De 9 beste apps om geld te besparen

Nu je altijd je smartphone bij je hebt, geef je soms wel eens meer uit aan impulsieve aankopen dan je zou willen. Je kunt echter ook juist geld besparen met apps op je mobiele telefoon.  Lees hier mijn beste tips waarmee je met apps veel geld kunt besparen.

De beste geldbesparende apps

Inhoudsopgave

Er zijn wel meer dan honderd apps die jou helpen geld te besparen in het dagelijkse leven. Zo kun je geld besparen tijdens het boodschappen doen en het bereiden van je avondeten. Of is het mogelijk met een huishoudboekje app je inkomsten en uitgaven goed te volgen. Als je slim gebruik maakt van een aantal van deze apps gaat het je zeker lukken om veel geld te besparen!

1. Dyme

Met de Dyme app zie je al snel waar jij je geld aan uit geeft en waarmee je nog kunt besparen. Dit komt doordat Dyme een koppeling maakt met één of meerdere van je bankrekeningen en alle uitgaven meteen in categorieën plaatst. Doordat je meerdere bankrekeningen kunt koppelen heb je een veel beter beeld van al je uitgaven.

Dyme zet jouw maandelijkse uitgaven ook meteen in mooie duidelijke grafieken, waardoor je direct meer inzicht hebt. De kans dat je even schrikt van de opgetelde bedragen is aanwezig, maar dat is eigenlijk wel de bedoeling 🙂 Je wilt geld besparen toch? 

De app helpt jou hierbij door je ook de mogelijkheid te bieden je vaste lasten te verlagen. Dyme geeft vanzelf aan of zij voor jou kunnen onderhandelen met deze leveranciers. Bijvoorbeeld met je alles-in-een abonnement van KPN of Ziggo. Of je jaarabonnement van je wekelijkse tijdschrift in je brievenbus.

Ook kun je gebruik maken van de makkelijke opzegservice. Dit betekent dat je met 1 klik op de knop een abonnement, zoals Amazon Prime, Spotify of Staatsloterij kunt laten opzeggen door de app. 

Aanmelden bij en gebruik maken van de app van Dyme is altijd gratis. Er zijn meer opties beschikbaar met een betaald premium abonnement.

Geld besparen met de Dyme app

2. Scoupy / Woolsocks

Scoupy gebruik ik al jaren en dat is niet zonder reden. Met de Scoupy app (of website) zijn er iedere week weer nieuwe acties waarbij tot wel 100% cashback op de nieuwste producten uit de supermarkt of drogisterij ontvangt. Update: de naam Scoupy is veranderd in Woolsocks. Nu krijg je óók nog veel meer cashback als je je bankrekening koppelt. Je krijgt nu bij heel veel winkels als Action, HEMA en Jumbo automatisch geld gestort in je digitale spaarpot!

Geld besparen met de Scoupy app

De 100% cashback werkt simpel: jij koopt het product in de supermarkt en maakt een foto van de kassabon. Deze upload je in de Woolsocks-app en je ontvangt binnen een dag het aankoopbedrag terug. 

Naast de gratis producten die je kunt claimen door het kassabonnetje in te scannen met de app, kun je ook gebruik maken van andere kortingsacties. Bij veel producten krijg je bijvoorbeeld 50 tot 75% cashback. Daarnaast wordt je vaak uitgenodigd voor persoonlijke deals, waarbij je producten gratis krijgt. Let wel op dat je de boodschappen doet bij de aangegeven winkels, want anders wordt je cashback aanvraag niet geaccepteerd. 

3. Too Good to Go

Met de Too Good To Go-app sla je drie vliegen in één klap: je bespaart geld, leert nieuwe producten kennen én je helpt mee met de strijd tegen voedselverspilling. 

Reserveer op tijd jouw ‘Magic Box’ bij de lokale supermarkt en verras jezelf met een tas (neem ‘m trouwens zelf mee) vol met overgebleven goodies van die dag. In deze tas vind je verse producten die bijna over de datum zijn, bijvoorbeeld groenten, vlees, brood en fruit. De korting loopt op tot wel 80%. Het is zonde als supermarkten, bakkers en slagerijen deze verse producten weggooien. Uit deze gedachte is dit concept ook ontstaan.

Waar je rekening mee moet houden is dat je je tas alléén mag afhalen binnen een bepaald tijdraam. Bijvoorbeeld tussen 17.30 en 20.00 uur. Daar staat tegenover dat je tegen hoge korting mooie, verse producten ontvangt waar zowel jij, de winkelier en de natuur blij van wordt!

Geld besparen met de Too Good To Go app

4. Stocard

Ook wij worden soms gek van al die klantenpasjes in de portemonnee. Maar loyaliteitsprogramma’s van winkels bieden je meestal veel voordeeltjes en je kunt zeker geld besparen als je er handig gebruik van maakt. Zeg dus altijd ‘Ja’ op de vraag of je een klantenpas wilt. De app Stocard vervangt al deze plastic pasjes en zorgt weer voor een dunne portemonnee.

De app Stocard herkent in welke winkel je bent en tovert direct de juiste klantenpas tevoorschijn. Ook checkt de app meteen of er beschikbare coupons zijn die je kunt inwisselen voor kortingen. Zo bespaar je geld terwijl je er niet bewust mee bezig bent!

Naast het bewaren van je digitale klantenpassen heeft Stocard nog meer leuke functies. Je kunt bladeren door alle reclamefolders, je checkt je opgebouwde punten bij de verschillende winkels en je kunt zelfs gebruik maken van betalingen via Klarna.

Stocard klantenpassen app

5. Peerby

Als iedereen koopt wat hij nodig heeft om te kunnen klussen of te verhuizen wordt het een dure bezigheid. Meestal leen je het boormachine of de aanhanger van je ouders of vrienden. Logisch, want dan hoef je het dure apparaat niet aan te schaffen voor die enkele keer. De app Peerby speelt in op het logische principe van de ruilhandel waar iedereen beter van wordt. Met de app zie je direct welke spullen er aangeboden worden in jouw omgeving en tegen welke prijs.

Bespaar geld met de app Peerby

Zo kun je bijvoorbeeld een bakfiets huren als je een middagje met je kids wil fietsen. Of wat dacht je van die handige statafels mét zwarte rok als je een housewarming hebt? Je bespaart veel geld met Peerby door te zoeken naar het apparaat wat jij nú net nodig hebt.

Met Peerby kun je ook geld verdienen met je aankopen. Want wat heb je aan een dure hogedrukreiniger als je deze maar 1 keer per jaar nodig hebt? Verhuur ‘m en verdien het aankoopbedrag terug!

6. Reshopper

 Heb jij kinderen of verwacht je een kindje? Je kunt veel geld besparen door je kinder-en babyspullen te kopen en te verkopen via de marktplaats voor kinderspullen: Reshopper. 

De app ziet er leuk uit en werkt erg makkelijk. Nadat je de app geinstalleerd hebt, zoekt hij direct al het aanbod binnen 100 km rond je woonplaats. Misschien is 100 km een beetje te ver, je kunt deze afstand verkleinen tot 10 km. 

Ook is het erg makkelijk om je eigen spulletjes te koop te zetten. Met icoontjes geef je aan of je de spulletjes wel of niet wilt verzenden en of er een vaste prijs geldt. Er is ook een aparte sectie met voornamelijk zwangerschapskleding. Super handig als je zwanger bent en je wilt niet teveel geld uitgeven aan nieuwe kleding.

Geld besparen met app van Reshopper

7. AH Persoonlijke Bonus box

Dit is echt een must-have app als je wel eens boodschappen doet bij Albert Heijn. Veel mensen weten niet dat er naast de wekelijkse bonusaanbiedingen ook een persoonlijke Bonus box voor je klaar staat in de app. Je krijgt iedere maandag 10 nieuwe bonusaanbiedingen in de app die enkel en alleen voor jou bedoeld zijn. Je mag hiervan 5 aanbiedingen selecteren in de app en ze werken meteen. 

Geld besparen met de AH Mijn Bonus Box app

De aanbiedingen zijn meestal producten die je al vaker gekocht hebt. Superfijn natuurlijk, want meestal zijn dit de producten die al op je boodschappenlijstje staan. En het zijn niet zomaar kortingen, vaak zijn het 1+1 gratis acties of krijg je een derde product gratis. 

Wil je optimaal gebruik maken van je Persoonlijke Bonus box? Schaf dan voor €12 per jaar een Premium account aan en je mag 10 i.p.v. 5 van je persoonlijke aanbiedingen selecteren. Naast dit voordeel zijn er nog meer voordelen aan dit premium account.

8. Grip huishoudboekje

Deze gratis app is ontwikkeld door de ABN AMRO bank, maar kan ook gebruikt worden door klanten van andere bank als ING, Rabobank, RegioBank, SNS, ASN Bank, Triodos en Bunq. 

De Grip app heeft hetzelfde doel als de Dyme app: inzicht geven in je uitgaven en hierdoor geld te besparen op je vaste lasten en abonnementen. Je kunt je abonnementen namelijk snel en eenvoudig opzeggen. Ook is het mogelijk om een maandelijks budget in te stellen en een pushberichtje te krijgen als je bijna over je budget heen bent gegaan.

Grip app

9. McDonalds Rewards

Als je af en toe naar McDonalds gaat, loont het echt de moeite om de app te installeren op je mobiele telefoon. McDonalds heeft namelijk een erg interessant loyaliteitsprogramma (McDonalds Rewards) waarmee je kunt sparen voor gratis producten. 

Geld besparen met de McDonalds app

Onze ervaring is dat je echt snel een cheeseburger of McFlurry bij elkaar gespaard hebt. Het enige wat je moet doen, is het laten scannen van de barcode in de app tijdens het afrekenen in het restaurant of in de McDrive. Je bouwt namelijk punten op met al je uitgaven, waardoor je al snel genoeg punten hebt verzameld voor een gratis product. 

Met de McDonalds app bespaar je sowieso al geld, omdat er altijd coupons beschikbaar zijn die je kunt inwisselen voor hoge kortingen bij je aankopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook mijn andere blogs over geld besparen!

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.