Met deze 5 manieren kun je geld verdienen met Chat GPT [Update 2024]

Geld verdienen met Chat GPT? Ja, dat is echt mogelijk! Je kunt de bot niet inzetten om voor jou geld te genereren, maar je kunt ‘m wél als goed hulpmiddel gebruiken om zelf geld te verdienen. In dit blog vertel ik je eerst wat Chat GPT is en vervolgens geef ik je vijf manieren waarop je deze chatbot kunt inzetten om geld te verdienen. Lees snel verder en ga zelf ook aan de slag met Chat GPT!

Inhoudsopgave

Wat is Chat GPT eigenlijk?

Het chatscherm van Chat GPT

Chat GPT is een super intelligente chatbot, gebaseerd op AI (artificial intelligence) en ontwikkeld door OpenAI. De chatbot is gratis toegankelijk voor iedereen via de website chat.openai.com

Je kunt Chat GPT allerlei vragen stellen. Het is in staat om menselijke tekst te genereren, gebaseerd op enorme hoeveelheid tekst van het internet. Hij is getraind om zo realistisch mogelijk antwoorden op vragen te geven. Daarnaast word de chatbot steeds slimmer door de ervaringen die hij opdoet. 

Chatbots zijn niet nieuw. Deze versie is echter een nóg slimmere chatbot dan zijn broers en zussen omdat het een beter ontwikkeld taalmodel gebruikt. Vraag het zelf maar eens aan hem, hij zal je hetzelfde antwoord geven :). 

De populariteit van Chat GPT is de afgelopen tijd geëxplodeerd. Het wordt gezien als een soortgelijke revolutionaire ontwikkeling als de iPhone of zelfs de opkomst van het internet! Met uitvindingen op het gebied van AI kunnen ontwikkelaars en bedrijven nieuwe baanbrekende toepassingen bouwen die de interactie tussen mensen en machines automatiseren. Klinkt een beetje vaag, maar een webapplicatie als Chat GPT laat jou precies zien wat kunstmatige intelligentie allemaal kan op het gebied van taal. Dat je hiermee ook gratis geld mee kunt verdienen weten nog niet veel mensen, dus lees snel mijn vijf tips!

1. Social media posts

Ben je een influencer of wil je er een worden? Dan is Chat GPT een verademing voor je! De chatbot verzint namelijk binnen een paar seconden een leuke en aantrekkelijke post voor je. Zelfs met de nodige populaire hashtags! Hij is bekend met alle social media, zoals Twitter, Facebook, Instagram en Discord. Ben je ontevreden over de hashtags die de bot je voorschotelt? Vraag dan om nieuwe hashtags, hij zal nieuwe blijven voorstellen totdat jij blij bent met je post! 

Probeer het maar. Vraag hem bijvoorbeeld een Instagram post te schrijven over je nieuwe Labradoodle pup. Hij spuugt er direct een enthousiast bericht uit over je lieve pup. Chat GPT maakt helaas nog geen Instagram afbeeldingen, maar deze kun je wel super snel, gemakkelijk én gratis maken met Canva.com, dé (gratis) tool om als social blogger of influencer professionele posts binnen een paar minuten te creëren.

Zeker als je een actieve influencer bent, zul je vele uren per week besparen met het laten schrijven van content door Chat GPT.

Laat je Instagram bericht maken door Chat GPT

2. Verbeter teksten voor geld

Via Freelancer platformen als Fiverr en Upwork kun je ook geld verdienen met Chat GPT. Bedrijven zijn vaak op zoek naar freelancers die hun advertentieteksten, blogs en whitepapers willen laten controleren en verbeteren. Via Fiverr en Upwork kun je jezelf aanbieden als tekstschrijver of editor. Je voert de teksten of onderwerp in bij Chat GPT, geeft hem een goed commando en vervolgens hoef je alleen nog maar te ‘fine-tunen’.

Fine-tunen doe je door kritisch te zijn op het taalgebruik. Chat GPT is in de Engelse taal echt fantastisch, echter in het Nederlands zijn er soms wel wat taal-en vormfoutjes op te merken. Dit zal in de loop van de komende maanden en jaren vast verbeteren, maar voor nu geef ik je zeker de tip om er altijd goed door te lezen. Vergeet niet dat je de chatbot ook de opdracht kunt geven om de tekst te herschrijven. Hij probeert het dan nog een keer, maar dan met andere woorden en zinnen.  Bespaart jou weer tijd!

Geld verdienen met Chat GPT en Fiverr

3. Content voor je blog of website

Als je een website of blog hebt kun je Chat GPT inzetten als gratis content creator. Het schrijft namelijk zelf artikelen en zelfs uitgebreide blogs over onderwerpen die jij hem meegeeft. Als je Chat GPT lange blogs wilt laten schrijven, kun je ‘m beter het blog in delen laten schrijven. Zo kun je veel meer sturing geven aan de onderwerpen.

Ik heb een voorbeeld voor je. Stel, je wilt een blog schrijven over het Ketodieet.  Start dan met het vragen naar ideeën voor een blog over het ketodieet. Chat GPT geeft je een hele waslijst (wel 10 punten) hoe een blog over het dieet kan worden opgesteld. Ziet er al goed uit, toch?

Vraag Chat GPT naar blog ideeën

Vervolgens gaan we de punten per alinea uitwerken. We vragen dus Chat GPT een alinea te schrijven over punt 1: ‘Schrijf een alinea over de basisprincipes van het ketodieet’. Nu heb je al een eerste intro van je blog. Controleer wat er geschreven is en pas het eventueel aan op je eigen schrijfstijl. Het is ook belangrijk dat Google niet ziet dat een robot dit blog geschreven heeft, want dat is tegen de richtlijnen van Google. Geef er dus altijd nog een eigen draai aan. Daarna kun je het blog verder uit laten werken door Chat GPT elke alinea te laten schrijven. 

Laat Chat GPT een alinea voor het blog schrijven

Je  kunt ook Chat GPT vragen blogs te herschrijven met een andere schrijfstijl. Wil je met jouw blog meer ouderen aanspreken? Geef dan Chat GPT de opdracht om je bestaande teksten op een ‘serieuze manier’ te schrijven. Of met minder lange zinnen bijvoorbeeld. Hij kan het echt allemaal!

Het is ook erg makkelijk om content van andere websites in te voeren in de chatbot en hem vragen de tekst te herschrijven met andere woorden of in minder woorden. Ook kun je een stuk tekst van een artikel, product omschrijving of blog van een concurrent kopiëren en Chat GPT vragen om de tekst te herschrijven in de stijl van jouw website. 

Op deze manier creëer je unieke content binnen no-time. Zoals al eerder aangegeven: het is echt heel belangrijk om de aangemaakte teksten na te lezen en eventueel te verbeteren. In het Engels in de bot nét nog iets sterker met taal dan in het Nederlands, al leert Chat GPT enorm snel van zijn fouten en de feedback die hij krijgt.

4. Ervaringen en reviews schrijven

Chat GPT ervaringen mystery shopping laten schrijven

Je kunt lekker bijverdienen door te mystery shoppen en reviews over producten te schrijven. Mystery shopping is erg leuk om te doen en je verdient er per uur best veel mee. Het enige ‘nadeel’ is dat jouw opdrachtgever vaak uitgebreide verslagen wilt ontvangen waarin je jouw ervaringen deelt. Chat GPT kan jou helpen hierbij en dit bespaart je ontzettend veel tijd. Als je tijdens je mystery shopping opdracht enkel wat steekwoorden schrijft die van belang zijn, werkt Chat GPT voor jou een heel review uit. Kijk maar eens naar de afbeelding links van een mystery bezoek aan een autodealer. Top toch?

Mystery shopper kun je worden door je gratis aan te melden bij marktonderzoekbureaus als GKF Panel, Secret View en Excap. Je leest meer over de mogelijkheden van geld verdienen met mystery shopper in mijn blog: Mystery shopper worden, zo doe je dat!

5. Laat je inspireren

Je kunt Chat GPT ook gebruiken als inspiratiebron. Vraag ‘m bijvoorbeeld naar ideeën om snel geld te verdienen. Je krijgt sowieso een uitgebreid antwoord. Waarschijnlijk té uitgebreid. Dit voorkomt je door je vragen zo specifiek mogelijk te stellen. Dus stel de chatbot niet de vraag: ‘Hoe verkoop ik  sneakers?’, maar juist: ‘Op welke manieren kan ik tweedehands sneakers van het merk Nike verkopen via Marktplaats?’. 

Verkoop ideeën met Chat GPT

Je zult versteld staan van de antwoorden die de bot je geeft. Ben je niet tevreden over het antwoord? Je kunt gewoon vragen naar een beter antwoord, hij zal niet op zijn tenen getrapt zijn!  

🎁 Twee gratis ChatGPT tutorials uit de AI Toolkit

Klinken de mogelijkheden van Chat GPT je ook zo goed? Maar heb je er nog geen ervaring mee? Claim dan deze twee gratis tutorials die Danie van Styn je aanbiedt. Met deze twee tutorials wordt er je in video’s uitgebreid uitgelegd hoe je stap-voor-stap een account aanmaakt en je de eerste prompts geeft. Ook geeft ze handige en behulpzame tips over hoe je de beste vragen stelt, zodat jij er meteen profijt van hebt, zowel zakelijk als privé! 

Gratis ChatGPT tutorials

Geld verdienen met andere AI tools

Chat GPT is AI-tool, gemaakt op basis van Artificial Intelligence. Er zijn nog veel meer AI-tools die jou kunnen helpen online geld te verdienen. Ik zal je helpen door je een paar tips te geven over interessante en handige tools die je kunt proberen:

1. Midjourney: Met Midjourney kun je fantastische AI-afbeeldingen maken. Als je gebruik maakt van goede gedetailleerde ‘prompts’ (beschrijvingen), dan rollen er de meest gave afbeeldingen uit. Zo kun je ultra realistische images creëren voor je webshop waardoor je zelf geen dure fotocamera meer nodig hebt. Als je een webwinkel in t-shirts hebt, hoef je geen modellen in te huren, maar maakt Midjourney voor jou fotorealistische afbeeldingen van jouw geüploade ontwerpen. Met Midjourney zijn er oneindig veel mogelijkheden om geld te verdienen met AI.

2. Websites bouwen: Met AI is het zelfs mogelijk om een eigen website te maken. Er zijn inmiddels veel AI-tools die zich richten op het bouwen van websites of onderdelen van een website. Zoek in Google op ‘AI build website’ en je krijgt allerlei AI-tools te zien die hele websites maken, alleen op basis van jouw input zoals naam, branche en contactgegevens. 

Creëer je eigen modellen gratis met Midjourney AI

3. Logo’s maken: ‘Vroeger’ huurde je nog een designer is om een nieuw logo te maken voor je bedrijf of website. Als je snel en goedkoop een nieuw logo wilt, kun je ook een AI logo generator gebruiken. Voorbeelden zijn: Looka.com en Logo.com. Het gebruiken van een goedkope AI-logo generator kan je als ondernemer dus veel geld besparen. Je kunt ook geld verdienen met het maken van logo’s m.b.v. AI. Verkoop kant-en-klare logo’s voor een standaard lage prijs. Doordat jij een duurder premium abonnement hebt bij een logodesigner, hoeft jouw opdrachtgever dat niet te kopen. Het is dus veel goedkoper voor de ondernemer om het logo bij jou te kopen!

Extra tip: AIPRM extensie

Er is een manier om nóg sneller en gemakkelijker te schrijven voor je blog, webshop of website met behulp van Chat-GPT. Dat doe je door de gratis Chrome extensie AIPRM te installeren. AIPRM levert voorgegenereerde promptsjablonen voor een aantal dingen zoals zoekwoordonderzoek, herschrijven van artikelen, afbeeldingsprompts, start-up ideeën en nog veel meer.

Het grote voordeel van de plugin is dat je maar één woord hoeft te typen i.p.v. een uitgebreide en gedetailleerde omschrijving. Dit bespaart je veel tijd en zorgt ervoor dat je niets vergeet op te nemen in de beschrijving. Hieronder vind je een video met uitleg over het gebruik van de AIPRM extensie.

Geld verdienen met Chat GPT

Met deze tips is het zeker mogelijk om (meer) geld te verdienen met Chat GPT. Omdat het gebruik van Artificial Intelligence (AI) over het algemeen nog niet zo ingeburgerd is, is Chat GPT een fantastische manier om ermee bekend te raken. Onze tip is dan ook: probeer zoveel mogelijk te oefenen met Chat GPT. Denk je dat een bepaalde vraag echt te gek is om te vragen? Gewoon doen! Je zult versteld staan van de originele antwoorden die je krijgt en welke je kunt gebruiken om daadwerkelijk geld mee te verdienen. 

Andere makkelijke manieren om geld te verdienen

Niet alleen met Chat GPT kun je gemakkelijk geld verdienen, er zijn nog veel meer andere manieren om snel online geld te verdienen. Meld je aan bij enquetepanels, test producten en geef je mening over producten en diensten. Met jouw mening kun je tot wel €450 per maand extra verdienen! Wij hebben de beste panels voor je op een rijtje gezet.

Geld verdienen met enquêtes
Picture of Amy Boeren

Amy Boeren

Amy is oprichter van Jijverdienthet.nl en schrijft samen met haar team van bloggers artikelen over het verdienen én besparen van geld. Naast website eigenaar is Amy freelancer op gebied van Marketing Automation en Online Marketeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook mijn andere blogs over geld verdienen!

.

Nieuwe blogs