Met deze 8 boeken word jij financieel onafhankelijk

Er zijn veel verschillende manieren om financieel onafhankelijk te worden. De bekendste manier is je geld te beleggen, investeren in de huizenmarkt of een online passief inkomen te genereren. Maar hoe doe je dat en waar begin je? Gelukkig zijn er veel goede persoonlijke ontwikkelingsboeken op het gebied van financiële onafhankelijkheid. Laat je motiveren om zelf aan de slag te gaan!

Inhoudsopgave

1. Rijke pa, arme pa | Robert Kiyosaki

rijke pa arme pa

Het boek ‘Rijke pa, arme pa’ is al jaren één van de bestsellers op het gebied van persoonlijke financiële ontwikkeling. Het boek laat je anders kijken naar geld en hoe je geld kunt verdienen. De auteur Robert Kiyosaki gaat dwars in tegen de ‘rat race’ die de meesten van ons doen. Lang studeren, carrière maken en een hoge hypotheek nemen om vervolgens je schulden af te betalen. 

Robert laat je zien hoe je juist je geld vóór je laat werken, in plaats dat jij voor je geld werkt. Alleen met deze instelling kun je financieel onafhankelijk worden en jij als ‘rijke pa/ma’ ook jouw kinderen deze lessen leren.

Deze Amerikaanse bestseller is vertaald in het Nederlands te koop bij Bol.com of Managementboek.nl voor €30. 

2. Een werkweek van 4 uur | Timothy Feriss

Misschien heb je de naam van dit boek al wel eens eerder gehoord. Niet gek, want dit boek stond maar liefst 4 jaar lang in de New York Times-bestsellerlijst. Daarnaast spreekt de titel van het boek je waarschijnlijk wel aan. Wie wil er nu niet maar 4 uur per week werken en toch veel geld verdienen?

Timothy Ferriss hekelt de gedachte dat je moet werken tot aan je pensioen en je er daarna pas van kan gaan genieten. Ook de 9-tot-5-mentaliteit kan de prullenbak in. Hiervan is nog nooit iemand gelukkig en rijk van geworden. 

Hoe je toch rijk kunt worden, minder kunt werken en van je leven geniet lees je in dit boek van 424 pagina’s. Te koop bij Bol.com voor maar €17,99. Als E-book koop je ‘m voor €9,99.

werkweek van 4 uur

3. Miljonair met een gewone baan | Oeds-Jan Postma

Miljonair met een gewone baan

Op nummer drie een Hollands boek over financiële onafhankelijkheid terwijl je wel je (leuke) baan kunt blijven houden. Hoe je dat doet? Door bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen. 

Het geld wat verdient door te werken laat je niet op de spaarrekening verdampen, maar investeer je op de beleggingsmarkt. Hoe je je geld voor je laat werken op de beurs lees je in dit helder geschreven boek. Er staan ook tal van besparingstips in, waarmee je zorgt dat je minder geld uitgeeft aan zaken die onnodig zijn. Te koop bij Bol.com voor €17,50, maar ook te beluisteren of te lezen als e-book bij Storytel en Nextory.

4. Ga hosselen | Jeanine Schreurs

Met dit boek kijk je heel anders naar mensen die meerdere parttime banen en bezigheden hebben! Dat wil je namelijk ook zodra je dit boek uitgelezen hebt. 

Hosselen klinkt negatief, maar de schrijfster gebruikt dit woord om meerdere activiteiten die geld opleveren te omschrijven. In plaats van één vaste baan voor een stabiel salaris, ga je voor meerdere bezigheden die voor een wisselend inkomen zorgen. In de ochtend schrijf je aan je boek of blog, in de middag laat je de honden in jouw buurt uit en ’s avonds verhandel je nog even wat Bitcoins tegen een hogere koers dan vanochtend. 

Hosselend ondernemen geeft je vrijheid om te doen wat je leuk vind en wanneer je dat wilt. Koop het boek voor €22,50 op Bol.com of luister gratis naar het luisterboek op Storytel.nl.

5. FIRE | Charlotte van Brabander

Fire

FIRE is een afkorting die de afgelopen jaren steeds bekender is geworden en staat voor: Financial Indepedence, Retire Early. Kort samengevat betekent dit dat je voor je 40e al financieel onafhankelijk bent doordat je óf een passief inkomen genereert óf je verdiende geld goed hebt geïnvesteerd. In het laatste geval hoef je niet meer te werken en leveren je investeringen je genoeg geld op om van te leven. 

In het boek legt Charlotte aan de hand van haar eigen verhaal uit hoe je de weg naar financiële vrijheid plant. Je leert een slim financieel plan uit te stippelen en succesvol beleggen, sparen en investeren. Hierdoor word je financieel onafhankelijk en kan je, met wat geluk, vroeger dan voorzien met pensioen. Via Bol.com te koop voor €22,99.

6. Leren van de rijken | Jan Vanoverbeke

Waarom zou je het allemaal zelf moeten uitvinden? Kijk gewoon af bij de rijkere mensen van vandaag de dag en wordt zelf ook rijk.

De schrijver was 30 jaar lang private banker van verschillende rijke families en hun vermogens. In ‘Leren van de rijken’ deelt hij zijn ervaringen en wat jij daarvan kunt opsteken. Waaraan spenderen de rijken bijvoorbeeld hun geld? Hoe ziet hun beleggingsportefeuille eruit en hoe maken ze de juiste beroepskeuze? En maakt geld gelukkig?

Kom erachter en koop dit boek met 256 pagina’s op Bol.com voor €24,99.

7. Leer beleggen als Warren Buffett | Hendrik Oude Nijhuis & Björn Kijl

Ben jij er al over uit dat het slim beleggen van je geld dé manier is om financieel onafhankelijk te worden? Dan is dit boek een must-have voor jou.

Warren Buffett is de meest succesvolle belegger ooit met een persoonlijk vermogen van meer dan 100 miljard dollar. En hij is ooit begonnen als 11-jarige met $100. In dit boek geven de auteurs je inzicht in de beste beleggingstrategieën en wordt er dieper ingegaan op de investeringsfilosofie en de beleggingsstrategie van Warren Buffett.

Het boek telt 160 pagina’s en is te koop bij Bol.com voor €18,95. 

8. Blondjes beleggen beter | Janneke Willemse

Zie je het wel zitten om te starten met beleggen maar weet je niet waar je moet starten? Dit boek van Janneke Willemse loodst je erdoor heen. Het boek heet wel ‘Blondjes beleggen beter’, maar het is geschikt voor iedere beginnend belegger, man of vrouw.

Janneke is financieel journalist en belegt al sinds 2013. Op haar website Blondjesbeleggenbeter.nl deelt zij haar investeringen en haar ervaringen met de beleggingsmarkt. Nu heeft ze dus ook een eigen boek geschreven en deelt al haar tips met jou, samen met de 7 stappen die je op weg helpen om een succesvol belegger te worden. Te koop bij Bol.com voor €21,99.

Picture of Amy Boeren

Amy Boeren

Amy is oprichter van Jijverdienthet.nl en schrijft samen met haar team van bloggers artikelen over het verdienen én besparen van geld. Naast website eigenaar is Amy freelancer op gebied van Marketing Automation en Online Marketeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook mijn andere blogs over geld verdienen!

.

Nieuwe blogs