Geld verdienen vanuit huis: 30 winstgevende mogelijkheden

Voor velen een droom, maar voor sommigen gewoon werkelijkheid: geld verdienen vanuit huis. Het wordt ook steeds makkelijker om vanuit huis je inkomen te krijgen. Dankzij social media en online shopping zijn er tal van mogelijkheden om via internet een fulltime inkomen te genereren. Maar ook zonder internet zijn er manieren om thuis je geld te verdienen. 

Wil jij ook stoppen met iedere dag in de file staan en wil je méér tijd overhouden voor je gezin, vrienden en/of huishouden? Heb je genoeg van een baas die over je schouder meekijkt en zegt wat je moet doen? Met iedere maand hetzelfde vaste inkomen? Lees dan verder, want ik vertel je welke mogelijkheden er zijn om op succesvolle manier geld te verdienen vanuit huis!

Geld verdienen vanuit huis.

Inhoudsopgave

Hoe kun je geld verdienen vanuit huis?

Geld verdienen vanuit huis kan op vele manieren. Veel mensen denken meteen aan ’thuiswerk’ en stellen zich voor dat ze foldertjes moeten vastbinden of etiketjes moeten plakken. Maar dat is al lang achterhaald. Tegenwoordig is werken vanuit huis normaal en geaccepteerd. Je hoort steeds vaker dat mensen die een fulltime baan hebben stoppen met werken voor een baas en voor zichzelf beginnen. Vanuit huis dus. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om online én offline je inkomen bij elkaar te hosselen als freelancer of ZZP’er.

Maar ook als je nog een parttime baan blijft aanhouden kun je je inkomen goed omhoog krikken met bijverdiensten die vanuit huis te doen zijn. Wil jij weten op welke manieren je geld kunt verdienen vanuit huis? Lees dan nu mijn tips voor jou hieronder 👇.

Manieren om geld te verdienen vanuit huis

1. Mystery calling

Geld verdienen vanuit huis met Mystery calling.

Wellicht heb je wel eens van Mysteryshopping gehoord. Als Mysteryshopper bezoek je winkels of supermarkten en beoordeel je de klantenservice of de netheid van de winkel. Je wordt betaald voor je mening en je ervaring in de winkel. Dit zelfde principe geldt voor Mystery calling. Zoals het woord al aangeeft wordt je ingezet om bedrijven bellen of je te laten laten bellen. Je doet dan net alsof je interesse hebt en vraagt om een offerte of afspraak om langs te komen. 

Dit is echt heel leuk en gemakkelijk thuiswerk, want je mag vaak zelf bepalen wanneer je belt en ook de rapportage doe je wanneer het jou het beste uitkomt.

Het enige wat er van je verlangt wordt is dat je je goed inleeft in je rol als klant en je op tijd een uitgebreide rapportage instuurt. Je kunt jezelf aanmelden als mysterycaller bij marktonderzoekbureaus als GfK Panel, Excap en Secret View.

P.s. ik heb ook een blog geschreven over hoe je Mysteryshopper kunt worden.

2. Producten testen en beoordelen

Vaak zijn producenten en merken op zoek naar waardevolle meningen over hun nieuwe producten. Deze feedback kunnen ze krijgen van mensen die deze producten willen testen en beoordelen. Het testen van producten is voor veel mensen een enorm leuke bezigheid die ze vanuit huis kunnen doen. Als Producttester krijg je thuis artikelen toegestuurd, denk aan make-up, wasmiddel, snoep of frisdrank. Vaak in grotere hoeveelheden, zodat je de testproducten ook kunt uitdelen aan vrienden en familie.

Na de testperiode geef je online antwoord op de vragen die de producent voor je heeft en mag je de rest van de testproducten houden. Het komt ook vaak voor dat je voor het beantwoorden van de vragen extra beloond wordt met een vergoeding in Euro’s of een gratis cadeaubon. Meld je aan bij gespecialiseerde bureaus als The Insiders, iSay en Het Testpanel.

3. Verkoop via Bol.com

Verkopen via Bol.com

Is het je wel eens opgevallen dat er bij producten op Bol.com wordt aangegeven dat het product wordt geleverd door een ander bedrijf? Als je zelf een bedrijf hebt (inschrijving bij de Kamer van Koophandel) dan kun je ook aan de slag bij Bol.com als verkoper. Er zijn inmiddels veel verkopers actief bij Bol.com, maar aangezien vrijwel iedere Nederlander er wel online shopt, is er altijd ruimte voor meer aanbod. 

Heb jij leuke producten gezien in het buitenland waarbij je denkt dat er wel markt is in Nederland? Zet ze te koop op Bol.com en laat ze rechtstreeks versturen naar je klanten zonder dat je zelf voorraad hoeft aan te houden. Lekker vanuit huis achter je laptop. 

4. Pakketpunt worden

Ben je vaak thuis, vooral tussen 16 en 21 uur? Vind je het leuk om dagelijks in contact te komen met je buurtgenoten en hen te helpen met hun pakketjes? Dan kun je iedere maand zeker €75 verdienen als ViaTim pakketpunt. Vooral in de maanden waarin veel besteld wordt (november en december) kun je lekker geld verdienen vanuit huis. Je kunt je gratis aanmelden bij ViaTim en je krijgt een welkomstcadeautje als een Bol.com cadeaubon of maakt kans op een tablet.

Voorwaarde om mee te doen is dat je op de begane grond woont en door de week thuis bent tussen 16 en 21 uur. Per pakketje ontvang je een vast bedrag en het enige wat je moet doen is het pakketje aannemen, scannen en weer aan je buurtgenoten geven als ze aankloppen. Easy money toch?

5. Beleggen in aandelen of crypto

Ja, je hebt het al vaker gehoord: altijd weer die beloften dat investeren in aandelen en crypto winstgevend is en voor een passief inkomen kan zorgen. Toch mag deze manier van geld verdienen vanuit huis niet ontbreken in dit rijtje. Investeren in Bitcoin, Cardano of een andere munt kan op de korte of lange termijn behoorlijke winsten opleveren. Vanuit je computerstoel of op de bank met de iPad is handelen in cryptomunten niet zo heel moeilijk. Je hoeft zeker de deur niet uit. Wat wél moeilijk is, is dat je je winst op het juiste moment laat uitkeren. Nog zoveel mensen kopen cryptovaluta en willen het niet uitbetalen omdat ze verwachten dat ze nóg meer geld kunnen verdienen. Totdat de munt instort en ze met verlies eruit stappen. 

Er zijn echter vandaag de dag veel Nederlanders die hun hele inkomen vergaren met het handelen op de beurs. Wil je klein starten en niet teveel risico nemen? Beleg dan een klein bedrag iedere week in een munt waar je wekelijkse ‘staking’ opbrengsten krijgt. Dat is een soort rente die automatisch wordt bijgeschreven. Een aanrader is Bitvavo, het meest bekende Nederlandse cryptoplatform waar je erg goedkoop munten kunt kopen en verkopen. Je verdient bij Bitvavo wekelijks staking inkomsten, op jaarbasis loopt dit behoorlijk op!

6. Geld verdienen vanuit huis als dierenoppasser

Dierenoppasser

Heb je thuis wat ruimte over en houd je van huisdieren? Er zijn genoeg mensen met huisdieren die opvang bij iemand thuis zoeken. Zij vinden het prettig als hun kat, hond of cavia persoonlijke aandacht krijgt en gewoon bij iemand op de bank mag komen liggen. Daarnaast komen de huisdieren niet in een klein hok te zitten en zitten ze niet samen met twintig andere dieren. 

Stel jezelf beschikbaar als fulltime huisdierenoppas en je kunt vanuit huis geld verdienen met alleen het verzorgen van de dieren.

Voor een week oppassen op bijvoorbeeld een hond kun je zeker wel 100 euro vragen. Wil je minder ‘gedoe’, maar wel geld verdienen met dierenopvang? Geef dan aan dat je alleen oppast op reptielen, vissen, konijnen en vogels. 

7. Streepjescodes scannen van je boodschappen

Met de app van het Consumerscan panel krijg je iedere week dat je je boodschappen scant een aantal punten. Die punten kun je inwisselen voor gratis cadeaubonnen van verschillende winkels, zoals Bol.com, McDonald’s, Rituals, Decathlon, Twitch, HEMA en nog meer. Er zit geen minimum aan het aantal boodschappen wat je scant, dus ook als je maar een paar aankopen in de supermarkt of drogisterij doet, krijg je je punten bijgeschreven. Dit is echt ‘easy money’, want het kost je telkens maar een paar minuten.

8. Begin een was-en strijkdienst

Als je in een buurt woont waar veel mensen fulltime buiten de deur werken, is het misschien een goed idee om een was-en strijkservice te starten. Laat mensen de was bij je afgeven of haal de was op bij hen thuis. Als je altijd thuis bent, is het vullen en leeghalen van de wasmachine niet zoveel werk. Wil je echt mensen ontzorgen, dan biedt je ook nog aan de kleding te strijken of zelfs te repareren. Dat kost je zeker meer tijd, maar levert je ook meer geld op. 

9. Enquêtes invullen

Vanuit huis kun je per maand honderden euro’s verdienen als je actief bent met het invullen van vragenlijsten en het stemmen via polls over het nieuws, merken en producten. Ik zal zeker niet zeggen dat je rijk kunt worden van je deelname aan enquête panels, maar het is zeker een goede aanvulling op je maandelijkse inkomen.

Opgespaarde punten kun je uit laten betalen als geld op je bankrekening of PayPal account. Heb je liever cadeautegoed van je favoriete webshop? De meeste panels hebben een uitgebreide cadeaushop waar je je punten kunt inwisselen voor cadeaubonnen.

Bekende en betrouwbare bedrijven waarbij je je kunt aanmelden zijn Prime Opinion en YouGov.

Vragen beantwoorden voor cadeaukaarten of geld

10. Influencer worden

Influencer worden is tegenwoordig hét beroep waarvan men (de jeugd) denkt snel rijk mee te kunnen worden. Op zich klopt dat ook wel. Als het je lukt om op social media veel, heel veel volgers te krijgen, dan ben je enorm interessant voor adverteerders en krijg je bijvoorbeeld van YouTube een gedeelte van de advertentieinkomsten. Dat kán inderdaad flink oplopen. 

Het is wel van belang om iets unieks te bieden. De tijd dat iedere YouTuber en Tiktokker ineens populair werden is allang voorbij. Wil je vandaag de dag een succesvolle Influencer worden, dan is het verstandig om een niche te kiezen, een ‘hoek’ waar nog niet veel influencers actief zijn. Presenteer jezelf als dé specialist in dit niche en investeer veel tijd en energie om jezelf goed weg te zetten. ⭐ Gouden tip: Geef niet snel op! Alleen de echte doorzetters verdienen op den duur veel geld met Social Media.

11. Geld verdienen vanuit huis met hosselen

Als je een zogenaamde Hosselaar bent, kom je aan je inkomen door verschillende kleine werkzaamheden. Dat kan door een aantal van mijn tips in dit blog op te volgen, maar daarnaast kun je ook een baantje voor in het weekend nemen of bijverdienen als oppas. Een allerbeste hosselaar zorgt ervoor dat er altijd inkomsten zijn. Als er aan de ene kant een inkomstenbron wegvalt, vangt hij of zij het op met een andere bron. Met Hosselen zorg je voor ultieme vrijheid, omdat je aan niemand verantwoording schuldig bent, behalve aan de belastingdienst als je je inkomsten moet doorgeven! 

Voor meer inspiratie over hosselen, lees dan het blog over Side Hustles!

12. Kook voor je buurtgenoten

Nu er steeds meer ouderen in Nederland wonen, is er ook meer vraag naar kant-en-klare maaltijden die voedzaam, maar lekker zijn. Als mensen ouder worden en niet meer hun eigen diner op tafel kunnen zetten, hebben ze nog steeds zin in zelfgemaakte stamppot, pasta of soepen. Jij kunt hier goed op inspringen door één of meerdere keren per week te koken voor de oudere mensen in je buurt en hiervoor geld te vragen. Biedt hen een strippenkaart aan voor een vast bedrag of misschien zelfs een abonnement voor langere tijd. Naast dat je geld verdient vanuit huis, is het ook nog eens erg goed voor je ‘karmapunten’.😇

13. Dieren fokken of kweken

Bij een ‘dierenfokker’ denk je wellicht meteen aan een hondenfokker, maar er zijn veel meer huisdieren waar vraag naar is. Wat denk je van zeldzame reptielen, unieke kleurrijke vissen of mierenkoninginnen?

Kom erachter welke dierensoort erg gewild is en toch gemakkelijk te fokken of kweken. Hoe je dat doet? Bezoek bijvoorbeeld eens een reptielenbeurs of de Exoknaag in Houten. Let op dat je je dit er niet even ‘snel bij doet’. Het fokken van huisdieren moet weloverwogen en goed voorbereid zijn. 

14. Verhuur je spullen

Heb jij bijvoorbeeld een boormachine, feesttafel, camera, feestkostuum, springkussen of e-bike? Dan kun je vanuit huis geld verdienen door deze dure spullen te verhuren aan anderen die er geen hebben, maar wel één nodig hebben. Dingen verhuren levert altijd een goede winstmarge op, zeker als je de spullen met regelmaat uitleent. 

Zorg er wel voor dat je je producten zichtbaar maakt en je een realistische prijs vraagt. Je kunt gebruik maken van een speciale verhuurapps zoals Peerby waarmee je sneller gevonden wordt.

Geld verdienen vanuit huis door je boormachine uit te lenen.

15. Start een anoniem YouTube kanaal

Veel mensen willen graag een eigen YouTube kanaal starten, want daarmee kan veel geld worden verdiend. Dat klopt als een bus. Met enige afgunst zie ik zelf ook vaak YouTube video’s van influencers die een rondleiding geven door hun one-million-dollar woning en dan denk ik: ‘maar dat kan ik toch ook?’. Het grote probleem is echter dat ik niet zo extravert ben en ook niet graag steeds mijn mijn hoofd op de video wil komen. Maar daar is een oplossing voor: een anoniem kanaal. 

Niemand bij YouTube verplicht jou om jezelf te filmen. Je kunt video’s ook inspreken zonder zelf in beeld te komen. Zelf heb je er waarschijnlijk al vaak eentje gezien. Denk maar eens aan een ‘Top-10’-filmpje of een kookvideo waarbij je stap voor stap uitlegt wat er in de pan gaat. Trouwens, wil je ook niet eens je eigen stem gebruiken, dan zijn er ook websites waarbij je de computer de stemmen kunt laten inspreken.

Ook bij deze verdienmogelijkheid geldt dat je een lange adem moet hebben. Je mag namelijk pas meedoen met het partnerprogramma van YouTube als je minimaal 1.000 subscribers hebt en minimaal 4.000 bekeken uren in de laatste 12 maanden. Als het eenmaal zo ver is kun je starten met geld verdienen.

16. Schrijf een e-book en verkoop 'm

Het mooie aan de online economie is dat het voor vrijwel iedereen mogelijk is om een boek uit te brengen. Zowel online als offline. Een e-book schrijven en publiceren kan via platformen als Kobo (van Bol.com). Als je een onderwerp weet te vinden wat nog niet helemaal uitgekauwd is, of je schrijft gewoon een e-book die het beste is van allemaal, dan kun je goed geld verdienen. Vergis je niet in de tijdsinvestering die je moet doen. Schrijven kost nu eenmaal veel tijd, maar als je klaar bent en jouw e-book ligt in de digitale schappen, kun je achteroverleunen en (hopelijk) je inkomsten zien binnenstromen.

Om tijd te besparen op het ontwerpen van je e-book én supergave templates te gebruiken raad ik je Canva aan. Met de gratis versie van Canva heb je keuze uit meerdere ontwerpen die je onbeperkt mag gebruiken. Wil je in 13 minuten leren hoe je via Canva een e-book maakt? Bekijk dan deze video 👇.

17. Handel in schaarse producten

Producten zijn schaars als ze erg gewild zijn, maar er niet veel van beschikbaar zijn. Voordeel voor de verkoper is dat er hoge prijs gevraagd kan worden. Als je er dus achter kunt komen welke artikelen erg gewild zijn én jij weet hoe je eraan kunt komen kun je veel geld verdienen. 

Verzamelobjecten, zoals Pokémon kaarten, unieke sneakers, kunstartikelen, Nintendo spelletjes of voetbalplaatjes doen het erg goed op Marktplaats. 

Geld verdienen door Nintendo games te verkopen.

18. Word een hondentrimmer

Er is een groot tekort aan hondentrimmers. Dit komt doordat er in de coronatijd zoveel puppy’s zijn gekocht toen mensen thuis kwamen te zitten. Die honden zijn allemaal volwassen geworden en moeten met regelmaat geknipt worden. Als je als hondentrimmer start, heb je gegarandeerd binnen korte tijd je eerste klant. Het mooie van dit vak is dat je meestal jaren lang trouwe klanten hebt.

Afhankelijk van het ras moet een hond tenslotte iedere 2 tot 6 maanden geknipt worden. Er zijn cursussen waarmee je de kneepjes van het vak kunt leren of ga zelf in de leer bij een ervaren hondentrimmer. Een uitgebreide trimbeurt van zo’n 2 uur kan je minimaal €50 opleveren.

19. Gamen en streamen

Is jouw hobby (online) gamen en ben je er best goed in? Dan kun je overwegen om vol voor het gamen en streamen te gaan! Professionele gamers spelen live en streamen de games via Twitch. Hier wordt heel erg veel geld mee verdiend. Hoe? Doordat kijkende fans geld doneren, advertenties kijken en abonnementen afsluiten, stroomt soms het geld gewoon binnen. En vergeet niet: gamen is meestal een hobby die je vanuit huis doet, dus voor velen dé ultieme droom.

Geld verdienen vanuit huis met gamen en streamen.

Naast games streamen via Twitch zijn er nog andere manieren om geld te verdienen met gamen. Er zijn ook online skill games zoals Solitaire, Match3 of Sudoku waarmee je grote prijzen kunt winnen. Wil je meer lezen over hoe geld kunt verdienen met online games, lees dan mijn blog: ‘Online geld verdienen met spelletjes, kan dat echt?‘.

20. Neem een bestaande website of webshop over

Soms kom je wel eens op een website waarvan je ziet dat er al jaren geen energie meer in gestoken is. Toch zie je de potentie, je bent er tenslotte zelf ook terecht gekomen. Wat houd je tegen om te onderzoeken of de website of webshop over te nemen is? Achterhaal wie de eigenaar is via de website van SIDN/whois of stuur een bericht naar de eigenaar via het contactformulier op de site. Groot voordeel is dat de basis er al staat. Een domeinnaam met backlinks is al veel waard. Met jouw hernieuwde energie kun je vast er een groot succes van maken!

21. Start een cateringbedrijf

Hoor je vaak dat je zo’n geweldige kok bent of kun je goed bakken? 🍰 Als cateraar vanuit huis kun je geld verdienen met het maken van hapjes, lunches, koude schotels en nog meer. Dit kun je doen voor bedrijven bij jou in de omgeving, maar ook voor particulieren kun je van alles maken.  Bijvoorbeeld schalen met borrelhapjes voor tijdens een feestje of zorg voor een romantisch ontbijt voor twee met Valentijnsdag.

Vanuit huis geld verdienen met catering.

Begin klein door te starten te cateren voor vrienden en familie en laat hen daarna voor jou een goed woordje doen in hun eigen omgeving. Als je klanten tevreden zijn, verkoop je je diensten vanzelf!

22. Websites testen voor geld

Wist je dat je betaald kunt worden door websites en apps te testen? Het testen en beoordelen van websites en apps kan vanaf iedere locatie, dus ook bij jou thuis. User testing is een fijne mogelijkheid om thuis geld te verdienen, want je test de website in je eigen tijd, wanneer je maar wil en waar je maar wilt. Daarnaast betaalt het ook nog eens erg goed, namelijk minimaal €15 tot €100 per test.

Aanmelden als user tester kun je doen bij Usersense.nl of Testingtime.nl.

23. Verhuur een lege kamer

Als je ruim woont en een kamertje over hebt, kun je daarmee maandelijks veel geld verdienen. Woonruimte is schaars in Nederland en dat wordt de komende jaren alleen maar erger. Een kamer verhuren aan een student of alleenstaande kan dan zeker een interessante optie zijn. Het wordt pas echt interessant als je een aparte ruimte hebt met een eigen badkamer en misschien zelfs een eigen voordeur. Via Airbnb kun je voor een goed tarief jouw kamer verhuren aan toeristen. 

24. Affiliate Marketing

Met Affiliate Marketing kun je zeker vanuit huis geld verdienen. Heb je een goed lopend blog of social media account? Bekijk dan eens of je producten of diensten kunt promoten en daarmee commissie kunt verdienen.

Schrijf bijvoorbeeld eens een review over een bepaald merk speelgoed of skincare product. Iedere bezoeker van jouw blog of profiel die een aankoop doet via jouw link, levert jou een bepaald percentage op aan commissie.

Geld verdienen met de grootste affiliate netwerken

Om goede en betrouwbare adverteerders te vinden waarvoor jij reclame kunt maken, moet je je aanmelden bij affiliate netwerken. De meest bekende netwerken die ook in Nederland actief zijn, zijn Awin, Daisycon en Tradetracker. Aanmelden is natuurlijk altijd gratis. 

25. Verkoop eigengemaakte producten

Misschien maak je al in je vrije tijd prachtige armbandjes of kun je schattige knuffeltjes maken. Als je vaker in jouw omgeving hoort: ‘hier zou je geld voor moeten vragen’, dan moet je hiermee zeker wat mee doen! Ik ken meerdere mensen die fantastische omzetten gemaakt hebben met het verkopen van eigen ontworpen producten. 

Begin klein door een account aan te maken bij Etsy en daar je producten te koop aan te bieden. Loopt het lekker? Dan kun je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en onder een bedrijfsnaam je verkopen verder uitbreiden. Go for it!

26. Dropshipping

Dropshipping kan een hele winstgevende manier zijn om vanuit huis geld te verdienen. Met dropshipping houd je zelf namelijk geen voorraad producten aan, maar ben je een soort ‘doorgeefluikje’ van de groothandelaar rechtstreeks naar de consument. 

Via je website of social media kanalen maak je reclame voor de producten en verkoop je ze. Als je een bestelling binnenkrijgt, wordt deze meteen doorgezet naar de groothandelaar en deze verstuurt het product naar de klant.

Geld verdienen met Dropshipping.

Groot voordeel van deze vorm van webshopping is dat je je alleen hoeft bezig te houden met marketing en verkoop. Als je daarnaast ervoor zorgt dat het verkoopproces op je website geautomatiseerd is, hoef je er zo goed als niet meer naar om te kijken en kun je op redelijk passieve manier je geld verdienen.

27. Financiële administratie

Als je goed bent met cijfers en je hebt financieel inzicht, kun je jezelf aanbieden om de jaarlijkse belastingaangifte doen voor anderen. Veel mensen, vooral ouderen en jongeren, doen vaak niet eens belastingaangifte, omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Hierdoor laten ze vaak geld liggen. Zonde! Jij kan hen helpen geld terug te vragen via de aangifte inkomstenbelasting. 

Ook voor deze tip geldt dat je beter eerst klein kunt beginnen en later uitbreiden. Start met de aangiftes te doen van je ouders en vrienden. Gaat dat goed en zijn ze blij? Vraag ze dan een goed woordje te doen bij hun vrienden of kennissen. Zo bouw je snel een netwerk op van klanten.

28. Geef online cursussen

Door internet is kennis delen nog nooit zo gemakkelijk geweest. Dat gebeurt dan ook massaal. Én er wordt ook veel geld mee verdiend. Heb jij kennis van ICT, design, persoonlijke ontwikkeling of bijvoorbeeld muziek? Maak dan een online cursus of workshop en verkoop deze digitaal via Udemy of een soortgelijke aanbieder van online cursussen. 

Dit is een fantastisch voorbeeld van een passief inkomen. Tuurlijk, je moet tijd investeren in het maken van de cursus, maar als je ‘m te koop hebt gezet hoef je in principe niks meer te doen. Kijk naar dit voorbeeld 👇In slechts een paar maanden is deze 40-minuten durende video met opdrachten 157 keer aangeschaft voor €55 per keer. Dat is dus meer dan €8.600 euro! 

Geld verdienen vanuit huis met het geven van online cursussen.

29. Verkoop zelfgemaakte producten

Creativiteit combineren met ondernemerschap wordt beloond. Er zijn zat ondernemers die van een creatieve hobby hun werk hebben gemaakt. Neem maar eens een kijkje op Etsy, dé marktplaats voor eigen ontworpen en zelfgemaakte producten. Hier vind je allerlei verschillende artikelen, zoals sieraden, kleding, lampenkappen en gepersonaliseerde pennen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om aan de slag te gaan met eigengemaakte producten en niemand verbied je om af te kijken 😉.

30. Begin een eigen BSO

Omdat er in Nederland steeds meer vraag is naar buitenschoolse opvang is er ook meer ruimte voor ZZP’ers die vanuit huis een kleine kinderopvang aanbieden. Het grote voordeel van een BSO is dat je niet de hele dag kinderen over de vloer hebt waarop je moet passen. Meestal gaat het om een paar uurtjes per dag, bijvoorbeeld van 15 uur tot 18 uur. 

Start een BSO vanuit huis.

Een BSO aan huis moet wel aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet je VOG (oftewel géén strafblad) hebben. Daarnaast moet je worden opgenomen bij het Landelijk Register Kinderopvang. Je hebt echter geen speciale vooropleiding nodig, dus het is, in principe, voor iedereen mogelijk om een BSO of gastouderbureau te starten.

Wat doe ik om geld te verdienen vanuit huis?

Ook ik verdien geld vanuit huis, gelukkig wel, want ik vind het werkelijk het beste werk wat er is. Online thuiswerken betekent voor mij vrijheid en de mogelijkheid om mijn eigen tijd in te delen. Je kunt mij gerust een ‘sidehustler’ noemen, aangezien ik op veel verschillende manieren mijn inkomen bij elkaar verdien.

Zo werk parttime als freelancer voor een aantal opdrachtgevers. Dit werk zorgt ervoor dat ik een redelijk stabiele inkomstenbron heb, aangezien ik afspraken heb gemaakt over het aantal uren wat ik wekelijks maak voor hen.

Daarnaast schrijf ik blogs voor deze en nog enkele andere website(s). Ik verkoop niets op mijn sites, maar plaats wel affiliate links (zie tip 24) waarmee ik commissies verdien. Bloggen en websites onderhouden kost me veel tijd, maar het is ook erg leuk, leerzaam en geeft voldoening.

Ik ben al jaren mysteryshopper en verdien maandelijks zo’n 30 tot 50 euro met het doen van één tot twee mysterybezoeken aan supermarkten en winkels. Waar ik ook geld mee verdien is het meedoen aan online onderzoek. Ik ben groot fan van het GFK Panel en doe dan ook mee aan meerdere panels, zoals het mediaonderzoek en het postpakketonderzoek.

Zoals je kunt lezen doe ik veel dingen door elkaar waarmee ik geld verdien, maar dat maakt het ‘werk’ ook zo afwisselend. Ik raad het je in ieder geval van harte aan 😊. Hopelijk heb ik je met deze 30 mogelijkheden geïnspireerd om ook zelf je inkomsten vanuit huis te vergroten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook onze andere blogs over geld verdienen

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.