De makkelijkste manieren om geld te verdienen met Fiverr

Fiverr is dé creatieve marktplaats voor ZZP’ers die hun talenten en tijd verkopen aan bedrijven of andere ondernemers. Voor beide partijen zijn er veel voordelen wat Fiverr zo uniek maakt. Als bedrijf heb je ruime keus tussen betrouwbare partners tegen een goede prijs. En als verkoper heb je een enorm bereik via dit platform en heb je al snel je eerste opdracht binnen.

Opdrachten heten ‘gigs’ op het platform van Fiverr. Dit kan van alles zijn, van logo-ontwerper tot advertentievertaler. Als het maar online uitgevoerd en opgeleverd kan worden. 

Als Fiverr freelancer heb jij de ultieme vrijheid in handen. Jij bepaalt welk werk je wilt doen, wanneer je dit doet en met wie je in zee gaat. Natuurlijk sta je commissie af aan het platform Fiverr. Dit is zo’n 20% van je fee die je ontvangt van je klanten. 

Wil jij graag geld verdienen met Fiverr, maar weet je niet met welke opdrachten je het gemakkelijkste kunt starten? Ik heb het onderzocht voor je.

Inhoudsopgave

1. Verkoop je stem als Voice Over

Verkoop je stem als voice-over

Denk jij ook altijd ‘dat kan ik ook wel’ als je een reclamespotje op de radio hoort waarmee een voice over een product aanprijst? Nu heb je je kans! Met een goede smartphone, laptop en eventueel een voice over microfoon kun je vaak al een goede opname maken.

Als je een fijne heldere stem hebt en je bent een kei in het (uit)spreken van de Nederlandse taal kun je hier goed mee bijverdienen.

Het inspreken van reclames of andere geluidsfragmenten kost je niet veel tijd en is ook nog eens erg leuk om te doen. Als je wat meer opdrachten hebt gehad helpt het enorm om je beste opnames in je portfolio op te nemen. Samen met een 5-sterren beoordeling ontvang je makkelijk nieuwe gigs!

2. Schrijf blogs over een bepaald onderwerp

Veel ZZP’ers bieden zich aan als schrijver van artikelen en blogs. Niet gek, want schrijven is ontspannend, leerzaam en je hebt er alleen een laptop voor nodig.

Als je schrijfopdrachten wil ontvangen is het aan te raden om je te specialiseren in een bepaald onderwerp. Benoem jezelf tot kenner van dit onderwerp en je hebt meteen een streepje voor op de rest. Bijvoorbeeld: ‘I will write unique blogs about the climate’ of ‘I will write inspirational blogs about cryptocurrencies’. 

Geld verdienen met Fiverr door blogs te schrijven

Als opdrachtgevers op zoek zijn naam een schrijver die een artikel wil schrijven over de alsmaar heter wordende zomers of de gevaren van cryptomunten, komen ze waarschijnlijk direct bij jou uit.  Daarnaast kun je je opgedane kennis over dit onderwerp telkens weer opnieuw gebruiken bij andere opdrachtgevers, waardoor het schrijven steeds makkelijker wordt.

3. Ontwerp restaurant menu's

Menu's ontwerpen

Om mooie menu’s voor restaurants te ontwerpen hoef je echt geen Photoshopexpert  te zijn. Ook met de gratis online website Canva.com kun je binnen een paar minuten een prachtige en originele menukaart creëren. Er zijn honderden gratis templates beschikbaar die je kunt bewerken zoals je zelf wilt. Ook de foto’s mag je kosteloos gebruiken, al is het aan te raden om echte foto’s te verwerken in je ontwerp. 

Krijg je meer opdrachten en wil je het professioneler aanpakken? Neem dan een betaald Canva abonnement krijg nog veel meer templates waaruit je kunt kiezen. Je maandelijkse kosten van €11,99 heb je supersnel terugverdiend. Sowieso krijg je bij je gratis aanmelding één premium foto of illustratie cadeau.

4. Verbeter Nederlandse teksten

Heb je een goed gevoel voor de Nederlandse taal én ben je een Pietje Precies? Dan kun je makkelijk geld verdienen met Fiverr door teksten te controleren op taal-en spelfouten. 

Zo kun je jezelf aanbieden als laatste check voordat een (e)book ingestuurd wordt of een website live gaat. Het mooie aan deze gig is dat je het eigenlijk altijd goed doet. Je hoeft alleen maar de fouten eruit te halen en jij hebt jouw werk gedaan! Niemand verwacht van je dat je creatief bent en iets boven verwachting aflevert. No pressure dus! 

Zorg wel voor voldoende positieve reviews, aangezien dat hetgene is wat jou van de concurrent zal scheiden. Je hebt tenslotte geen voorbeelden die je kunt laten zien!

Verbeter Nederlandse teksten

5. Geef bijlessen

Als je leraar bent is het natuurlijk super easy om online bijlessen te geven. In de avonduren of in het weekend kun je gemakkelijk geld bjiverdienen met het online les geven. Lekker vanuit je eigen huiskamer.

Maar ook als je geen didactisch beroep hebt kun je je prima aan de slag als bijlesleraar. Je kunt vast wel de grammaticale basisregels van de Nederlandse taal overdragen. Of misschien ben je erg goed in wiskundige opdrachten en vind je het leuk om de oplossing stap-voor-stap uit te leggen. 

6. Geef je mening over websites en apps

Als een website of app bijna live gaat, is het wel eens goed om een onbekende op neutrale wijze naar de website te laten kijken. Op Fiverr kun je je ook aanbieden als UX reviewer. UX staat voor User eXperience en je geeft dus letterlijk je mening als gebruiker van de website.

Websites reviewen is een erg leuke bezigheid, je mag lekker kritisch zijn. Je geeft enkel je mening en hoe meer opbouwende kritiek je geeft , hoe meer tevreden jouw klant zal zijn. 

Geef je mening over websites

Wil je nog meer geld verdienen met het geven van je mening? Lees dan het blog over het verdienen van geld met enquêtes waarmee je wel honderden euro’s per maand kunt verdienen met het geven van je mening over producten en websites.

7. Maak professionele CV's

Geld verdienen met de grootste affiliate netwerken

Weet jij hoe je een goed aansprekend CV maakt? Misschien is een goed foutloos CV en eventuele motivatiebrief voor jou wel vanzelfsprekend om te maken, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Ook het schrijven van een professioneel LinkedIn profiel is iets waar je van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw klant. 

Net als bij onze derde tip kun je prima overweg met de prachtige gratis templates van Canva.com. Zorg ervoor dat je wel je eigen twist geeft aan de opmaak en niet het ontwerp 1-op-1 overneemt. Wees uniek! Alleen dan kun je je onderscheiden van andere Gig-aanbieders. 

Lees ook mijn blog over de beste online tools om een gratis cv te maken.

Samenvatting

Wij hebben je in dit blog een aantal tips gegeven over welke werkzaamheden jij kunt aanbieden als je je ‘gigs’ aanbiedt op Fiverr. Gigs zijn opdrachten die freelancers of ZZP’ers aanbieden op het platform van Fiverr. Het grote voordeel van het werken via Fiverr is dat jij zelf bepaalt welk werk je wilt doen en tegen welk tarief je dit doet.

In het begin zul je wat lager in je tarief moeten zitten, aangezien je nog geen of weinig recensies hebt. Als je wat meer Gigs hebt aangenomen en positieve reviews hebt weten te bemachtigen, kun je stijgen in je tarief en echt lekker gaan verdienen. Je betaalt zo’n 20% van je fee aan Fiverr als commissie. Hiervoor mag je gebruik maken het het platform van Fiverr en kom je onder de aandacht van steeds meer bedrijven en merken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook mijn andere blogs over geld verdienen!

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.