De beste online enquête websites

De Beste Online Enquête Websites

Heb je wel wat vrije tijd in de avond of weekenden over? Stop met Candy Crush en besteed je tijd nuttig! Verdien tot wel €350 per maand extra  met het doen van betaalde enquêtes en het testen van producten. Deze enquête websites zijn bereid je fors te betalen voor het geven van je mening!

De beste online enquête websites

Vragenlijsten invullen, producten testen en enquêtes beantwoorden zijn een populaire bezigheid tegenwoordig. Dat is niet vreemd, want er zitten veel voordelen aan deze vorm van thuiswerk: 

  • Je kunt het doen wanneer je wilt, in je eigen tijd. Overdag of ’s nachts, het maakt niet uit. 
  • Bepaal zelf hoeveel je verdient, hoe meer enquêtes je doet, hoe meer geld je verdient.
  • Je kiest zelf of je cash geld laat uitbetalen of je spaart je punten op voor cadeautegoed van winkels als Bol.com, HEMA en Decathlon.
  • Ook waar je bent maakt niets uit. Je kunt de vragenlijsten zowel thuis, op vakantie of in de trein maken. Als je maar een internetverbinding hebt.

Er zijn genoeg onderzoeksbureaus die nieuwe leden zoeken voor hun (test)community’s. Ze zijn echter niet allemaal even goed in wat ze doen en beloven. Sommige bureaus laten je veel enquêtes doen en punten verdienen, maar als je een uitbetaling wenst, zijn ze niet meer bereikbaar. Wij hebben inmiddels jaren ervaring met de onderstaande onderzoekbureaus en kunnen ze oprecht van harte aanbevelen als betrouwbare websites.

Wie zijn ze? GFK is een van de vier grootste marktonderzoeksbureaus ter wereld en bestaat al sinds 1934 (!). GFK zoekt in Nederland altijd nieuwe onderzoekers die vragen willen beantwoorden over actuele zaken, producten en reclames.

Wat kun je doen? Voornamelijk losse enquêtes per e-mail. Ook zijn er langlopende onderzoeken, zoals het postpakketten onderzoek waarbij je wekelijks je ontvangen pakketjes doorgeeft. 

Beloning: Je ontvangt punten voor iedere vragenlijst die je vult. Bijv. voor een vragenlijst van circa 10-12 minuten ontvang je 2 a 3 euro. Met het postpakketten onderzoek verdien je 5 euro met de weekregistratie. Dit kost je maar een paar minuten.

Uitbetaling in: cadeaubonnen van Bol.com, Bijenkorf, Wehkamp, VTWonen, Playstation, App Store en iTunes, Pathé, Mediamarkt, HEMA en Google Play. Uitbetaling mogelijk vanaf €10.

Onze recensie: GFK is één van de meest betrouwbare onderzoekbureaus. Het omzetten van je punten in cadeaubonnen is simpel en snel gedaan via de GFK cadeaushop. Binnen een paar werkdagen ontvang je de digitale cadeaubon per e-mail. Wij zijn al jaren enthousiast lid van het panel!

Wie zijn ze? Toluna is wereldwijd een grote speler op het gebied van marktonderzoek. Toluna heeft een enorme online community met leden die met elkaar kunnen discussiëren en hun mening delen over allerlei onderwerpen.

Wat kun je doen? Dagelijkse enquêtes, stellingen en polls beantwoorden, spelletjes spelen en discussiëren met andere leden. 

Beloning: Je ontvangt punten voor iedere vraag en stelling die je beantwoord. Per enquête krijg je gemiddeld 1200 punten per 5 minuten werk. 

Uitbetaling in: cash geld via PayPal, cadeaubonnen van Primark, Decathlon, Steam, Amazon en Bol.com. Vanaf €10 is er een uitbetaling mogelijk.

Onze recensie: Toluna heeft een levendige online community met erg veel leden. Dit maakt het discussiëren en stemmen erg leuk. Onze ervaring is dat je vaak een enquête per mail krijgt toegestuurd en als je wilt kun je dagelijks veel punten, en dus geld en cadeautegoed verdienen. 

Wie zijn ze? LifePoints is actief in 45 landen wereldwijd  en heeft door de jaren heen een grote online community met enthousiaste leden opgebouwd. Het onderzoeksbureau bestaat al sinds 1946.

Wat kun je doen? Meedenken over nieuwe producten, producten testen en beoordelen, vragenlijsten beantwoorden, stellingen en polls beantwoorden en games spelen. 

Beloning: Je ontvangt punten (LifePoints) voor iedere enquête die je doet. Ook is er een wekelijkse winactie met geldprijzen. Met regelmaat zijn er speciale winacties waarbij smart tv’s, telefoons en tablets worden verloot.

Uitbetaling in: cash geld via PayPal, cadeaubonnen van Amazon, iTunes, Starbucks en Bol.com. Vanaf €10 is er een uitbetaling mogelijk.

Onze recensie: LifePoints is een betrouwbare enquête website met een leuke online community. Je verdient vrij snel punten met de vragenlijsten en de onderwerpen waar de vragen over gaan zijn leuk en interessant. Binnen de community is er altijd iets te doen!

Wie zijn ze? i-Say is onderdeel van Ipsos, het op twee na grootste marktonderzoeksbureau ter wereld.

Wat kun je doen? Heel veel online enquêtes. Verder niks. En je kunt je punten inwisselen voor cadeaubonnen en cash geld.

Beloning: Je ontvangt punten nadat je een vragenlijst hebt afgerond. Het aantal punten kan telkens anders zijn, want hoe langer je bezig bent, hoe meer punten je ontvangt. Er is geen startbonus bij inschrijving. Als je niet voldoet aan de criteria van de enquete, ontvang je alsnog 5 punten voor de genomen moeite.

Uitbetaling in: Paypal tegoed en cadeaubonnen. Al vanaf 2 euro kun je een uitbetaling opvragen via jouw PayPal account. Cadeautegoed is aan te vragen van winkels als Zalando, Bol.com, App Store & iTunes, Decathlon, Mastercard Prepaid en Amazon.nl. Ook kun je je geld doneren aan een goed doel als je dat wilt.

Onze recensie: Als je voldoende tijd over hebt, kun je je storten op de vele per e-mail toegestuurde vragenlijsten. Ze zijn allemaal anders en daarom zijn sommige echt heel leuk om te doen. Je doet bijvoorbeeld ‘virtueel boodschappen’ en mag je merken uitkiezen met je muis. Een nadeel vinden we dat het i-Say website erg simpel is. Er zijn geen polls, stellingen en je hebt ook geen enkele interactie met andere i-Say leden. 

Wie zijn ze? Maximiles is het jongste zusje van de Nederlandse panels. Ze zijn pas sinds november 2021 beschikbaar in Nederland, maar in Europa is Maximiles al sinds 1999 actief op het gebied van marktonderzoek. Binnen no-time heeft Maximiles een belangrijke rol in de enquête wereld ingenomen.

Wat kun je doen? Bij de Maximiles community kun je vragen beantwoorden, zowel op de computer, smartphone en tablet. Zo goed als iedere dag krijg je een nieuw vragenlijst per e-mail toegestuurd. 

Beloning: Per afgeronde enquête krijg je een vast aantal punten. Ook verdien je geld met het aanbrengen van vrienden, namelijk 250 punten (zodra jouw vriend 150 punten gespaard heeft). 

Uitbetaling in: Cadeaubonnen van allerlei winkels, zoals Bongo, Google Play, Bol.com, Netflix, Adidas, Playstation en Amazon. Daarnaast heeft Maximiles een enorme cadeaushop vol met cadeaus, zoals Xbox games, Google Chromecasts, pizza ovens, instant camera’s, Sodastreams, Apple Airpods, airfryers en zelfs drones.

Onze recensie: Wij hebben erg positieve ervaringen met dit nieuwe panel. De website werkt prima, er zijn leuke en genoeg enquêtes beschikbaar en je komt al snel aan de drempel van € 20. Ook de keuze voor allerlei leuke producten waar je voor kunt sparen is top.

Wie zijn ze?  Surveylama is vrij nieuw in het Nederlands enquêteland, maar is al jaren een toonaangevend onderzoekspanel is andere landen. Ze worden vaak ingezet als er onderzoek gedaan moet worden naar politiek, grote merken en nieuws. 

Wat kun je doen? Zoals de naam al aangeeft: surveys oftewel enquêtes. Maar er is meer. Je kunt ook beloningen verdienen met wedstrijden of challenges. 

Beloning: Om je spaarpot een startboost te geven, krijg je direct een welkomstbonus van 50 Lamapoints (= €0,50). Met het beantwoorden van vragen spaar je meer Lamapoints. Dat zijn punten die je al bij €10 kunt laten uitbetalen in euro’s of cadeaubonnen. Uniek aan Surveylama is dat ze aangeven dat je wel tot €10 per enquête kunt verdienen (!). Ook ontvang je een dagbonus van 20 LP als je aan 3 of  meer enquêtes per dag deelneemt.

Uitbetaling in: Euro’s op je bankrekening of cadeautegoed van bekende winkels. 

Onze recensie: Aanmelden bij Surveylama is snel gedaan. Binnen een halve minuut heb je jezelf geregistreerd. Ook de eerste vragenlijst over je persoonlijke situatie is binnen 2 minuten gemaakt. Het fijne aan dit panel is dat je de keuze hebt tussen korte en langere vragenlijsten. Als je 3 korte vragenlijsten per dag doet, ontvang je automatisch 20 LP gratis. We vinden het wel een beetje jammer dat er soms een advertentie te zien is, maar we zijn vanwege de enquetes en de beloningen toch erg enthousiast over dit nieuwe panel!

Wie zijn ze?  Panelclix bestaat sinds 1999 in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Zij zijn onderdeel van Euroclix, een marktonderzoeksbureau wat ook producten vergelijkt en cashback acties organiseert. Euroclix is een Nederlands bedrijf en is gevestigd in Amsterdam.

Wat kun je doen? Als lid van Panelclix krijg je met regelmaat enquêtes toegestuurd. Daarnaast kun je ook lid worden van Euroclix en via vele cashback acties nog meer ‘clix’ verdienen. Ook kun je meedoen met winacties en loterijen.

Beloning: Je start direct met een spaarpot van €1,95. Daarnaast wordt je beloond voor je inspanningen in de vorm van ‘Clix’. Dit zijn virtuele punten die je kunt inwisselen voor cash geld op je bankrekening. Let op: hoe méér je spaart, hoe beter de wisselkoers. 1000 clix wissel je in voor €10, maar 10.000 clix zijn al € 150 waard. Oja, ook het aanbrengen van een nieuwe vriend/vriendin levert je €1,95 op. 

Uitbetaling in: Euro’s op je bankrekening. Hoe meer je spaart, hoe meer je ontvangt. De wisselkoers is echt veel gunstiger als je meer gespaard hebt. 

Onze recensie: Wij zijn al meer dan 15 jaar lid van Panelclix en Euroclix en hebben dan ook alleen maar goede ervaringen met dit bedrijf. Als je een uitbetaling opvraagt, ontvang je het bedrag binnen één a twee dagen op je bankrekening. Als je wat langer lid bent, kun je echt leuk bijverdienen, denk aan honderden of zelfs duizenden euro’s als je ook gebruik maakt van de voordelen van Euroclix.

Meest gelezen blogs

.