LifePoints review: Geld verdienen met je mening

Lifepoints review.

In dit review:

LifePoints is een wereldwijde community van consumenten in 45 landen en is onderdeel van Kantar Group, ’s werelds grootste marktonderzoeker. Als lid van de community verdien je punten (‘lifepoints’ dus) met het beantwoorden van vragen en het deelnemen aan quizzen en polls.

Naast enquêtes en polls kun je geld verdienen met verschillende spelletjes en wedstrijden in de community. De opgespaarde punten kun je zowel laten uitbetalen als PayPal-tegoed als in de vorm van cadeaubonnen van bekende (Nederlandse) winkels.

Kun je snel en makkelijk punten verdienen met dit panel? Is LifePoints betrouwbaar en betalen ze op tijd uit? Ik vertel het je in deze LifePoints review! 👇

Over LifePoints Panel

LifePoints valt onder Lightspeed, een bedrijf wat deel uitmaakt van de grote Kantar Group. Kantar bestaat al sinds 1946 en voerde toen al marktonderzoek uit onder consumenten. Op papier neem ik aan 😊. Tegenwoordig wordt al het onderzoek via internet gedaan en LifePoints heeft daarom zijn eigen online community opgericht.

Het panel is actief in 45 landen en in 26 talen. De klanten van LifePoints zijn vaak wereldwijde A-merken die de onderzoeksresultaten van dit panel gebruiken om hun producten en merken te verbeteren.

Aanmelden als deelnemer

Op de homepagina van de website wordt aangegeven dat aanmelden gratis, snel en gemakkelijk is. Daar hebben ze gelijk in; je hebt je binnen 30 seconden aangemeld als nieuw communitylid. Let op! Als je een VPN aan hebt staan, zet ‘m dan even uit, anders lukt het aanmelden niet.

Nadat je je via de email bevestigd hebt dat je emailadres klopt, kom je in je persoonlijke dashboard terecht.  Je ziet dan dat je al meteen 10 LP’s (LifePoints) hebt verdiend. Er wordt je ook direct de vraag gesteld of je je profiel wilt  voltooien. Het is verstandig om dit meteen te doen. Dat levert je namelijk extra punten op!

Het LifePoints startscherm op de laptop.

Met het beantwoorden van enkele vragen over je gezinssituatie, werk en school verdien je dus extra punten. Je kunt bij de profielvragen aangeven in welke activiteiten je geïnteresseerd bent. Zo kun je kiezen voor het testen van producten, focusgroepstudies, eten proeven of zelfs wijnproeverijen en enquêtes per sms doen.

Hoe werkt Lifepoints?

Als je lid bent van LifePoints verdien je punten met het beantwoorden van vragen, polls en met andere bezigheden in de community. Je geeft je mening over allerlei verschillende onderwerpen, zoals het nieuws, merken, reclames, lifestyle en politiek. Alle vragen zijn in het Nederlands en wat mij vooral opgevallen is, is dat het goed Nederlands is en geen Google Translate vertaling. Dat leest wel zo prettig. Er zijn behoorlijk veel enquêtes die je kunt doen. Daarnaast staat er ook bij hoe lang je bezig bent met de enquête en hoeveel punten je ontvangt.

Geld verdienen met enquêtes bij LifePoints.

LifePoints Community

Naast het doen van enquêtes zijn er andere manieren om punten te verzamelen. Deze vind je in de LifePoints community die je via het menu bovenaan kunt bereiken. Dit is een erg leuke pagina met enorm veel spellen die je kunt doen of had kunnen doen in het verleden. De meeste spelletjes zijn namelijk kleine wedstrijdjes onder deelnemers. LifePoints trekt dan een aantal winnaars die €10, €20 of zelfs €100 winnen. Met regelmaat zijn er ook ‘give-aways’ waarbij je alleen maar een antwoord op één enkele vraag hoeft te geven. Ook daarmee maak je kans op een geldbedrag. 

Er is iedere week een nieuwe activiteit beschikbaar waaraan je kunt meedoen. De winnaars van deze spelletjes en weggevertjes worden aangekondigd via de social media-kanalen van LifePoints. 

Geld verdienen met de Lifepoints community.

Is er een app voor je smartphone?

Nee, LifePoints heeft verrassend genoeg geen eigen app op de Playstore of Apple App store. De concurrenten van LifePoints, zoals GfK Panel en YouGov, hebben wél een eigen app, dus hier laten ze kansen liggen. Maar wie weet zijn ze ermee bezig momenteel en kan ik je binnenkort een update geven.

Wél goed van de website van LifePoints is, is dat de site ‘responsief’ is. Dat betekent dat je gemakkelijk in kunt loggen op de website via je telefoon. Je kunt daarom ook alles op de smartphone kunt doen wat je op de pc ook doet, zoals vragen en polls beantwoorden en meedoen met de weggevertjes en wedstijden in de Community.

LifePoints via de smartphone.

Wat verdien je?

Enquêtes en vragenlijsten

Met het beantwoorden van de vragen en het geven van je mening over onderwerpen via polls verdien je de meeste punten. Gelukkig staan er meestal genoeg enquêtes voor je klaar in je persoonlijke dashboard waarmee je aan de slag kunt gaan. Per 10 minuten verdien je tussen de 60 en de 80 punten. Omgerekend per uur zijn dat 420 punten. Een Bol.com cadeaubon van €5 ‘koop’ je voor 550 punten. 

Er zijn panels waarbij je sneller een cadeaubon bij elkaar spaart, zoals Prime Opinion. LifePoints is echter wel een mooie aanvulling als je met meerdere panels extra inkomen wilt krijgen.

Meedoen met wedstrijden

Zoals al eerder in deze review aangegeven, kun je geldprijzen winnen met het meedoen aan de wekelijkse wedstrijden in de community. Per week zijn er meerdere winnaars en de prijzen verschillen, maar zijn meestal €10, €20 of €100. Het zijn geen moeilijke quizvragen, want vaak gaat het een soort loterij of sweepstake. Zo kun je bijvoorbeeld de winnaar van een WK voetbal voorspellen of een koffertje openen om het winnende nummer te kiezen.

Producten testen

Je kunt benaderd worden door LifePoints om mee te doen aan producttesten of onderzoeken bij jou thuis. Dit doen zij altijd in opdracht van bekende consumentenmerken, deze merken zijn namelijk erg benieuwd naar jouw mening over nieuwe producten. Als je een uitnodiging per e-mail krijgt om mee te doen met een producttest is deelname hieraan altijd gratis. Het enige wat er van je gevraagd wordt is dat je de waarheid vertelt over het geteste product en dat je deze producten niet zult doorverkopen. Lijkt me een eerlijke deal 🤗.

Punten inwisselen

Via je dashboard kun je jouw punten inwisselen via ‘Beloningen’ aan de bovenkant van de website via het menu. Vervolgens klik je op ‘Bekijk beloningen’. Je kunt nu je keuze maken tussen een uitbetaling in euro’s via Paypal, digitale cadeaubonnen of donaties aan goede doelen.

Kies je voor uitbetaling via digitale  cadeaubonnen, dan kun je uit de volgende winkels of websites kiezen: 
👉 HEMA (€10 of €25)
👉 Zalando (€10 of €25)
👉 Apple Giftcard (€10)
👉 Bol.com (€5, €10 of €25)
👉 Amazon (€5, €10 of €25)
👉 Decathlon (€10)
👉 Primark (€10)
👉 Ikea (€10 of €25)

Het is ook mogelijk om je saldo over te maken naar Goede Doelen als Rode Kruis, Special Olympics en Unicef.

Als je liever een uitbetaling via PayPal wenst, is dat ook mogelijk. Je dient hiervoor eerst je PayPal rekening te koppelen met LifePoints. Uitbetalingen worden meestal binnen 5 dagen gedaan. 

Cadeaubonnen verdienen met LifePoints.

Voor-en nadelen van Lifepoints

Voordelen van het Lifepoints Panel

✅ Er zijn meerdere manieren om punten te verdienen. Niet alleen met enquêtes, maar ook met andere activiteiten zoals producten testen,  spelletjes spelen en met wedstrijden verdien je punten.
✅ Ze bestaan al lange tijd en zijn echt een begrip in de internationale ‘enquêtewereld’. 
✅ Cadeaubonnen zijn al aan te vragen vanaf €5. 
✅ Uitbetaling is ook cash mogelijk via je PayPal account
✅ Veel verschillende enquêtes mogelijk. Je kunt iedere dag meerdere enquêtes doen en dus veel punten verdienen.
✅ Je mag ook je punten schenken aan één van de Goede Doelen als je dat wenst. Hoeft niet natuurlijk.
✅ Door jouw antwoorden beïnvloed je de ontwikkeling van bekende merken en producten.
✅ De community waar je wekelijks mee kunt doen aan wedstrijden en spelletjes is uniek en leuk om aan mee te doen.

Nadelen van het Lifepoints Panel

👎 Je mag géén VPN aan hebben staan. Als je wel een VPN actief hebt aanstaan, kun je je niet inschrijven en geen enquêtes doen.
👎 LifePoints vindt eerlijkheid enorm belangrijk. Zorg dus dat je altijd de waarheid spreekt in enquêtes, anders loop je kans om gediskwalificeerd te worden. Helaas ben je dan al je punten kwijt. Dat is behoorlijk rigoureus, maar ik heb zeker een aantal ervaringen gelezen waarbij dit het geval was.
👎 In de Algemene Voorwaarden van LifePoints staat dat je account kan worden opgeschort als 90 dagen lang geen één enquête hebt gedaan. De periode van 90 dagen vind ik persoonlijk wat kort, zeker als je het vergelijkt met andere panels, waarbij deze termijn tot wel 2 jaar kan duren.

lifepoints review jouw mening.

Mijn ervaringen

Ik ben nu een tijdje lid van het LifePoints panel en ben vooral erg enthousiast over de online Community. Helaas heb ik nog niets mogen winnen, maar de kans om een geldprijs te winnen is in ieder geval véél hoger dan bij een kraslot of met de Staatsloterij. Ik blijf dus stug doorzetten iedere week 😅.
 
De hoeveelheid enquêtes is goed te noemen. Iedere dag staan er weer nieuwe enquêtes klaar in het persoonlijke dashboard. Het aantal punten wat je nodig hebt voor een PayPal uitbetaling of cadeaubon vind ik wat aan de hoge kant. De verhouding punten – cadeautegoed is bij andere goede panels een stuk beter. Maar dan nog levert LifePoints een goede aanvulling op mijn verzameling cadeaubonnen. Het persoonlijke dashboard is heerlijk overzichtelijk, zonder al teveel poespas. Ondanks dat er geen mobiele app is, kun je de website ook via de smartphone bereiken.

Tips voor succes

Om zoveel mogelijk uit je LifePoints lidmaatschap te halen heb ik enkele tips voor je:
 
  1. Vul na aanmelding meteen je profiel in. Met een volledig ingevuld profiel zul je méér uitnodigingen ontvangen voor enquêtes die bij jou passen. Daarnaast krijg je één LP per vraag over je profiel. Dit loopt snel op.
  2. Log minimaal 1 x per week in.  Alleen al voor de wekelijkse wedstrijden en giveaways moet je 1 x in de 7 dagen inloggen, maar daarnaast is het aan te raden om wekelijks een aantal enquêtes te doen om aan je punten te komen.
  3. Klagen helpt! Als het je eens overkomt dat je een error krijgt tijden het maken van een enquête, vergeet dan niet om direct een klacht in te dienen. Het liefste met een screenshot als bewijs. Dikke kans dat je alsnog je verdiende punten bijgeschreven krijgt!
  4. Doe mee met wedstrijden,  spelletjes en weggevertjes. De spelletjes zijn erg leuk om te doen. Ook is het leuk om voorspellingen te doen over bijv. het WK Voetbal of je mening te geven over een bepaalde stelling.  Het kost je niks, maar het kan je zomaar €20 of €100 opleveren!
  5. Zorg ervoor dat je binnen een maand nadat je je hebt aangemeld bij LifePoints je eerste enquêtes hebt voltooid. Als je dat namelijk niet doet, heeft LifePoints het recht om je account te stoppen. Het beste is dus om meteen na aanmelding je eerste enquête te voltooien.

Veelgestelde vragen

Is Lifepoints betrouwbaar?
Ja, LifePoints bestaat vele jaren en is onderdeel van het grootste onderzoeksbureau ter wereld. Op Trustpilot scoort LifePoints een 4,1 van de 5,0 sterren. Deze beoordeling is het gemiddelde van méér dan 36.000 recensies, dus zeer goed te noemen.

Kan ik mijn lidmaatschap bij LifePoints op ieder moment stoppen?
Natuurlijk kun je je deelname bij LifePoints stoppen. Dit doe je gemakkelijk via je persoonlijke profiel. Wees er wel zeker van, want je opgebouwde punten komen dan te vervallen.

Hoe worden mijn gegevens beschermd?
Het LifePoints Panel gaat zorgvuldig om met persoonlijke gegevens en gebruikt deze data enkel voor de doeleinden die zijn zijn beschreven in de Privacyverklaring op de website.

Hoe oud moet je zijn om deel te kunnen nemen aan LifePoints?

Volgens de deelnamevoorwaarden moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Ik woon in België, kan ik mij ook aanmelden bij het LifePoints panel?
Ja, dat kan zeker! Ga dan naar de Vlaamse website van LifePoints om je aan te melden.

Wat gebeurt er met mijn LifePoints als ik ze niet gebruik?
LP’s, oftewel LifePoints, vervallen in principe niet. Zo lang je actief blijft op de website, dat betekent 1x per 90 dagen een enquête doen, blijven je punten gewoon staan. Let op, wanneer je langer dan 90 dagen niet ingelogd bent en geen vragen beantwoordt, je lidmaatschap opgeschort kan worden. Hiermee vervallen dan ook je punten. Blijf dus actief! 🏃‍♂️

Picture of Amy Boeren

Amy Boeren

Amy is oprichter van Jijverdienthet.nl en schrijft samen met haar team van bloggers artikelen over het verdienen én besparen van geld. Naast website eigenaar is Amy freelancer op gebied van Marketing Automation en Online Marketeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We willen de beste en meest volledige recensies op het internet maken. We onderzoeken elk panel heel grondig en controleren alle informatie die we vinden. Dit doen we door altijd zelf de stappen te doorlopen, van registratie tot uitbetaling. We kijken niet alleen naar wat het panel zelf zegt, maar ook naar wat anderen erover zeggen. Op die manier kunnen we je alles vertellen over de goede en slechte punten. Mis je iets in onze recensie? Wil je dat we een specifiek deel van een panel extra goed controleren? Of heb je ideeën voor recensies over websites waar je geld kunt verdienen vanuit huis? Stuur een mail naar info(@)jijverdienthet.nl.

Lees ook mijn andere reviews

.

Nieuwe blogs