiel’.

Hoe worden mijn gegevens beschermd?
Maximiles volgt alle richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming 2016/679 (AVG). Wil je weten waar Maximiles jouw persoonsgegevens voor gebruikt en met wie deze data kan worden gedeeld? Lees dan de Privacyverklaring die te vinden is in de footer van de website van Maximiles.

Hoe oud moet je zijn om deel te kunnen nemen?
In de Algemene voorwaarden staat dat je minimaal 16 jaar moet zijn om je aan te melden als lid. Ben je jonger dan 18? Dan heb je ook toestemming nodig van één van je ouders of voogden.

Wat gebeurt er met mijn punten als ik ze niet gebruik?
Jouw verdiende punten blijven gewoon staan totdat jij je lidmaatschap opzegt of totdat Maximiles de samenwerking verbreekt. Dat laatste gebeurt natuurlijk niet zomaar! Daarvoor moet je het echt te bont hebben gemaakt, zoals wanneer je fraudeert, je account deelt met anderen of meerdere accounts aanmaakt.

Picture of Amy Boeren

Amy Boeren

Amy is oprichter van Jijverdienthet.nl en schrijft samen met haar team van bloggers artikelen over het verdienen én besparen van geld. Naast website eigenaar is Amy freelancer op gebied van Marketing Automation en Online Marketeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We willen de beste en meest volledige recensies op het internet maken. We onderzoeken elk panel heel grondig en controleren alle informatie die we vinden. Dit doen we door altijd zelf de stappen te doorlopen, van registratie tot uitbetaling. We kijken niet alleen naar wat het panel zelf zegt, maar ook naar wat anderen erover zeggen. Op die manier kunnen we je alles vertellen over de goede en slechte punten. Mis je iets in onze recensie? Wil je dat we een specifiek deel van een panel extra goed controleren? Of heb je ideeën voor recensies over websites waar je geld kunt verdienen vanuit huis? Stuur een mail naar info(@)jijverdienthet.nl.

Lees ook mijn andere reviews

.

Nieuwe blogs