In dit review:

Over Freecash

Freecash.com, het klinkt als een website waar je gratis geld kunt krijgen en dat is zeker ook wel waar. Maar naast die mogelijkheden om gratis geld te krijgen, zijn er nog veel méér manieren om geld te verdienen. Als je (gratis) lid wordt van Freecash.com, kun je namelijk coins verdienen met games spelen, apps testen, surveys doen, vrienden aanbrengen en online aankopen doen. Wij hebben al meerdere reviews geschreven over het verdienen van geld met enquêtepanels, maar Freecash.com is zoveel meer dan een panel, het is een online community waar je dagelijks je portie gezelligheid kunt ophalen én dus een aardig zakcentje mee kunt verdienen.

Betrouwbaarheid en ervaringen Freecash

De online community Freecash is wereldwijd erg populair en bestaat al sinds 2020. De website zelf is in Duitsland opgericht, maar inmiddels actief over de hele wereld. Hier in Nederland is er nog niet veel bekend over deze website en app, er zijn daarom nog zo goed als geen reviews over geschreven. Daarom hebben wij ons een tijd lang dagelijks bezig gehouden met de activiteiten op de website en app en onze eerste euro’s verdiend. Hoe dit heeft uitgepakt, lees je in dit review!

Aanmelden als deelnemer

Gratis lid worden van Freecashgaat sneller dan het inschenken van een glas cola 🥤. Je hoeft namelijk alleen je emailadres en een zelf bedacht wachtwoord te geven. Daarna kun je meteen aan de slag met het verdienen van geld. Je ontvangt een e-mail waarbij je moet aantonen dat het e-mailadres echt van jou is. Dit is nodig om je opgebouwde tegoeden in de toekomst te laten uitbetalen. Maar het is niet per sé nodig om meteen je e-mailadres te verifiëren, je mag ook meteen aan de slag gaan!

Het is aan te raden om allereerst de ‘Welkomsttour’ te doen. Deze tour duurt maar 15 seconden en je krijgt meteen een welkomstcadeautje van 5 cent. Je krijgt uitleg over je persoonlijke wallet (je geldtegoed dus) en wat je er mee kunt doen. De rondleiding op de website werkt erg prettig. Je ziet binnen een paar stappen hoe je je opgebouwde spaarpot kunt laten uitbetalen en in welke vorm. Ook wordt er aan je uitgelegd hoe je geld kunt verdienen met de spelletjes en de gratis producten die je kunt aanvragen.

Tip: Je volledige naam is automatisch ook je profielnaam, dit kun je direct aanpassen bij je profielinstellingen. Om jouw privacy te waarborgen, is het wel een slim idee om dit meteen te doen.

Hoe werkt Freecash?

Freecash.com beloont je dus met coins als je spelletjes en games speelt via hun portal. Of surveys doet en vragen beantwoord van bedrijven die samenwerken met Freecash.com. 

Na aanmelding kun je direct starten met het spelen van spelletjes zodat je je eerste coins kunt verdienen. Dit is ook aan te raden omdat je na aanmelding een challenge krijgt voorgeschoteld waarbij je 3 koffers mag uitpakken met 4 soorten geldprijzen, van $0,05 tot $250. Om deze koffers te mogen openen moet je binnen 48 uur na aanmelding 1.000 coins hebben verdiend. Dit is best goed te doen, hebben we zelf gemerkt. We zullen je helpen met deze tips 👇.

Tips om 1.000 coins te krijgen binnen 48 uur:

– Installeer de app als je een Android telefoon hebt, bijvoorbeeld een Samsung of Nokia (150 coins)
– Claim je ‘sign-up-bonus’ door je e-mailadres te bevestigen (50 punten)
– Maak de gratis koffer open waarmee je minimaal 50 punten wint, misschien zelf veel meer.
– Doe meteen een spelletje zoals Bingo Blitz of Merge Inn. Hoe meer levels je haalt, hoe meer coins je verdient. Met een kwartiertje gamen haal je meteen je eerste coins binnen.
– Met de daily survey verdien je al meer dan 500 coins per dag.
– Heb je Twitter? Volg Freecash.com dan in ruil voor 10 extra coins.
Meld je je aan deze link, want alleen dan krijg je één extra koffer bovenop je welkomstkoffer zodat je een dubbele kans hebt op een mooie geldprijs.

Naast dat je punten verdient met het spelen van spelletjes en beantwoorden van vragen kun je ook beloond worden om apps te beoordelen. Hiervoor dien je een app (meestal een game of programma) te installeren op je smartphone en wat handelingen uit te voeren. Bijvoorbeeld het aanmelden als nieuwe gebruiker, navigeren naar een bepaald onderdeel van de app en je algehele beoordeling van de app doorgeven. Het testen van nieuwe of bestaande apps is een leuke en gemakkelijke activiteit en je verdient er weer een aantal coins mee.

Met welke games verdien je geld?

Er zijn enorm veel games die je kunt installeren op je smartphone en waarmee je geld kunt verdienen. Wij hebben meerdere spelletjes geïnstalleerd op een iPhone en ze uitgebreid getest. Misschien iets té uitgebreid, want voordat we het wisten waren we verslingerd aan Bingo Blitz en Zen Life. Dit zijn gratis spelletjes die je via de appstore kunt installeren. Belangrijk is echter wel dat je eerst via website of app van Freecash.com met jouw unieke link de app installeert, anders kan Freecash jou de coins niet geven. Belangrijk dus!

Geld verdienen met games spelen bij Freecash.com.

Er zijn teveel games om hier op te noemen, maar we hebben wel wat tips voor je:
1. Zen Life: een heerlijk rustgevend match-3-spelletje zonder tijdsdruk. Ideaal voor op de smartphone op de bank, in bed of als je ergens aan het wachten bent. Je verdient €0,70 als je je eerste 26 sterren hebt behaald, €3,40 als je 150 sterren verzameld hebt en €7,25 bij het behalen van 250 sterren. 
2. Bingo Blitz: We love Bingo Blitz🥰. Erg verslavend, maar ontzettend leuk spelletje om mee te starten bij Freecash.com. Je speelt met één of meerdere kaarten en verdient punten met ieder getalletje wat je goed hebt. Je krijgt €0,18 bij het behalen van het level New York (supergemakkelijk) tot wel €17,04 als je het leven Rio behaald hebt.
3. Merge Hotel: Dit is een heel populaire app voor de iPhone en Android telefoon. In dit spelletje moet je gereedschappen combineren met elkaar zodat je je hotel kunt opknappen. Je krijgt €0,01 wanneer je het spelletje installeert, dat is natuurlijk niks 😂, maar… als je het level behaalt waar je de frisdrankmachine repareert, verdien je €6,28. Merge Hotel is zeker verslavend, omdat het een erg leuk spelletje is. Het duurt eventjes voordat je het spelletje door hebt, maar daarna is het echt héél leuk.

Verdiensten Freecash

Heeft Freecash.com een app?

Ja, er is een app beschikbaar, maar…. wel alleen voor Android toestellen. Als je een iPhone hebt, zul je de app niet kunnen terugvinden in de appstore. Gemiste kans wat ons betreft! Voor het installeren van de Android app ontvang je 150 coins, dus als je een Samsung, Motorola of andere Android telefoon hebt, zeker even doen!

Maar er zijn genoeg mogelijkheden voor iPhone bezitters om punten te verdienen met de telefoon. Games als Harvest Land, Bingo Blitz en nog veel meer games zijn via Freecash.com echter wél als app te installeren. Daarmee verdien je het meeste geld, want je ontvangt meestal een bepaald bedrag als je binnen 1 a 2 weken een bepaald level van de game weet te bereiken. 

Wil je weten welke games en apps je kunt installeren voor IOS? Via het online dashboard kun je bij ‘Earn’ een filter aanzetten zodat je kunt zien welke apps voor desktop, IOS of Android geschikt zijn om te installeren. 

Wat verdien je bij Freecash?

Aanmeldbonus

Bij aanmelding ontvang je 50 coins als je je e-mailadres bevestigd + 50 coins als je online welkomsttour doet. Daarnaast mag je een koffertje uitpakken waar een gegarandeerde geldprijs in zit, variërend van $0,05 tot $250. Als je binnen 48 uur na aanmelding 1.000 coins hebt verzameld, mag je nog eens 3 koffers openmaken. Oja, meld je je aan met deze link, dan krijg je een gratis bonuskofffertje!

Spelletjes spelen

Het unieke en (volgens ons) het leukste aan coins verdienen bij Freecash.com is dat je ze ontvangt bij het spelen van spelletjes op je smartphone. We hebben al een aantal tips hierboven gegeven met welke games je het beste kunt starten. Waar anderen deze games zomaar op hun telefoon zouden installeren, ben jij de slimste als je ze via Freecash.com installeert en er op die manier gewoon geld mee verdient. Hoeveel geld je verdient met spelletjes spelen is afhankelijk van het spelletje zelf. Bij het ene spelletje krijg je al na een halfuurtje gamen coins bijgeschreven, bij het andere spelletje moet je iets meer je best doen.

Bingo Blitz via Freecash

Enquêtes en vragenlijsten

Er zijn genoeg enquêtes (surveys) die je kunt doen in ruil voor coins. Om deze betaalde enquetes te vinden, ga je naar ‘Earn’ en onder het kopje ‘Survey Partners’ vind je alle panels waarbij je vragen kunt beantwoorden voor geld. Dit zijn internationale panels, maar de taal van de vragenlijst wordt automatisch aangepast naar de taal die je bij jouw aanmelding hebt ingesteld.

Cashback

Als je sowieso al eens van plan was om Disney+, HBO Max of een gratis boxershort van On That Ass te bestellen, kun je dat maar beter via Freecash.com doen. Je krijgt dan namelijk een behoorlijk hoge commissie, zoals €4 als je een gratis On That Ass boxershort bestelt en €3,32 als je je eerste maand Disney+ afneemt.

Leaderbord bonussen

Omdat er veel deelnemers dagelijks actief zijn bij de Freecash community, zijn er ook veel bonussen te verdelen. Hoe meer mensen er mee doen, hoe hoger de winsten worden. Er is een dagelijks en een maandelijks leaderbord. Met deze toplijsten maak je kans op enorme prijzen als je tot de 1.000 leden behoort die de meeste coins verdiend hebben die dag of maand. Sta je op nummer 1 van de maand, dan win je maar liefst $500. Maar ook als je 400e wordt bijvoorbeeld (wat natuurlijk realistischer is) win je een leuk prijsje (2500 coins).

Leaderbord Freecash.com.

Punten inwisselen

Coins inwisselen voor geld of cadeautegoed kan al vanaf €0,50. Er zijn meerdere manieren om je opgebouwde tegoed op te vragen. De meest gebruikelijke manier is via PayPal. Je kan vanaf €5 een uitbetaling aanvragen. Je betaalt hiervoor wel 5% kosten aan Freecash.com. Dit is €0,25 op een bedrag van €5, dus dat valt wel mee. 

Andere mogelijkheden om je punten in te wisselen is via cadeautegoed van online winkels en diensten. Op dit moment bieden ze volgende cadeaukaart aan:
👉 Amazon, vanaf €5
👉 Visa, vanaf €5
👉 Google Play, vanaf €5
👉 Apple, vanaf €5
👉 Netflix, vanaf €25
👉 Spotify, vanaf €10
👉 Zalando, vanaf €5
👉 Steam, vanaf €10
👉 Playstation, vanaf €10
👉 Xbox, vanaf €5
👉 Nintendo, vanaf €10
👉 Blizzard, vanaf €20
👉 Minecraft, vanaf €20

Let op dat je de Nederlandse of Europese cadeaukaart aanvraagt, tenzij je ergens anders op de wereld woont natuurlijk 🌎. Ook kun je je punten inwisselen voor ‘skins’ in games als Fortnite, League of Legends en CS:GO. 

Naast uitbetaling in PayPal tegoed, kun je er ook voor kiezen om je geld uitkeerd te krijgen in cryptovaluta als Bitcoin en Ethereum. Je betaalt echter wel een fee. Bij Bitcoin is dat bijvoorbeeld €3,53. Wij adviseren gewoon uitbetaling in PayPal tegoed of via een cadeaukaart aangezien je dan de laagste of geen kosten hebt. 

Tip: Vraag géén uitbetaling aan in Stake.com tegoed. Stake is een online casino en de website staat online niet al te best aangeschreven. Je krijgt dan wel een 15% hogere uitbetaling, wij durven het in ieder geval niet aan.

Voor-en nadelen van Freecash.com

Voordelen

✅ Geld verdienen met het installeren en spelen van online games en apps.
✅ Een review van 4,6 op een schaal van 5 sterren bij TrustPilot op basis van circa 65.000 beoordelingen
✅ Uitbetaling van je coins kan al vanaf $0,50, dit is echt uniek en zijn we nog niet eerder tegengekomen.
✅ Gratis welkomstbonussen,  dagelijkse & maandelijkse leaderbord bonussen.
✅ Levendige community, zodat je kunt chatten met andere leden en hun prestaties en verdiende punten kunt zien. Er is ook een Discord community 
✅ Meerdere mogelijkheden om geld te verdienen, zoals cashback, surveys, games en het aanbrengen van nieuwe leden
✅ Uitbetaling in cadeaubonnen of PayPal tegoed gaat makkelijk en snel. Al vanaf €5 mogelijk.

Nadelen

👎 Alles is Engelstalig. Voor velen geen probleem, maar we kunnen ons voorstellen dat het wel een nadeel is voor mensen die wat slechter zijn met de Engelse taal.
👎Geen keuze uit de Nederlandse cadeaubonnen als Bol.com en HEMA (wel PayPal, Netflix e.d.)
👎 Er is geen mobiele app voor de iPhone, alleen voor Android

Mijn ervaringen

Eerlijk gezegd was ik een beetje sceptisch over Freecash.com. Dit omdat ik een Amerikaanse influencer had gezien op YouTube die zich afvroeg of je écht geld kunt verdienen met het spelen van online games. En dan ook nog de games die iedereen leuk vindt. Ik was getriggerd door de video die zij liet zien waarbij er live een bedrag werd overgemaakt naar haar bankrekening. Dus heb ik mij aangemeld en ben aan de slag gegaan met het installeren van gratis online games als Bingo Blitz en Merge Inn. Allebei erg leuk en lichtelijk verslavend moet ik eerlijk bekennen. Je komt al snel verder in de games en dat zonder één euro uit te geven. Het is dan ook top dat je binnen korte tijd meerdere euro’s kunt verdienen met het behalen van een bepaald aantal levels.

Het is erg motiverend om de verdiensten van andere leden te zien in je dashboard. Je ziet namelijk hoeveel coins zij verdiend hebben met welke app of game en daarnaast zie je hoeveel geld ze in totaal al verdiend hebben. Het is even wennen dat alle verdiensten in dollars worden weergegeven, maar omrekenen van dollar naar euro is niet zo lastig. Ik ben inmiddels een groot fan van Freecash.com en log dagelijks in om mijn saldo te bekijken en of er nieuwe leuke offers beschikbaar zijn. Het is echt een aanrader!

Geld verdienen met games spelen met Freecash.com.

Contact opnemen met Freecash

Als je een vraag het over een spelletje of over een uitbetaling kun je altijd contact opnemen met de Customer Service afdeling van Freecash door een berichtje te sturen via de help-chat. Er staat bij dat je meestal binnen 4 minuten antwoord krijgt van een medewerker. Je kunt ook door de veel-gestelde-vragen browsen om te zien om daar het antwoord op je vraag te vinden is.

Wat ook een optie is, is om de chat te gebruiken waarbij je je vraag stelt aan alle andere online leden die ook in de chat zitten op dat moment.

Tips voor succes bij Freecash

Ik heb enkele tips voor je waarmee je het meeste profijt uit je gratis Freecash lidmaatschap kunt halen:
 
  1. Ga er meteen vol voor. Freecash.com beloont nieuwe leden enorm als je de eerste twee dagen erg actief bent op de website of app. Je mag namelijk 3 koffers uitpakken met prijzen tussen de $0,05 en $250 als je minimaal 1.000 coins verdiend hebt. Installeer dus direct je leukste game en doe één of meerdere surveys. En probeer ook meteen wat vrienden van je te enthousiasmeren om ook lid te worden!
  2. Zet deadlines in je agenda. Het klinkt een beetje als werk, maar het kan zeker nuttig zijn om de deadlines van de game challenges in je agenda te zetten. Als je de eerste paar dagen lekker bezig bent met het spelen van de games en punten aan het verdienen bent, is het zonde als de deadline na 2 weken opeen verloopt zonder dat je het door hebt. 
  3. Als je een online aankoop doet, check dan eerst of er een cashback actie is.
    Freecash.com betaalt een goede cashback als je via hen een aankoop doet, bijv, bij Bol.com, On That Ass of Netflix.
  4. Vergelijk de coins die je kunt verdienen. Als je geld met een online game wilt verdienen, kun je het beste via de zoekfilter eerst de naam van het spelletje invullen en dan de verschillende aanbieders vergelijken. Freecash.com werkt samen met meerdere partners die allemaal een beloning geven voor het installeren van de game, maar de één beloont je met meer coins dan de andere.
  5. Gebruik een code voor een gratis koffer. Met deze gratis code krijg jij één gratis koffer waarmee je een geldprijs tussen de $0,05 en de $250 kunt winnen. Deze gratis koffer krijg je bovenop de standaard welkomstkoffer én de drie gratis koffers die je kunt krijgen als je binnen 48 uur $1 verdiend hebt. In totaal dus vijf kansen!

Veelgestelde vragen

Is Freecash.com betrouwbaar?
Met een TrustPilot waardering van 4,7 uit 5 sterren én op basis van bijna 65.000 beoordelingen, kun je er vanuit gaan dat jouw deelname aan Freecash.com betrouwbaar is en dat je je gespaarde beloningen uitbetaald krijgt. 

Ik woon in België, kan ik mij ook inschrijven?
Ja, zeker! Freecash is wereldwijd actief, je kunt gewoon dezelfde link gebruiken waarmee je je kunt aanmelden.

Kan ik mijn lidmaatschap op ieder moment stoppen?
Ja, je kunt zonder opgave van een reden je lidmaatschap stopzetten. Als je dit wilt, kun je jouw lidmaatschap gemakkelijk en snel stoppen door als je bent ingelogd te klikken op ‘settings’ en dan op ‘delete account’ te drukken. Houd in gedachten dat je opzegging niet meer teruggedraaid kan worden.

Hoe oud moet je zijn om deel te kunnen nemen? Je moet minimaal 16 jaar of ouder zijn om je te kunnen aanmelden als nieuw lid van de community.

Tip! Wil je weten welke andere enquête panels de moeite waard zijn om je bij aan te melden om geld te verdienen? Lees dan nu mijn blog: Geld verdienen met enquêtes. 👈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We willen de beste en meest volledige recensies op het internet maken. We onderzoeken elk panel heel grondig en controleren alle informatie die we vinden. Dit doen we door altijd zelf de stappen te doorlopen, van registratie tot uitbetaling. We kijken niet alleen naar wat het panel zelf zegt, maar ook naar wat anderen erover zeggen. Op die manier kunnen we je alles vertellen over de goede en slechte punten. Mis je iets in onze recensie? Wil je dat we een specifiek deel van een panel extra goed controleren? Of heb je ideeën voor recensies over websites waar je geld kunt verdienen vanuit huis? Stuur een mail naar info(@)jijverdienthet.nl.

Lees ook onze andere blogs over geld verdienen!

.

Nieuwe blogs

Amy Boeren van Jijverdienthet.nl.

Hoi! Mijn naam is Amy Boeren, oprichter van Jijverdienthet.nl. Een aantal jaar geleden verloor ik mijn baan en kwam ik zonder een vast inkomen te zitten. Ik werd gedwongen om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen en, net zo belangrijk, (veel) geld te besparen. Gelukkig maar!

Deze zoektocht heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu op meerdere manieren mijn inkomen verdien waar ik ook nog eens veel plezier uit haal 😊. Met liefde deel ik mijn ervaringen via dit blog, in de hoop om ook jou te inspireren om je inkomen te vergroten.