Geld verdienen met enquêtes: Verdien tot wel €450 per maand

Heb je wel wat vrije tijd in de avond of weekenden over? Stop met Candy Crush en besteed je tijd nuttig: Ga geld verdienen met enquêtes! Verdien tot wel €450 per maand extra  met het doen van betaalde enquêtes en het testen van producten. Deze enquête websites zijn bereid je fors te betalen voor het geven van je mening!

Geld verdienen met enquêtes

Vragenlijsten invullen, producten testen en enquêtes doen zijn een populaire manier om geld te verdienen vanuit huis. Dat is niet vreemd, want er zitten veel voordelen aan deze vorm van thuiswerk: 

  • Je kunt het doen wanneer je wilt, in je eigen tijd. Overdag of ’s nachts, het maakt niet uit. 
  • Bepaal zelf hoeveel je verdient, hoe meer enquêtes je doet, hoe meer geld je verdient.
  • Je kiest zelf of je cash geld laat uitbetalen of je spaart je punten op voor cadeaubonnen van winkels als Bol.com, HEMA, Rituals en Decathlon.
  • Waar je bent maakt niet uit. Je kunt de vragenlijsten zowel thuis, op vakantie of in de trein maken. Als je maar een internetverbinding hebt. 

Er zijn genoeg onderzoeksbureaus die nieuwe leden zoeken voor hun (test)community’s. Ze zijn echter niet allemaal even goed in wat ze doen en beloven. Sommige bureaus laten je veel enquêtes doen en punten verdienen, maar als je een uitbetaling wenst, zijn ze ineens niet meer bereikbaar 😟. 

Ik heb inmiddels jaren ervaring met de onderstaande onderzoekbureaus en ik kan ze dan ook oprecht  aanbevelen als betrouwbare websites.

Logo GFK

GFK Panel

Wie zijn ze? GFK is een van de vier grootste marktonderzoeksbureaus ter wereld en bestaat al sinds 1934 (!). GFK zoekt in Nederland altijd nieuwe onderzoekers die vragen willen beantwoorden over actuele zaken, producten en reclames.

Wat kun je doen? Voornamelijk losse enquêtes per e-mail. Ook zijn er langlopende onderzoeken, zoals het postpakketten onderzoek waarbij je wekelijks je ontvangen pakketjes doorgeeft. 

Beloning: Je ontvangt punten voor iedere vragenlijst die je vult. Bijv. voor een vragenlijst van circa 10-12 minuten ontvang je 2 a 3 euro. Met het postpakketten onderzoek verdien je 5 euro met de weekregistratie. Dit kost je maar een paar minuten.

Uitbetaling in: cadeaubonnen van Bol.com, Bijenkorf, Wehkamp, VTWonen, Playstation, App Store en iTunes, Pathé, Mediamarkt, HEMA en Google Play. Uitbetaling mogelijk vanaf €10.

Mijn recensie: GFK is één van de meest betrouwbare onderzoekbureaus. Het omzetten van je punten in cadeaubonnen is simpel en snel gedaan via de GFK cadeaushop. Binnen een paar werkdagen ontvang je de digitale cadeaubon per e-mail. Ik ben al jaren enthousiast lid van het panel!

logo toluna

Toluna

Wie zijn ze? Toluna is wereldwijd een grote speler op het gebied van marktonderzoek. Toluna heeft een enorme online community met leden die met elkaar kunnen discussiëren en hun mening delen over allerlei onderwerpen.

Wat kun je doen? Dagelijkse enquêtes, stellingen en polls beantwoorden, spelletjes spelen en discussiëren met andere leden. Ook zijn er soms testproducten beschikbaar die je thuis kunt ontvangen, testen en beoordelen.

Beloning: Je ontvangt punten voor iedere vraag en stelling die je beantwoord. Per enquête krijg je gemiddeld 1200 punten per 5 minuten werk. 

Uitbetaling in: Cash geld via PayPal, cadeaubonnen van Primark, Decathlon, Steam, Amazon en Bol.com. Vanaf €10 is er een uitbetaling mogelijk.

Mijn recensie: Toluna heeft een levendige online community met erg veel leden. Dit maakt het discussiëren en stemmen erg leuk. Mijn ervaring is dat je vaak een enquête per mail krijgt toegestuurd en als je wilt kun je dagelijks veel punten, en dus geld en cadeautegoed verdienen. 

Mystery shopper worden bij LifePoints

LifePoints

Wie zijn ze? LifePoints is actief in 45 landen wereldwijd  en heeft door de jaren heen een grote online community met enthousiaste leden opgebouwd. Het onderzoeksbureau bestaat al sinds 1946.

Wat kun je doen? Meedenken over nieuwe producten, producten testen en beoordelen, vragenlijsten beantwoorden, stellingen en polls beantwoorden en games spelen. 

Beloning: Je ontvangt punten (LifePoints) voor iedere enquête die je doet. Ook is er een wekelijkse winactie met geldprijzen. Met regelmaat zijn er speciale winacties waarbij smart tv’s, telefoons en tablets worden verloot.

Uitbetaling in: cash geld via PayPal, cadeaubonnen van Amazon, iTunes, Starbucks en Bol.com. Vanaf €10 is er een uitbetaling mogelijk.

Mijn recensie: LifePoints is een betrouwbare enquête website met een leuke online community. Je verdient vrij snel punten met de vragenlijsten en de onderwerpen waar de vragen over gaan zijn leuk en interessant. Binnen de community is er altijd iets te doen!

YouGov logo

YouGov

Wie zijn ze? Het onderzoeksbureau YouGov is een wereldwijde community waarbij leden geld verdienen met het geven van hun mening over politiek, cultuur en onderwijs. De resultaten van de onderzoeken worden voornamelijk gedeeld met de overheid. 

Wat kun je doen? Je beantwoord met regelmaat vragen via toegestuurde enquêtes per e-mail. Ook op de online community pagina vind je nieuwe vragenlijsten die je kunt doen.

Beloning:  Bij aanmelding en de bevestiging per e-mail ontvang je direct 150 punten om te starten. Daarna krijg je enquêtes aangeboden en verdien je ongeveer 100 punten per 3 minuten. Per uur verdien je dus 2000 punten, dit is € 20 per uur. Let op: Mannen tussen de 25 en 49 jaar zijn erg gewilde deelnemers en die worden dan ook extra goed beloond!

Uitbetaling in: Cash geld of cadeaubonnen. Bij 1500 punten kun je deze inwisselen tegen € 10 en 2500 punten zijn € 25 waard. Doorsparen is dus echt de moeite!

Mijn recensie: YouGov is een heel toegankelijk panel waarbij je snel punten kunt verdienen. De vragen zijn helder en leuk om te beantwoorden en fijn is dat aanmelden erg snel gepiept is. Je ontvangt ook direct 50 cent cadeau. YouGov is een echte must-have als je aan de slag wilt gaan met geld verdienen met enquêtes!

Logo Stempunt

Stempunt

Wie zijn ze? Stempunt is een online panel van Motivaction, een Nederlands onderzoeksbureau. Het panel richt zich vooral op het onderzoek naar tv-programma’s en de voorkeuren van de deelnemers.

Wat kun je doen? Op de website van Stempunt kun je enquêtes doen, stellingen beantwoorden en discussiëren met andere Stempunt leden. Er is ook een mobiele app zodat je ook buitenshuis punten kunt verdienen.

Beloning: Als je je aanmeldt ontvang je meteen 100 punten als je je eerste vragenlijst beantwoord. Daarna ontvang je voor iedere vragenlijst die je voltooit punten. Gemiddeld doe je zo’n 5 tot 15 minuten over één enquête. Ook krijg je 500 punten als je zelf een nieuw lid aanmeld (Stempunt Vriendenvoordeel).

Uitbetaling in: Je opgespaarde punten wissel je in voor cadeaubonnen van HEMA, Foot Locker, ICI Paris, Fonq, Bol.com, Dille & Kamille, de Bijenkorf en Zalando. Of je bestelt een Kado-kaart waarbij je keuze hebt uit honderden giftcards.

Mijn recensie: Het leukste aan Stempunt vind ik de dagelijkse polls waar veel interactie tussen de Nederlandse leden is. Dat het panel Nederlands is, vind ik ook een voordeel. Stempunt is betrouwbaar en wordt door meer dan 7. 000 reviews beoordeeld met een 8.9! Een nadeel is de lange introductie vragenlijst, al kun je deze ook afbreken en in gedeelten op een later moment afronden. 

Verdien geld met Surveylama

Surveylama

Wie zijn ze?  Surveylama is vrij nieuw in het Nederlands enquêteland, maar is al jaren een toonaangevend onderzoekspanel is andere landen. Ze worden vaak ingezet als er onderzoek gedaan moet worden naar politiek, grote merken en nieuws. 

Wat kun je doen? Zoals de naam al aangeeft: surveys oftewel enquêtes. Maar er is meer. Je kunt ook beloningen verdienen met wedstrijden of challenges. 

Beloning: Om je spaarpot een startboost te geven, krijg je direct een welkomstbonus van 50 Lamapoints (= €0,50). Met het beantwoorden van vragen spaar je meer Lamapoints. Dat zijn punten die je al bij €10 kunt laten uitbetalen in euro’s of cadeaubonnen. Uniek aan Surveylama is dat ze aangeven dat je wel tot €10 per enquête kunt verdienen (!). Ook ontvang je een dagbonus van 20 LP als je aan 3 of  meer enquêtes per dag deelneemt.

Uitbetaling in: Euro’s op je bankrekening of cadeautegoed van bekende winkels. 

Mijn recensie: Aanmelden bij Surveylama is snel gedaan. Binnen een halve minuut heb je jezelf geregistreerd. Ook de eerste vragenlijst over je persoonlijke situatie is binnen 2 minuten gemaakt. Het fijne aan dit panel is dat je de keuze hebt tussen korte en langere vragenlijsten. Als je 3 korte vragenlijsten per dag doet, ontvang je automatisch 20 LP gratis. Ik vind het wel een beetje jammer dat er soms een advertentie te zien is, maar ik ben vanwege de enquêtes en de beloningen toch erg enthousiast over dit nieuwe panel!

Logo Prime Opinion

Prime Opinion

Wie zijn ze?  Het panel Prime Opinion is onderdeel van Prime Insights, een internationaal marktonderzoekbureau. Ze zijn actief in 20 landen en hebben inmiddels meer dan 2 miljoen panelleden. In Nederland is Prime Opinion nog niet zo bekend, maar dit duurt niet lang meer schat ik zo in. 

Wat kun je doen? Heel erg veel enquêtes! Wil je vooral veel vragen beantwoorden en geld verdienen, dan ben je bij Prime Opinion aan het juiste adres. Op dit moment staan er maar liefst 287 Nederlandse enquêtes die je kunt doen. Bij iedere enquête staat aangegeven hoe lang je ermee bezig bent, wat je verdient en wat de recensies van andere deelnemers zijn. Er is ook een wekelijks klassement waar je met mededeelnemers kunt strijden om een toppositie. Prime Opinion verloot iedere maand meer dan €1300 onder de deelnemers die de meeste enquêtes heeft gedaan.

Beloning: Prime Opinion geeft aan dat zij ten opzichte van de concurrent 50% méér betalen voor enquêtes. Dat is natuurlijk altijd maar de vraag, maar ik heb ervaren dat je voor zo’n 5 minuten 60 punten verdient. Omgerekend per uur is dat 720 punten, wat gelijk staat €6,65 per uur. Dit is inderdaad een stuk hoger dan bij andere panels. Bij aanmelding krijg je direct tot €4,60 startbonus, wat de hoogste bonus is van alle panels!

Uitbetaling in: PayPal tegoed (cash geld dus) of keuze uit 66 verschillende cadeaubonnen. Waaronder HEMA, Bol.com, Etos, Nike, Coolblue en Bijenkorf. De meeste keuze in cadeubonnen van alle panels dus.

Mijn recensie: Ik ben oprecht fan van Prime Opinion! De beloningen zijn echt heel goed, de keuze uit 66 cadeaubonnen is top en er zijn genoeg enquêtes om de hele avond geld te verdienen. Ik heb geen enkel nadeel aan dit nieuwe panel kunnen vinden. Oja, ze hebben geen app op je mobiele telefoon, maar dat maken ze meer dan goed.

Logo Panelclix

Panelclix

Wie zijn ze?  Panelclix bestaat sinds 1999 in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Zij zijn onderdeel van Euroclix, een marktonderzoeksbureau wat ook producten vergelijkt en cashback acties organiseert. Euroclix is een Nederlands bedrijf en is gevestigd in Amsterdam.

Wat kun je doen? Als lid van Panelclix krijg je met regelmaat enquêtes toegestuurd. Daarnaast kun je ook lid worden van Euroclix en via vele cashback acties nog meer ‘clix’ verdienen. Ook kun je meedoen met winacties en loterijen.

Beloning: Je start direct met een spaarpot van €1,95. Daarnaast wordt je beloond voor je inspanningen in de vorm van ‘Clix’. Dit zijn virtuele punten die je kunt inwisselen voor cash geld op je bankrekening. Let op: hoe méér je spaart, hoe beter de wisselkoers. 1000 clix wissel je in voor €10, maar 10.000 clix zijn al € 150 waard. Oja, ook het aanbrengen van een nieuwe vriend/vriendin levert je €1,95 op.

Uitbetaling in: Euro’s op je bankrekening. Hoe meer je spaart, hoe meer je ontvangt. De wisselkoers is echt veel gunstiger als je meer gespaard hebt.

Mijn recensie: Ik ben al meer dan 15 jaar lid van Panelclix en Euroclix en heb dan ook alleen maar goede ervaringen met dit bedrijf. Als je een uitbetaling opvraagt, ontvang je het bedrag binnen één a twee dagen op je bankrekening. Als je wat langer lid bent, kun je echt leuk bijverdienen, denk aan honderden of zelfs duizenden euro’s als je ook gebruik maakt van de voordelen van Euroclix.

FAQ - Veel gestelde vragen

Ja, als je je inschrijft bij de enquêtebureaus die al jaren lang bestaan, kun je ervan uitgaan dat het invullen van enquêtes betrouwbaar is. Marktonderzoekbureaus als GFK Panel, Toluna en i-Say zijn wereldwijde grote spelers in de markt en hebben enorm veel leden die al veel geld hebben uitbetaald gekregen.

De verdiensten zijn vaak wisselend en zijn afhankelijk van het soort vragenlijst. Vaak wordt er van tevoren aangegeven hoe lang het duurt om een enquête te doen. Hoe meer vragen, hoe hoger de betaling. Als je je aanmeldt bij minimaal 4-5 bureaus en je bent dagelijks actief met het vullen van enquêtes, kun je wel honderden euro’s per maand verdienen.

Bij de meeste marktonderzoekbureaus moet je minimaal 16 of 18 jaar oud zijn. Dit betekent niet dat je nooit geen vragenlijsten mag doen als je jonger dan 16 bent. Ouders van kinderen worden namelijk vaak uitgenodigd om samen met hun kind de vragenlijsten te beantwoorden. Dus als je jonger bent dat 16 jaar, vraag dan of je ouders zich willen aanmelden.

Picture of Amy Boeren

Amy Boeren

Amy is oprichter van Jijverdienthet.nl en schrijft samen met haar team van bloggers artikelen over het verdienen én besparen van geld. Naast website eigenaar is Amy freelancer op gebied van Marketing Automation en Online Marketeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook onze andere blogs over geld verdienen!

.

Nieuwe blogs