Geld verdienen met je nieuwe blog of website

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen

Een veel gezochte zoekterm op Google: geld verdienen met bloggen. De meeste mensen weten wel dat je veel geld kunt verdienen als je een goed bezochte blog of website hebt, maar op welke wijze het geld verdiend wordt? Het gros van de mensen heeft geen idee en laten het er dan ook bij zitten.

Wil jij echter wél over een paar maanden of jaren een goedlopend blog of website hebben welke je spaarrekening vult terwijl je slaapt? Dan heb je zeker wat aan onze gouden tips die jou helpen een succesvolle website op te zetten.

Vandaag starten met je blog of website

Het grootste obstakel om een eigen blog of website te starten is je eigen motivatie en mindset. Veel mensen dromen ervan om vanuit huis zelfstandig te ondernemen zonder baas en meer tijd door te brengen met hun gezin. Waarschijnlijk droom jij hier ook van en misschien heb je al goede ideeën voor een website, webshop of blog. Laat je dan nergens meer door tegenhouden! Als jij een goed idee hebt en je gelooft in jezelf kom je er wel. Maak dagelijks tijd vrij om te werken aan jouw website door prioriteit te geven aan het bereiken van je doelen.

De grootste online ondernemers zijn ooit ook in het diepe gesprongen en hebben zich vanaf dag 1 voor de volle 100% gegeven om hun doel te bereiken. Dus start vandaag nog en neem de eerste stappen richting jouw online zelfstandig ondernemerschap!

Wil je graag een eigen website starten, maar weet je niet wat het onderwerp van je site zal zijn? Ga dan goed na wat jouw hobby’s zijn en waar jij gelukkig van wordt.

Een succesvolle website met veel volgers of klanten kun je alleen starten als je genoeg passie voor en kennis van het onderwerp hebt. Ben je een overtuigd veganist en houd je van koken? Dan kun jij met veel overgave een kookblog voor veganisten maken. Ben jij een sneakerfan en spaar je al jaren unieke Nike’s? Wie weet kun jij met je website een gave webshop voor sneakerfanaten opzetten.

Strart een kookblog
Kies voor de beste websitehosting, niet de goedkoopste

Als je voor het eerst een domeinnaam gaat vastleggen ga je waarschijnlijk op zoek naar de goedkoopste hosting van je website. Op zich logisch, je verdient namelijk nog geen geld met je website.  Naast het kopen van een domeinnaam heb je ook een server nodig waarop jouw website geïnstalleerd wordt, inclusief een ssl-certificaat en een emailadres. 

Google op ‘websitehosting’ en je krijgt tientallen aanbieders te zien. De een nog goedkoper dan de ander. Maar geloof ons, ga niet voor de goedkoopste, maar voor de beste websitehosting aanbieder. Die paar euro per maand goedkoper weegt niet op tegen een altijd bereikbare klantenservice en een uitstekende betrouwbaarheid.

Betrouwbare Nederlandse hosting aanbieders zijn:
1. Yourhosting
2. Antagonist
3. Mijn.host

Tip 4. Kies voor WordPress

Bijna iedereen met een goed idee en zonder uitgebreide kennis van programmeertalen kiest voor WordPress. Met WordPress kun je razendsnel van start en kun je heel veel zelf aanpassen aan je website. Vooral voor blogs en de wat simpele webshops is WordPress dé basis om een website te bouwen.

Je start met WordPress door een thema te installeren. Er zijn veel gratis thema’s beschikbaar. Prima voor een basic blog of om te ‘oefenen’ met een website. Heb je echter grote plannen met je blog of wil je een webwinkel opstarten? Scroll dan eens door de premium WordPress thema’s van Themeforest. Voor maar €29 (éénmalig) heb je al een prachtig thema en levenslange support en updates.

Gouden tip: download nooit, maar dan ook nooit een illegaal thema. Je haalt hiermee gegarandeerd malware of andere rotzooi binnen, wat je website niks anders dan kwaad doet. 

Ben je zo ver dat je kunt starten met het schrijven van je blogberichten? Schrijf dan eerst je blogs voor je bezoekers. Denk niet aan zoektermen of aan het aantal woorden dat je moet behalen. Vertel je verhaal gewoon en leef je in in de lezers van je blog. Dit zorgt voor oprechte en leuke artikelen. Ben je tevreden over de inhoud van je bericht? Dan is het tijd om er met een SEO-technische blik overheen te kijken. Met een goede toepassing van SEO zorg je voor meer bezoekers die jou via Google vinden.

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Je voegt bijvoorbeeld woorden aan je teksten toe waar veel op gezocht. Daarnaast zorg je voor een goede structuur van je blog en voldoende interne en externe links. Op internet is er voldoende informatie te vinden hoe je jouw positie in de zoekmachines verbetert. Lees je dus goed in!

Zelf ben je meestal wel overtuigd dat jouw teksten goed geschreven zijn. Je hebt ze tenslotte zelf verzonnen en je weet wat je wilt vertellen. Maar komt dit wel echt zo over op de lezer? Of wordt de bezoeker wel getriggerd om aankopen te doen in jouw webshop? Je weet het pas echt zeker als je om de mening vraagt van je bezoeker. Schroom niet om je website te laten beoordelen door vrienden of familie. Vraag naar eerlijke feedback, want je wilt juist verbeteren toch?

Geef je mening over websites

Heb je geen zin om je website te tonen aan je directe omgeving of vind je het nog te vroeg? Zet dan een opdracht uit op Fiverr, de online marktplaats voor creatieve ZZP’ers. Je kunt al voor een tientje iemand kritisch naar je website laten kijken. Extra tip: Laat de bot ‘Chat GPT’ naar jouw geschreven teksten op je website kijken en laat hem een spellingcheck doen! 

Heb je inmiddels een goed gevulde website of blog? Dan is het tijd om je geïnvesteerde tijd om te zetten in omzet door te gaan geld verdienen met bloggen! Natuurlijk kun je zelf je producten verkopen in je webshop, maar als je zelf geen producten of diensten hebt om te verkopen, kun je ook je geld verdienen met Affiliatemarketing. Met deze vorm van marketing ben jij een schakel tussen de verkoper en de koper. Je schrijft bijvoorbeeld een review over een kinderspeelgoed. Dan plaats je achter een woord als ‘Loopfiets’ een link naar een loopfietsje op Bol.com of een online speelgoedwinkel. Jij ontvangt dan een bepaald percentage van deze verkoop. Kassa!

Geld verdienen met de grootste affiliate netwerken

De eerste stap is om je aan te melden als ‘publisher’ bij de grotere affiliatenetwerken van Nederland en Europa. Bijvoorbeeld Awin, Tradetracker en Daisycon. Vervolgens meld je jouw websites aan ter goedkeuring. Ben je na een paar dagen goedgekeurd? Dan kun je op zoek naar passende adverteerders en de bijbehorende affiliatelinks opnemen op je blog.

Geld verdienen met Google Adsense

Het plaatsen van advertenties is een populaire manier om geld te verdienen met bloggen. Als je een goedlopend blog of een veel bezochte website, dan is het verkopen van advertentieruimte de ideale manier om je inkomsten te genereren. 

Google Adsense is meestal de naam die oppopt als je het over advertenties hebt. Dat is logisch, want Adsense heeft het grootste netwerk aan adverteerders en is een betrouwbare en stabiele partner. Google valt niet zomaar om! Je krijgt per klik een bepaald bedrag betaald. 

Hierdoor is het wel erg belangrijk dat je dagelijks genoeg bezoekers hebt op je website, anders klikken er gewoonweg te weinig mensen op de advertenties en verdien je veel te weinig geld. Als voorbeeld geeft Adsense aan dat je met 50.000 paginaweergaven per maand meer dan 5000 euro per jaar kunt verdienen. Dat lijkt(en is)  erg veel, maar met een goed gevulde blog waarbij één bezoeker 3x per week vier pagina’s bekijkt, zijn dit al 52 paginaweergaven. 

De laatste jaren wordt er veel geld verdiend met het verkopen van kennis in de vorm van een downloadbare cursus of e-book. Dat is niet zo gek, want 100% van de verkoopprijs is voor jou. Daarnaast heb je geen fysieke producten nodig om te verkopen en te versturen. Weinig kosten dus!  

Waarom niet iedereen dit doet of voor elkaar krijgt? Omdat je een uniek informatief product moet kunnen aanbieden wat echte meerwaarde heeft voor de koper. Heb jij een unieke afvalmethode die je écht helpt gewicht te verliezen? Of heb je een praktische online cursus website bouwen bedacht? Dan is het een goed idee om te bekijken of dit verdienmodel interessant is voor je.

Geld verdienen met e-books
Groeiende plant

Je bent echt niet de enige die een website of blog is gestart. Je bent waarschijnlijk 20 jaar te laat als je verwacht dat je zonder enige inspanning gratis bezoekers en inkomsten krijgt. Je moet tegenwoordig echt wel iets te bieden hebben om van toegevoegde waarde te zijn voor je bezoekers. Om hoog in de Google ranking te komen moet je ook actie ondernemen. Zo heb je bijvoorbeeld veel en goede backlinks nodig. Backlinks zijn directe linkverwijzingen naar jouw website via een andere website. Hoe hoger de autoriteit van deze verwijzende website is, hoe meer deze link naar jouw site waard is. En dat betekent dat je een hogere positie krijgt door Google.

Ga dus letterlijk de boer op. Meng je op fora en promoot je eigen website door te discussiëren over het onderwerp van je site. Stuur daarnaast jouw url in op startpagina’s en zorg dat je website genoemd wordt op andere blogs. Dit kost je waarschijnlijk wel wat tijd, maar uiteindelijk gaat je dit op lange termijn wel veel bezoekers en dus meer omzet opleveren.

Lees ook onze andere blogs over geld verdienen!

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.