GfK Panel review: De meest complete beoordeling van 2024

Review GFK Panel 2023

In dit review:

Als deelnemer aan het GfK Panel heb je verschillende opties om geld te verdienen en te sparen voor cadeaubonnen. Zo kun je door het invullen van vragenlijsten over actuele onderwerpen, zoals nieuws, tv-programma’s, mode, reclames en nieuwe producten, punten verdienen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te worden uitgenodigd voor mystery shopping opdrachten of onderzoek naar de pakketjes die je verstuurt of ontvangt. In dit GfK Panel review lees je wat deelname verder inhoudt, wat je ermee verdient én wat mijn ervaringen met het panel zijn.

Over het GfK Panel

GfK is het grootste marktonderzoeksbureau van Nederland en België en zelfs één van de grootste bureaus ter wereld. Van oorsprong is GfK een Duits onderzoeksinstituut en bestaat al sinds 1934. Inmiddels zijn er wereldwijd zo’n 13.000 medewerkers in dienst en zijn zij in meer dan 100 landen werkzaam. Het GfK Panel zoekt doorlopend nieuwe deelnemers omdat zij erg veel marktonderzoek doen voor klanten in Nederland, België en het buitenland. Dit doen ze door middel van  vragenlijsten, maar ook door mystery shopping en het laten scannen van boodschappen. Maar liefst 100.000 Nederlanders zijn lid van het GFK Panel!

Aanmelden als deelnemer

Aanmelden als lid van het GfK Panel is gemakkelijk en snel gedaan. Op de homepage vul je enkele gegevens in, zoals je naam, geslacht, geboortedatum en telefoonnummer. Let erop dat je je eigen telefoonnummer invult, want in de volgende stap ontvang je een smsje met een activatiecode die je dient in te vullen. Ook krijg je op je ingevulde e-mailadres een e-mail met een verificatiecode die je moet invoeren op de website.

Aanmelden bij GFK Panel

Als je hebt aangetoond dat jij echt bent wie je zegt dat je bent :), dan krijg je meteen 100 welkomstpunten als je je eerste korte enquête invult. Deze duurt maar 3 tot 5 minuten. Het is wel erg belangrijk dat je deze vragen beantwoordt, want anders ontvang je daarna weinig tot géén enquêtes, aangezien GFK dan geen informatie over jouw persoonlijke informatie heeft. De vragen die je mag beantwoorden gaan over je thuissituatie en je (eventuele) werk en je krijgt dus direct 100 punten als beloning.

45 jaar of ouder? Extra cashen!

Ben je minimaal 45 jaar? Dan kun je extra veel geld verdienen als GfK deelnemer! Omdat er veel vraag is naar respondenten die minimaal 45 jaar oud zijn, doet GfK nét even iets meer moeite om je binnen te halen als lid. Je krijgt dan ook een hogere vergoeding voor enquêtes die binnen deze doelgroep vallen. Aanmelden kan via deze speciale 45+ link naar de homepage.

Hoe werkt het GfK Panel?

Wanneer je lid bent geworden krijg je met regelmaat online vragenlijsten toegestuurd per e-mail. Met het beantwoorden van deze vragen verdien je punten. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: websitebezoeken, apps, mode, aankopen, tv-en radioprogramma’s en reclames. Als vuistregel kun je hanteren dat je voor iedere 10 minuten zo’n 200 punten (= 1 euro) krijgt bijgeschreven in je tegoed. Daarnaast is het GfK Panel uniek in het aanbieden van andere onderzoeken. Zo kun je mystery shoppen, boodschappen scannen en postpakketjes bijhouden. 

Opgespaarde punten kun je laten uitbetalen als cadeautegoed van bekende winkels als Bol.com, HEMA en Zalando. Via je eigen profiel kun je naar de GFK Cadeaushop gaan en al vanaf 10 euro is uitbetaling mogelijk.

Mystery shopping

boodschappen scannen met het GFK Panel

Als je interesse hebt om te mystery shoppen is aanmelden bij het GFK een aanrader. Met deze opdrachten kun je namelijk een leuk centje bijverdienen. Als mystery shopper beoordeel je winkels en supermarkten op klantvriendelijkheid, assortiment en netheid van de winkel. Producten die je koopt worden vergoed en je krijgt vaak nog een extra vergoeding in euro’s. 

Ook met het scannen van je dagelijkse boodschappen kun je wekelijks een vast aantal punten verdienen. Op de website van GfK Panel (en verder in dit blog) kun je meer informatie vinden over het scannen van boodschappen.

Is er een app voor je smartphone?

Jazeker! Het GfK heeft een eigen app die je kunt installeren op je smartphone. De app heet MyGfK en je kunt het downloaden via de store van Android en Apple. Het fijne aan de MyGfK app is dat je altijd en overal enquetes kunt doen en je puntensaldo kunt inzien. Dus als je in de avond op de bank zit en je even verveelt, beantwoord dan snel wat vragen en je verdiende punten worden direct bijgeschreven. 

In het overzicht van de beschikbare enquêtes vind je ook een indicatie van de lengte van de vragenlijst. Deze wordt in minuten weergegeven. Super makkelijk, want als je maar een paar minuten hebt, kies je gewoon de vragenlijst die ook maar een paar minuten duurt.

Enquêtes maken met de myGFK app

Wat verdien je?

Enquêtes en vragenlijsten

Met het beantwoorden van vragen uit enquêtes verdien je punten. Het aantal punten wat je krijgt is afhankelijk van de lengte van het onderzoek. Je ontvangt ongeveer 20 punten per minuut. Voor een vragenlijst van ca. 20 minuten krijg je dus 400 punten.

Maandelijkse verloting

Als je profiel volledig is, doe je automatisch mee met de maandelijkse verloting van 1000 punten. Er zijn iedere maand 200 panelleden die dit aantal punten bijgeschreven krijgen op hun tegoed. Hiervoor hoe je dus niets te doen!

Boodschappen scannen (ConsumerScan)

Met de MyScan app scan je wekelijks je boodschappen en geef je aan welke winkels je bezocht hebt. Je ontvangt iedere week je basispunten, deze variëren van 40 tot 70 punten (afhankelijk van je gezinssamenstelling). Daarnaast krijg je 100 bonuspunten als je ieder kwartaal goed gescand hebt én 50 punten per product als je goed de steekproef bent doorgekomen. Er zijn zelfs loyaliteitspunten. Deze zijn het 1e jaar maar liefst 2500 punten en daarna 1500 punten per jaar.

Leden aanbrengen

Als jij een vriend(in) of familielid ook panellid van Consumerscan maakt, krijg je maar liefst 10.000 punten (50 euro!). Hiervoor moeten zij wel minstens 12 weken actief lid zijn.

Mystery shoppen

Beloning is altijd afhankelijk van het soort opdracht wat je doet, hoeveel tijd het kost en of je producten moet kopen of niet. Als mystery guest koop je meestal niets, je bezoekt alleen een showroom en belt met een bedrijf voor een offerte. Je ontvangt dan een vaste vergoeding in geld (bijvoorbeeld €30). Als mystery shopper in de winkel, heb je vaak de opdracht om een product te kopen. Je krijgt dan naast de vaste vergoeding ook nog een vergoeding voor de aankoop die je gedaan hebt.

Punten inwisselen

Het GFK Panel heeft een uitgebreide cadeaushop waar je je punten kunt uitgeven. Er zijn maar liefst 24 verschillende cadeaubonnen waaruit je kunt kiezen. Een cadeaubon van €10 kun je vanaf 2000 punten aanvragen. Je kunt sparen voor cadeaubonnen van deze winkels of websites: 
👉 Bol.com, Wehkamp, Zalando, HEMA, MediaMarkt en een Boekenbon
👉 Pathé, Apple giftcard, Google Play, Playstation, VT Wonen en Thuisbezorgd.nl

Deelnemers aan het Belgische GFK Panel kunnen kiezen uit de volgende cadeaubonnen:
👉 Bol.com, Carrrefour, Decathlon, H&M, Zalando, Swarovski, Amazon, Hema en Mango
👉 Bongo, Torfs, VillaVino, Ticketmaster, Galeria Inno, Fnac en Babbel

Het is ook mogelijk om je saldo over te maken naar Goede Doelen als Rode Kruis, KiKa, Villa Pardoes of 11.11.11. Aangevraagde cadeaubonnen worden volgens de website binnen 5 werkdagen (meestal sneller) digitaal verstuurd. 

Wissel je punten in voor cadeaubonnen in de GFK Panel cadeaushop

Voor-en nadelen van GfK Panel

Voordelen van het GFK Panel

✅ Veel verschillende manieren om punten te verdienen. Niet alleen met  enquêtes, maar ook met andere activiteiten zoals mystery shoppen en scannen verdien je punten.
✅ GfK bestaat al 80 jaar en heeft meerdere vestigingen in Nederland en België.  Als je vragen hebt, kun je gemakkelijk contact in de Nederlandse taal opnemen met de helpdesk via het contactformulier of e-mail.
✅ Ruime keuze in cadeaubonnen en ook al mogelijk vanaf 10 euro aan gespaarde punten. 
✅ Enquêtes kunnen ook via de myGfK app gedaan worden. Dan hoef je niet meer in te loggen op de website en je kunt enquêtes ook buitenshuis maken.
✅ Zeer goede beloning voor je inzet. Tot wel €10 per (uitgebreide) enquête. 
✅ Maandelijkse verloting van punten en extra prijzen onder alle deelnemers.
✅ Je mag ook je punten schenken aan één van de Goede Doelen als je dat wenst. Hoeft niet natuurlijk.
✅ Door jouw antwoorden beïnvloed je de ontwikkeling van merken, producten en zelfs tv-programma’s.
✅ Je krijgt vaak nieuwe vragenlijsten toegestuurd. Ook als je inlogt op de app staat er altijd wel minimaal één vragenlijst voor je klaar. Punten verdienen is dus altijd mogelijk!

Nadelen van het GFK Panel

👎 Er is geen mogelijkheid om het saldo uit te laten betalen op je bankrekening. Alleen cadeaubonnen zijn aan te vragen.
👎 Als je profiel niet volledig is gevuld, krijg je minder enquêtes toegestuurd. Met het vullen van je profiel verdien je overigens ook punten, dus altijd doen!

Mijn ervaringen

Dashboard GFK Panel met de gespaarde punten
Zoals al in het begin van dit review aangegeven, ben ik al jaren lang lid van het panel. Sinds 2012 (!) spaar ik punten met de vragenlijsten en het poststromenonderzoek. Deze punten laat ik meestal jaarlijks uitbetalen als Bol.com tegoed. In 2022 heb ik meer dan €250 laten uitbetalen in de vorm van cadeaubonnen. Aan het einde van het jaar is dat echt ideaal, want dan kan ik gratis cadeaus voor onze kinderen kopen bij Bol.com voor de feestdagen!
 
Het leukste aan deelname aan het GFK Panel vind ik dat je overal en altijd online vragenlijsten kunt beantwoorden. Ze zijn in het Nederlands en gaan ook echt over belangrijke zaken, zoals het nieuws en de politiek. Maar ook luchtige dingen worden gevraagd, zoals de tv-programma’s die ik kijk of welke vakantieplannen ik heb voor dit of volgend jaar. Mijn kinderen worden ook altijd blij als ze uitgenodigd worden voor onderzoek, want dan hebben ze snel een cadeaubon van bijv. Intertoys bij elkaar gespaard door alleen wat vragen te beantwoorden.
 
Ik heb nog nooit ‘gezeur’ gehad met het GfK Panel en altijd netjes en op tijd de opgevraagde cadeaubonnen ontvangen. Enkel positieve ervaringen dus! 😄

Tips voor succes

Om zoveel mogelijk uit je GfK lidmaatschap te halen heb ik enkele tips voor je:
 
  1. Vul na aanmelding meteen je profiel in. Alleen met een volledig ingevuld profiel zal je uitnodigingen ontvangen voor enquêtes die bij jou passen. Ook doe je alleen met de maandelijkse verloting mee als je profiel compleet is.
  2. Installeer de app en zet pushmeldingen aan. Als er een nieuw onderzoek is waar jij aan deel kunt nemen krijg je een notificatie. Hierdoor krijg je vaker de mogelijkheid om punten te verdienen en dus meer cadeau tegoed te sparen.
  3. Wees actief en log wekelijks in. Hoe meer vragenlijsten je beantwoord, hoe hoger je spaarsaldo wordt.  Zorg er dus voor dat je wekelijks even inlogt op de website om te checken of er een vragenlijst klaar staat voor je. Stel bijvoorbeeld een wekelijkse herinnering in via je Google of iPhone agenda.
  4. Vergeet niet je cadeau tegoed direct uit te betalen. Ik heb het zelf helaas al eens meegemaakt: je vraagt een digitale cadeaubon aan en je ontvangt ‘m een paar dagen later in je e-mailbox. Na een tijdje is de mail weggezakt en heb ik de Bol.com code nooit toegevoegd aan mijn account. Zonde! Mijn advies is dus om direct je cadeaubon code in te voeren op de website waar je je cadeau tegoed kunt toevoegen.

Veelgestelde vragen

Is GfK Panel betrouwbaar?
Absoluut! Aangezien ik al meer dan 10 jaar actief deelnemer ben van GfK Panel kan ik je met 100% toezeggen dat dit panel erg eerlijk en betrouwbaar is. Punten worden direct na het voltooien van enquêtes toegekend en aangevraagde cadeaubonnen heb ik altijd binnen een paar dagen ontvangen.

Kan ik mijn lidmaatschap op ieder moment stoppen?
Ja, je kunt zonder opgave van een reden je lidmaatschap stopzetten. Mocht je enkel tijdelijk niet beschikbaar zijn voor onderzoeken, kun je dat ook snel en gemakkelijk doorgeven via je persoonlijke inlogpagina. Als je definitief wilt stoppen is het erg belangrijk dat je, vóórdat je opzegt, je opgebouwde saldo aan punten uit laat betalen in de cadeaushop. Als dit niet doet, vervallen je punten!

Hoe worden mijn gegevens beschermd?
Het GfK gaat zorgvuldig om met persoonlijke gegevens en gebruikt deze data enkel voor de doeleinden die zijn zijn beschreven in de Privacyverklaring. Deze vind je op de website: gfkpanel.nl/privacyverklaring. Het GfK is aangesloten bij de MOA en onderschrijft de Wet Persoonsregistratie.

Hoe oud moet je zijn om deel te kunnen nemen?

Volgens de deelnamevoorwaarden moet je minimaal 13 jaar oud zijn als je in Nederland woont. Als je kinderen hebt die jonger zijn dan 13 jaar, kun je dit als ouder aangeven in het profiel. Af en toe worden kinderen uitgenodigd voor onderzoek, maar dat verloopt altijd via het account van de ouder. In België is het de voorwaarde dat je ouder bent dan 16 jaar.

Wat gebeurt er met mijn punten als ik ze niet gebruik?
Je opgebouwde saldo aan punten blijft altijd staan. Echter, in de voorwaarden staat dat je bij langdurige inactiviteit (dat je geen onderzoeken doet of je profiel updatet) het account gesloten kan worden. Je krijgt wel meerdere waarschuwingen van tevoren. Ik adviseer om bij elke 2000 of 4000 punten een cadeaubon aan te vragen. De cadeaubonnen zijn tegenwoordig toch vaak 3 jaar geldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We willen de beste en meest volledige recensies op het internet maken. We onderzoeken elk panel heel grondig en controleren alle informatie die we vinden. Dit doen we door altijd zelf de stappen te doorlopen, van registratie tot uitbetaling. We kijken niet alleen naar wat het panel zelf zegt, maar ook naar wat anderen erover zeggen. Op die manier kunnen we je alles vertellen over de goede en slechte punten. Mis je iets in onze recensie? Wil je dat we een specifiek deel van een panel extra goed controleren? Of heb je ideeën voor recensies over websites waar je geld kunt verdienen vanuit huis? Stuur een mail naar info(@)jijverdienthet.nl.

Lees ook onze andere reviews

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.