Ipsos i-Say review

Lees het iSay review.

In dit review:

In dit uitgebreide Ipsos i-Say review vertel ik jou wat je kunt doen bij dit panel, wat je kunt verdienen én wat mijn ervaringen zijn. Bij i-Say kun je iedere dag nieuwe vragenlijsten en enquêtes beantwoorden in ruil voor punten. Deze punten wissel je in voor cadeaubonnen of voor Paypal tegoed. Ze staan niet voor niks hoog in de top 10 panels, want ze hebben erg veel goede recensies op Trustpilot. De score is zelfs een 4,2 gemiddeld op basis van bijna 50.000 reviews!

Over Ipsos i-Say

Ipsos i-Say is een hele grote speler op het gebied van marktonderzoek, ook in Nederland en België. Ipsos is opgericht in 1975 en is tot op de dag van vandaag nog steeds een gerenommeerd marktonderzoekbureau dat vertrouwd wordt door bedrijven over de hele wereld. Er zijn al meer dan 70 miljoen onderzoeken uitgevoerd en daarom zijn ze altijd op zoek naar nieuwe leden voor hun panels. De uitkomsten van deze onderzoeken worden niet alleen gebruikt in nieuwsberichten, maar helpen ook grote bedrijven nieuwe producten te ontwikkelen en in de markt te zetten.

Aanmelden als deelnemer

Als je gratis lid wilt worden van Ipsos i-Say is dat binnen één minuut al gepiept. Bij het registreren van je gegevens wordt er namelijk nog niet veel over je gevraagd. Enkel je e-mailadres, naam, geslacht en geboortemaand- en jaar is nodig. Je geeft akkoord op de Algemene voorwaarden en geeft aan de Privacyverklaring gelezen te hebben. Hierna ontvang je een e-mail van iSay waar je je e-mailadres moet bevestigen. 

Meld je aan bij Ipsos iSay en start met online geld verdienen

Als je je lidmaatschap bevestigd hebt kun je inloggen in de online omgeving van i-Say. Je kunt alvast starten met het invullen van de ‘profileringsenquetes’. Dat zijn vragen die jouw profiel compleet maken. Best belangrijk, want op basis van deze profielkenmerken wordt je uitgenodigd voor onderzoeken. De onderwerpen waar deze profiel enquêtes over gaan zijn: technologie, vrije tijd, verbruiksinformatie, huis en tuin en algemene informatie. Met het voltooien van deze vragen verdien je je eerste punten.

Er staat een enquête klaar voor je bij iSay

Hoe werkt Ipsos i-Say?

i-Say stuurt je met regelmaat enquêtes over verschillende onderwerpen per e-mail. Je krijgt de mogelijkheid om je mening te geven over actuele onderwerpen zoals reclames, nieuwe producten, nieuwszaken en aankopen. Je kunt ervoor kiezen om de vragen te beantwoorden via de computer of via de app op je telefoon of iPad. i-Say geeft ook zelf aan dat je producten thuisgestuurd kunt krijgen om te testen en te beoordelen. Met de enquêtes kun je best een goed aantal punten verdienen. Deze punten zijn in te leveren voor Paypal tegoed, cash geld dus, of voor cadeaubonnen. 

Is er een app voor je smartphone?

Ja, Er is ook een eigen app. De app is te installeren via de appstore van Google Play of Apple. Installeren van de app is snel en gemakkelijk. Daarna moet je natuurlijk wel inloggen. In de appstore van Apple krijgt de app van Ipsos i-Say een review van 3,1 op basis van maximaal 5 sterren. Deze beoordeling is echter gebaseerd op slechts 7 reviews, dus je kunt er nog geen echte conclusie uit halen.

Gebruik de app van iSay om gemakkelijk enquetes te maken

Wat kun je allemaal met de Ipsos i-Say app?
* Enquêtes doen en je profiel aanvullen
* Je puntensaldo checken
* Punten inwisselen voor cadeaubonnen of Paypal tegoed
* Geschiedenis en bestellingen bekijken
* Eigen gegevens aanpassen
* Vaak gestelde vragen lezen
* Contact opnemen met de helpdesk
* Algemene voorwaarden nalezen

Wat verdien je bij Ipsos i-Say?

Enquêtes en vragenlijsten

De verdiensten per enquête wisselen erg, maar zijn sowieso afhankelijk van de lengte van de vragenlijsten. Over het algemeen geldt, net als bij andere enquête panels, hoe langer de enquête duurt, hoe meer punten je verdient. Bij mijn laatste vragenlijst over wasmiddel en wasverzachter was ik ongeveer 5 minuten bezig en de beloning was 60 punten. Omgerekend verdien je dus 720 punten per uur. Bij 970 punten kun je al een ‘Global Gift Card’ bestellen!

De vragen zijn vrijwel altijd in het Nederlands en ze zijn goed te begrijpen voor de gemiddelde Nederlander of Belg.

Leden aanbrengen

Wanneer jij een vriend(in) of familielid hebt die ook graag lid wil worden van Ipsos i-Say, ontvang je een aanbrengbonus van 100 punten. Je kunt iemand aanmelden via de optie ‘Vrienden aanbevelen’. Je vindt deze mogelijkheid onderaan de website (als je bent ingelogd), via de FAQ’s. 

Je ontvangt de 100 bonuspunten als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: hij of zij moet het persoonlijke profiel hebben ingevuld en ten minste één onderzoek volledig hebben afgerond waarbij de vergoeding is bijgeschreven. Je mag zoveel vrienden aanbrengen als je wilt, echter wordt je maar beloond tot maximaal 5 vrienden per maand. 

Punten inwisselen

i-Say heeft een kleine cadeaushop waar je je opgespaarde punten kunt inwisselen. Ik moet zeggen dat de keuze zeker niet reuze is. Je kunt namelijk enkel kiezen tussen een paar cadeauvouchers en uitbetaling via Paypal. Nu kun je met Paypal tegoed heel veel, dus dat maakt het wel weer een beetje goed!

De vreemde eend in deze shop is de Global Gift Card. Dit is een internationale cadeaubon die je kunt inwisselen voor honderden andere cadeaubonnen, waaronder bekende winkels als Bol.com en H&M. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik lees er dan ook geen slechte recensies over. 

Als je je punten wilt inruilen voor cadeautegoed kun je kiezen uit de volgende winkels:
👉 Amazon.nl €2 tegoed voor 217 punten
👉 Decathlon.nl €10 tegoed voor 1089 punten (alleen iSay Nederland)
👉 Zalando €2 tegoed voor 222 punten (alleen iSay België)
👉 Galeria INNO €10 tegoed voor 1111 punten (alleen iSay België)
👉 Global Gift Card €10 tegoed voor 970 punten of €5 tegoed voor 542 punten. Met de Global Gift Card kun je het tegoed inwisselen voor cadeaubonnen van vele winkels, zoals H&M, Primark, Bol.com en Zalando

Je kunt ook kiezen om je punten in te wisselen voor geldtegoed:
💶 Paypal tegoed: €5 voor 644 punten en €10 voor 1200 punten
💶 Mastercard Prepaid tegoed: €5 voor 544 punten en €10 voor 1089 punten

Het is ook mogelijk om je punten te doneren aan het goede doel van i-Say zelf: Ipsos Foundation. Een donatie van 222 punten helpt de bevordering van toegang tot onderwijs voor kansarme kinderen en jongeren in 34 landen. 

Voor-en nadelen van Ipsos i-Say

Voordelen van het i-Say Panel

✅ Ipsos is een erg betrouwbaar bureau wat al bijna vijftig jaar bestaat.
✅ Ipsos i-Say heeft een review van 4,2 op een schaal van 5 sterren bij TrustPilot, met bijna 50.000 beoordelingen.
✅ Handige app waarmee je ook buitenshuis enquêtes kunt doen en je saldo kunt checken.
✅ Uitbetaling in Paypal tegoed wordt door veel mensen als een enorm voordeel gezien.
✅ Cadeaubonnen worden vrijwel direct naar je e-mail verstuurd. 
✅ De vergoeding per vragenlijst is goed te noemen en vaak beter dan bij andere enquête panels.
✅ Je kunt bijna onbeperkt vrienden aanbrengen voor de 100 punten aanbrengbonus (max. 5 p.mnd.).

Nadelen van i-Say

👎 De cadeaushop zou, wat mij betreft, uitgebreid mogen worden met Bol.com en HEMA cadeaubonnen.
👎 Er is geen echte ‘community’ zoals bij GfK Panel, waar je leuke stellingen van de dag of polls kunt invullen.

Mijn ervaringen

Ik ben nog niet zo heel lang lid van i-Say. Maar tot nu toe is het lid zijn van i-Say goed bevallen. De enquêtes die ik kan doen zijn leuk en interessant. Meestal zijn het vragen over welke boodschappen ik doe in welke winkels. Soms mag ik ‘virtueel winkelen’ en moet ik met de muis aanwijzen in een supermarktschap welk merk ik zou kiezen en waarom. Deze opdrachten maken mij zelf ook meer bewust van op welke manier ik keuzes maak in een winkel. Word ik beïnvloed door merken of maak ik mijn eigen keuzes?

Het valt me op dat er online bij andere reviews wordt aangegeven dat er maar een paar enquêtes per maand worden gestuurd, maar dat is helemaal niet het geval. Ik ontvang bijna iedere dag een nieuw e-mail van i-Say dat er een onderzoek voor me klaar staat. Ook krijg ik meestal direct een nieuw onderzoek voorgeschoteld als ik er net met eentje klaar ben. Ook een grote pré is dat je de vergoeding per enquête gemiddeld hoger is dan bij andere panels.

Ik heb inmiddels mijn eerste Paypal tegoed laten uitbetalen en het klopt wat i-Say belooft: het tegoed stond vrijwel direct op mijn Paypal rekening!

Puntje van kritiek: ik krijg iedere dag dezelfde e-mail van i-Say met de opmerking dat er een nieuwe enquête voor mij klaarstaat in mijn persoonlijke i-Say omgeving. Ik zou het fijner vinden als in het mailtje meteen het onderwerp van de enquête staat, zodat ik zelf kan bepalen of ik die enquête wil maken.

Contact opnemen met i-Say

Heb je een vraag over niet ontvangen punten of uitbetaling van je beloning? Dan kun je via de app of via de website hulp vragen via het contactformulier. Er wordt wel als opmerking door Ipsos i-Say bij vermeldt dat er momenteel meer verzoeken binnenkomen dan normaal en dat het daardoor even kan duren. 

Contact opnemen met iSay

Tips voor succes bij i-Say

Om zoveel mogelijk uit je i-Say lidmaatschap te halen heb ik enkele tips voor je:
 
  1. Vul na aanmelding zo snel mogelijk de profielvragenlijsten in. Het is erg belangrijk om zo snel mogelijk de profielvragen te beantwoorden. Als je deze niet vult, zal je maar weinig uitnodigingen krijgen.
  2. Installeer de app en zet pushmeldingen aan. Als er een nieuw onderzoek is waar jij aan deel kunt nemen krijg je een notificatie op je mobieltje of je iPad. Hierdoor kun je sneller punten verdienen.
  3. Wissel je digitale cadeaubonnen meteen in. Omdat je bij i-Say niet rechtstreeks een Bol.com of H&M cadeaubon kunt aanvragen, maar dit via een omweg moet (de ‘Global Gift Card’), adviseer ik je om het omwisselen van die kaart meteen te doen. Zo weet je zeker dat je de gewenste cadeaubon ontvangt.
  4. Registreer je Mastercard prepaidkaart direct. In de FAQ’s is te lezen dat virtuele Visa of Mastercard prepaid tegoeden binnen 90 dagen naar uitgifte moeten worden geregistreerd. Daarna vervalt het saldo. Vergeet het dus niet, want dat zou super zonde zijn! Onthoud ook dat je Mastercard prepaid tegoed maar 12 maanden geldig is. Visa zelfs maar 6 maanden.

Veelgestelde vragen

Is Ipsos i-Say betrouwbaar?
Dat kunnen we met zekerheid zeggen! Ipsos bestaat al bijna 50 jaar en i-Say is daar al lange tijd onderdeel van. Zoals al eerder aangegeven in dit review wordt i-Say beoordeeld met een 4,2 van de 5 sterren en dat cijfer krijgen ze van bijna 50.000 deelnemers. Niet slecht!

Ik woon in België, kan ik mij ook inschrijven?
Jazeker! Ipsos i-Say is wereldwijd actief in meer dan 80 landen, ook in België.   

Kan ik mijn lidmaatschap op ieder moment stoppen?
Ja, je kunt zonder opgave van een reden je lidmaatschap stopzetten. Als je dit wilt, kun je jouw lidmaatschap gemakkelijk en snel stoppen door via  je persoonlijke profiel te klikken op ‘Je account wissen’. Je verliest hiermee ook meteen al je punten, dus wees zeker van je besluit!

Hoe worden mijn gegevens beschermd?
Ipsos i-Say volgt alle richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming 2016/679 (AVG). Wil je weten waar i-Say jouw persoonsgegevens voor gebruikt en met wie deze data kan worden gedeeld? Lees dan de Privacyverklaring die te vinden is in de footer van de website.

Hoe oud moet je zijn om deel te kunnen nemen?
In de Algemene voorwaarden staat dat je minimaal 16 jaar moet zijn om je aan te melden als lid.

Wat gebeurt er met mijn punten als ik ze niet gebruik?
Jouw verdiende punten blijven gewoon staan totdat jij je lidmaatschap opzegt of totdat i-Say de samenwerking verbreekt. Dat laatste gebeurt natuurlijk niet zomaar! Daarvoor moet je het echt te bont hebben gemaakt, zoals wanneer je fraudeert, je account deelt met anderen of meerdere accounts aanmaakt.

Tip! Wil je weten welke andere enquête panels de moeite waard zijn om je bij aan te melden om geld te verdienen? Lees dan nu het blog: Geld verdienen met enquêtes. 👈

Picture of Amy Boeren

Amy Boeren

Amy is oprichter van Jijverdienthet.nl en schrijft samen met haar team van bloggers artikelen over het verdienen én besparen van geld. Naast website eigenaar is Amy freelancer op gebied van Marketing Automation en Online Marketeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We willen de beste en meest volledige recensies op het internet maken. We onderzoeken elk panel heel grondig en controleren alle informatie die we vinden. Dit doen we door altijd zelf de stappen te doorlopen, van registratie tot uitbetaling. We kijken niet alleen naar wat het panel zelf zegt, maar ook naar wat anderen erover zeggen. Op die manier kunnen we je alles vertellen over de goede en slechte punten. Mis je iets in onze recensie? Wil je dat we een specifiek deel van een panel extra goed controleren? Of heb je ideeën voor recensies over websites waar je geld kunt verdienen vanuit huis? Stuur een mail naar info(@)jijverdienthet.nl.

Lees ook mijn andere reviews

.

Nieuwe blogs